SKRIVET: 2010-10-30, kl 20:07:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Denna ska vi smaka!

Ben and Jerrys med kanelbullar! Denna söker vi efter i alla affärer vi går in i nu.

/ Ellinor

SKRIVET: 2010-10-29, kl 20:18:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hur nyttig som helst!

Jag är stolt att säga att min "hälsokur" fungerar! Jag tränar min styrketräning (relativt enkel) ungefär 15-25 minuter per dag. Innehållande lite armhävningar och situps och sånt. Sen äter jag gröt till frukost, grillad ceasarsallad till lunch och gröt igen till middag (haha, jag vet att det inte låter så kul eller gott, men det är det!) Och jag klarar av det :D Jag äter liksom inget onyttigt! Men jag dricker typ 3 cafe latte (utan socker :P) per dag också!

Och självklart har jag en dag i veckan när jag får äta det jag vill äta. Sist åt jag ungefär ett halvt kilo godis och en stor hamburgare på jobbet :P



/ Ellinor

SKRIVET: 2010-10-28, kl 14:13:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sommarflickor

Idag tog jag en låång sovmorgon. Sen var jag duktigt och gick till banken för att fixa norskt bankkort. Eftersom jag inte har varken svenskt eller norskt för stunden så var det på tiden att fixa.
Nu är det klart ialla fall och jag får det om ca en vecka!
Precis när jag kom innanför dörren så vred nån på kranen och det vräkte ner utanför. En störtskur.

Jag börjar inte jobba förens fyra idag så jag har lite tid att slå död på. Gallerian har nattöppet idag så jag jobbar till 24 så jag lär väll va hemma vid lite innan 01.
Jag och Gunn är för tillfället hemma i skift då jag sover när hon går till jobbet och hon såver då jag kommer hem.
Men men på söndag är vi båda lediga!

Lite av fotoalbumet från lisa:

 





och halsbandet

 



/Johanna

SKRIVET: 2010-10-26, kl 19:17:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Min Sverige weekend

Efter en stor god middag på fredagkvällen så åkte jag till stan och mötte Fanny på Medis kök och bar. Väldigt trevligt förutom att jag upptäckte att mitt bankkort var borta, det använde jag senast i Göteborg. Efter att ha spärrat det så blev det en bra kväll ändå! Fannys kompis DJade där så vi blev kvar hela kvällen, hade ju inga pengar att gå ut för heller. Min bror och hans kompis kom dit sen också då det var roligt att få träffa han lite!

På lördagen åkte jag och hälsade på farmor, sen på kvällen så träffade jag Lisa. Vi kunde inte bestämma oss för om vi ville dra ut eller inte och tillslut blev det så sent så det blev för sent. Vi hade en mysig hemma kväll istället med thaimat, vin och en bra film! Jag fick även en födelsedagspresent av henne! Ett hjärtformat halsband med J och L inristat i, ett fotoalbum med en massa bilder på oss igenom åren och en bok. Tack, jag blev jätte glad!!

(En av bilderna från fotoalbumet)

På söndagen så låg jag och mamma och kollade på alla Greys avsnitt som jag missat och sen var det middag hemma hos mormor. Hon hade laget plankstek och marängtårta, mums!!

I måndags så gick jag och klippte mig, mötte mor och far på suchi-lunch, gick på stan och mötte Sofie. Sen åkte jag till mordar och åt middag, hemmagjorda panbiffar med lingonsylt och brunsås, väldigt gott.
På kvällen var det till att packa och sen kom Lisa över och åt äppelpaj som mamma bakat.

I morse så bar det tillbaka till Norge igen, självklart var det strul med biljetten. Fick inte någon sms biljett så jag fick köpa en ny i panik på stationen. Sen var det ett himmla släpande på mina stentunga väskor!!
Men nu är jag tillbaka i lägenheten! Har storstädat här och plockat upp alla saker!!

En väldigt mysig helg men man har ju alltid förlite tid för att hinna med allt man vill!!

Nu har jag lagat mat till mig och Gunn :D

/Johanna

SKRIVET: 2010-10-25, kl 20:36:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

En lång arbetsdag senare

Idag har jag arbetat i ungefär nio timmar. Är så trött att jag inte orkade laga någon annan middag än gröt. (Vilken är väldigt gott, faktiskt) Nu tror jag att jag ska sova, börjar klockan elva imorgon. Idag fick jag vara ensam skiftleader i några timmar vilket var jättekul! Nu ska jag kolla How I Met Your Moteher som är världens bästa serie! :)


/Ellinor

Ps! Gå gärna in och spela det här frågespelet - då skänker Kooperation utan gränser 5 kronor till kvinnliga bönder i Afrika. 
http://utangranser.dqc.se/quiz/KooperationQuiz.html?ref=kampanjsajt

SKRIVET: 2010-10-24, kl 22:57:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Skiftleader träning

Idag stod det mitt namn (och biträdande butikschefens) på skiftleader platsen på dagens schema. Vilket innebar att jag fick lite uppläring på vad det innebär att vara skiftleader. Jag fick skicka folk på lunch pauser/raster och beordra människor vad de skulle göra (=hitta på arbetsuppgifter åt dem som tex tvätta golvet). Måste erkänna att det första jag gjorde som skiftleader var att skicka mig själv på lunch paus (haha). Detta kändes vääääldigt konstigt eftersom många av dem som jobbar där har jobbat flera månader (och i vissa fall år) längre än vad jag har jobbat där. Och i slutet av dagen fick jag nästan helt själv sitta och räkna dagskassan.

Men det var en väldigt rolig dag med många nya upplevelser!

Bilder från paradiset (Nkwichi lodge, Mocambique)





/ Ellinor

SKRIVET: 2010-10-24, kl 09:07:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Alene i Oslo

Jag jobbar väldigt mycket de här dagarna men det är ganska ensamt att bo ensam har jag kommit fram till. Väldigt bra att jag inte gör det alltid. På Tisdag komer Johanna tillbaka!


Kyrkan som vi bor 2 minuter ifrån :)

/Ellinor

SKRIVET: 2010-10-23, kl 08:47:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Parken som vi inte vet namnet på

Det finns en park ungefär där vi bor (majorstuen) som vi inte vet namnet på, men den är väldigt fin ändå!

 






/Ellinor

SKRIVET: 2010-10-23, kl 08:46:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag mår illa!

För en gångs skull kände jag att jag skulle gå in på Dagens nyheters hemsida och bli lite allmänbildad. Men fy fan va mycket hemska saker som händer i Sverige, vi kanske ska börja med att Sverige demokraterna är med i riksdagen...? Jag menar hur i helvete kunde det ske? Vad tänker människor med? Eller tänker de inte alls? Eller finns det så blåsta människor i sverige som hel hjärtat går och röstar på Sverige demokraterna? Jag menar har ni inte hört uttalanden som de har gjort? De är ju total korkade. Och alla är "föredetta" (som de uttrycker det) nazister. Finns inte så mycket mer att säga om dem.

Och Lasermannen vill ha ett tidsbestämt straff. Likamed att han förmodligen (om det går igenom) komemr få komma ut i samhället igen. Men neeeej snälla Sverige! Det är väll självklart att ni inte ska göra det. Vad spelar det för roll om han har skött sig bra i fängelset med mera när han begick bankrån, dödade en person samt skadade tio andra. Och inte på vilket sätt som helst, utan han sköt dem i ryggen.

Plus på det här så har det tydligen kommit en "Andra lasermannen" som går runt och skjuter folk i ryggen. Vad i helvete?! Så jävla äckligt att jag inte har ord för det.

Ett barn som blev utsatt för mobbing i skolan, försökte hänga sig själv med sin jumpa påse. Ett BARN som försökte ta livet av sig? I skolan? på grund (förmodligen) av andra elever som var elaka mot honom? Vart i helvete är lärarna eller rektorn? 

Nu är jag deprimerad.... Jag har väll levt för mycket i min skyddade egna värld där aldrig något hemskt händer...

Antingen så går det utför i Sverige eller så har media blivit proffs på att hänga ut allt som är dåligt och hemskt i Sverige så att det seriöst framstår som ett dåligt land för folk som inte bor där (typ jag).


Några bilder från vår gata en regning dag

/ Ellinor

SKRIVET: 2010-10-22, kl 16:49:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

En 24 timmars dag- Torsdag

Dagen började klockan 7 då jag gick upp för att vara på jobbet vid 9. Väldigt mysig morgon då jag stog och blåste ballonger i en timme eftersom galleian hade en tre dagars shopping kampanj då alla butiker har bra priser och har temat grönt och svart. Så jag och Carolina min chef pyntade butiken och fixade. Dagarna går alltid väldigt snabbt eftersom allt är väldigt roligt!

Vid tre när jag slutade så åkte jag hem för att hämta min väska, innan jag satte mig på bussen mot Göteborg där jag skulle byta till Södertälje.
Bussen gick vid 17 och tanken var att jag skulle vara i södertälje vid halv tolv. Icke! Det blev snöoväder och bussens vindrutetorkare gick sönder så vi fick stanna för att laga dem. Det visade sig dock att de inte gick att laga så en halvtimme sena åkte vi vidare med våra trasiga vindrutetorkare. Tack vare vårt onödiga halvtimmes stopp så missade jag mitt tåg med 8 minuter, 8 minutier!! Hade känts bättre om det varit typ en timme om jag nu skulle missa skiten.
Vilsen i Göteborg och med inga fler tåg den kvällen så säger mina föräldrar att jag borde leta hotell. Jag lyckas dock hitta en buss till Jönköping där jag sen kan byta mot Södertälje.

Så istället för att vara hemma halv tolv så var det då jag hoppade på bussen från Götet. Vid 2 på natten så fick jag sen byta buss och jag var i Södertälje klockan 6.
Min mor skulle då hämta mig men vi hade inga sommardäck så vår bil fastnade i en kurva. Vi fick ringa morfar som kom med sand så vi kunde parkera bilen innan han skjussade hem oss.

Väl hemma vid 7 så hade pappa gjort en jätte frukost, jag som då dygnat gick då och la mig.

Jag vaknade igen idag halv tre och har änn så länge inte gjort så mycket..
Mamma hade varit hemma med lasagne när jag vaknade så jag fick en mycket god lunch!!
Man uppskattar så saker så himmla mycket nu! Att få lasagne, grönsaker och frukt bara serveratt hemma kändes som enorm lyx. Att sen kunna gå runt i huset i bara nattline utan att frysa var också en upplevelse!!

Nu ska jag ta mig en fika med min kära mor som precis kommit hem från jobbet!!!

Hoppas du har det bra i Norge Gunn!!! <3 Njut av hösten haha!

/Johanna

SKRIVET: 2010-10-22, kl 08:04:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu börjar det bli riktigt kallt...

Uuhhh vad kallt det är att gå upp ur sängen på morgonen! Men snart är det jul och det längtar jag till! Gud va vi ska ha det mysigt här med en liten plastgran och julpynt! Undra om jag ska vara här på julafton? Har Mc Donalds öppet på Julafton? haha... Nu är jag ensam här och Johanna är i Sverige.

/Ellinor

SKRIVET: 2010-10-20, kl 20:12:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mot Sverige!!

Efter i morgon när jag jobbat i tre dagar så har jag fem dagar ledigt, sen jobbar jag i princip hela november.
Så jag ska passa på att ta mig en weekend hemma! Biljetterna är bokade så jag kommer hem i morgon natt. Har ju inte så mycket att göra fem dagar lediga i Oslo när alla andra jobbar så det är lika bra att passa på!
Nu har jag varit och köppt bröd som jag kan göra lunch och middags mackor med tills i morgon. Sen måste jag börja packa väskan, det är mycket smutskläder som ska hem hehe

Snart ska jag börja laga middag också, Gunn kommer snart hem :D

/Johanna

SKRIVET: 2010-10-20, kl 20:08:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mitt jobb

Jag hade ju min första dag på Tilbords igår, då jag var i den lilla butiken och idag så fick jag vara i den stora.
Anledningen till att jag inte skrev något i går var för att jag la mig nästan på direkten när jag kom hem. Jag hade troligtvis feber hela dagen så jag va väldigt borta hela min jobbtid. Eftersom jag hade feber och snorade som bara den så fick jag sluta tidigare. Men jobbet är super roligt i alla fall!
Det är jätte mysigt, man plockar varor, hjäper kuner osv. men det är mer hemtrevligt på något vis. Man går där och fixar i butiken, plockar om och ställer saker  på ett finare/bättre sätt. Så man har alltid något att göra men det är i ett normalt tempo, så jag trivs jätte bra! Det är riktigt roligt att jobba!

Apropå det så skrev jag ju förut att jag var på en jätte läskig intervju förut. Den som var jätte seriös och de skulle starta upp ett företag här som går jätte bra i Sverige. De skulle anställa 20 pers som skulle vara med och bygga upp företaget här och sen rekryterar de bara innefrån osv så man blir lätt chef å grejer. Den intervjun var så hyper seriös så jag gick mer dit för kul. När jag va där så hade de bara en plats kvar och 17 till att intervjua, av de som de tyckte var relevanta så skulle sen välja en som fick den sista platsen.
Sjukt nog ringde de mig idag och sa att jag fått jobbet!! Jag blev helt paff men tackade nej, jag trivs jäkligt bra där jag jobbar nu och är ju inte i Norge för att bygga en kariärr. Kanske var det dumt vem vet vart jag hade hamnat i livet då, men just nu så känns det rätt i alla fall...

/Johanna

SKRIVET: 2010-10-20, kl 13:44:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Arbetsdagar

Mina arbetsdagar är väldigt korta men intensiva. Igår fick jag stå ensam i köket på Mc Donalds i nästan två timmar! Det var jättekul att känna att jag faktiskt klarade av det. Fast arbetspasset igår var bara fem timmar och idag är det bara fyra timmar... Och det är på en ny Mc Donalds för att vår chef tydligen har "lånat ut oss" dit, eftersom de har brist på personal. Det ska bli lite konstigt att vara där emn som tur är jobbar min kompis Amanda också där idag. Jag är hemma ganska mycket på dagarna när jag inte jobbar och slappnar av vilket är väldigt skönt.

Några bilder rån Holmenkollen, där VM i skidåkning skall hållas i Februari.


/Ellinor

 

SKRIVET: 2010-10-19, kl 19:55:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Utsikten från sovrumsfönstret


Idag har både jag och Johanna jobbat, trots feber från johannas sida och hals ont från min. Min chef ringde mitt på dagen och sa att jag kunde börja jobba så snabbt som möjligt så jag drog på mig lite smink och sprang till trikken.


/Ellinor

SKRIVET: 2010-10-18, kl 16:43:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vacker Dag

Idag har jag varit ledig - även fast jag inte visste om det. Jag var ute och joggade på morgonen och sen körde jag vårt dagliga styrketräningspass hemma. Sen gjorde jag mig klar för att åka till jobbet men väl på jobbet visar det sig att det hade varit något fel på schemat och att jag inte alls jobbar idag. Lite snopet men väldigt skönt att åka hem igen. Så ikväll ska vi förmodligen åka och hälsa på elinpelin istället, eftersom jag inte börjar jobba innan klockan 16 imorgon!




/Ellinor

SKRIVET: 2010-10-17, kl 20:05:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fulla muggar

Idag har jag känt mig lite krasslig så jag har svept Te hela dagen och tagit det lugnt.
Nu är Gunn hemma så vi har vädrat här, sitter nu i ytterkläder och dricker mer te eftersom det är svinkallt.

Nu har vi lasagne i ugnen så det snart blir varmt igen!! Vi ska koka lite morötter också så vi får i oss lite nyttigheter.

/Johanna

SKRIVET: 2010-10-17, kl 09:33:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mc Donalds

Mot Mc donalds vid Majourstuen igen... Där jag spenderar typ all min tid!

/ Ellinor

SKRIVET: 2010-10-16, kl 21:41:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Våfflor som tofflor



Vi åt massor av våfflor som vi fick steka själva på Clarion hotell! De var as goda - fast de liknar mer Amerikanska Pannkakor!

Sen blev det middagsbuffé idag igen :D vi åt hur mycket som helst - broccolisoppa, nybaktbröd, potatissallad, ägg och tonfiskröra, kyckling, fisk och två olika äppelkaksliknande röror och ostar! Så jäkla mycket god mat! LYX

/Ellinor

SKRIVET: 2010-10-16, kl 17:19:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

JAG HAR FÅTT JOBB!!!

Jag fick heltids jobbet på Tillbords!! Paret som äger den har två butiker och jag ska få arbeta i båda två butikerna. De liknar Servera eller Duka om jag ska förklara vilken slags av butiker det är. Jag har gått på helspänn hela dagen och väntat på att de ska ringa, så jag blev skit glad när de äntligen ringde och sa att jag fått jobbet!!

Så nu börjar jag på tisdag!!

YEEEY

/Johanna

SKRIVET: 2010-10-16, kl 16:51:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Pappa är bäst!

Det blev en hel turistdag med pappa! Vi var runt hela Oslo, uppe på operahuset, och vid hoppbacken (holmen kollen) där det blir VM snart, vid slottet, på Karl Johan och på hotellet (Clarion) såklart :D

Vid slottet

Vakt bytet klockan 10.00

Akers brygga

Chai Latte på Akersbrygga


Liften, bredvid skidbacken där VM går av stapelt i Februari



Operahuset

Pappa och Hasse på Opera huset


Och dagen avslutades med Våfflor på Clarion hotell klockan 15.00

Jag måste bara skryta lite också : jag och Johanna var ute och sprang imorse också ;)

/Ellinor

SKRIVET: 2010-10-15, kl 21:33:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Härliga hotellmiddag

Idag har bestått av arbete på Mc donalds! Jag fick min kod (som bara skiftledare har) :D:D Och sen blev jag (och några medarbetare) lämnade ensamma på Mc Donalds och jag fick ansvaret :D

Sen bar det av till Pappa! Han och Hasse bor på Clarion hotell som ligger på skippergatan. Det var middagsbuffe med massor av olika maträtter däribland köttfärssoppa, fisk och potatis sallader och efterrätter! Mums! 

Efter maten fick jag lite presenter :D (vi) Träningskläder, nötter och godis och lite skift nycklar och sånt. (tandborste och tandkräm)

Tack mamma!

Såg lite på svensk tv på hotellet (de har tv i badrummet (haha)). Och vi trodde inte våra ögon när vi såg att det var snö i Sverige :O helt sjukt ju....

Imorogn blir det att gå upp tidigt och turista lite i Oslo med pappa och Hasse, och sen blir det våfflor klockan tre på Clarion Hotell :D! Gud va najsss....

 




/Ellinor

 

SKRIVET: 2010-10-15, kl 15:56:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vilken härlig dag!

Idag var jag på intervju hos Tillbords, en porslins butik liknande Servera eller Duka.
Jag promenerade ända till Oslo S men där kom jag på att jag glömt plånboken hemma, så det var bara att gå hem igen. Nu var jag lite stressad så jag gick istället till Nasjonaltheatre som är mycket närmare egentligen. Anledningen att jag inte gick dit från början är att jag inte är så bra på tågen här än men det gick bra. Jag hamnade rätt och tågresan tog bara 15min.

Det var ett par som tillsammans ägde Tillbords, Tjejen var svensk och killen norrman. De var jätte trevliga och snälla och jag hoppas verkligen att jag får jobbet där. Jag tror intervjun gick bra och jag vill ju jobba så mycket som möjligt så jag tror de gillade mig med. Nu är det bara hålla tummarna!! Jag kommer hoppa av glädje om jag får det jobbet!! Vore så jäkla bra rent ut sagt.

Så håll tummarna för mig nu!!!



(Glad tjej)

Snart kommer Gunns far och hans kompis fram så ikväll ska vi gå och käka middag med dem! Trevligt trevligt!
Gunn är även jätte taggad på att få visa våra lägenhet, för hennes föräldrar har ju inte sett den än. Så nu har vi storstädat och jag dammsög hela lägenheten i morse!

/Johanna

SKRIVET: 2010-10-14, kl 19:40:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu kör vi!



Nu har jag invigt träningskläderna som mamma skickade!!
Efter jag kom tillbaka från springrundan så körde jag och Gunn styrka här hemma. Jag såg även att "Treningshuset" hade ett erbjudande att man fick träna resten av året för 199kr. Dock tror jag att man va tvungen att binda sig ett havår efter nyår då. Men det ligger nära och gör vi det till en vana att gå dit varje dag så är det ju värt :D Nu blir det omelett till middag!
I morgon blir det en rolig dag! Men innan dess så har vi Kungar av Tylösand och lite annat att kika på..

/Johanna

SKRIVET: 2010-10-14, kl 18:06:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ännu ett inlägg om vad jag har gjort idag

Det var riktigt mycket på jobbet idag då anticimexs (eller vad de nu heter) skulle komma och kontrollera medan vi jobbade. Och de skulle in och flytta på bord och grejer hela tiden vilket gjorde det lite svårt att arbeta... plus att det va världens rush så jag hann aldrig ta min lunch paus. Så efter att ha arbetat 8.5 timmar fick jag sluta och då istället äta som jag kallar det middag (klockan 16.30).

Imorgon är det upp tidigt igen som gäller, och sen på kvällen kommer pappa! :D Efter jobbet idag var jag och kollade på en vinterjacka som pappa kanske ska köpa till mig (nej den är inte så dyr och jaa rickard fick ju en? (lillebror)) Men den är lite lång i armarna? SÅ är lite osäker men det gör ju egentligen bara att den ser mysigare ut och det är ju bättre att ha en förstor vinter jacka än en för liten :P


Johanna är jätteduktig och är ute och springer nu faktiskt, men jag har ju inte fått mina träningskläder än så jag kan ju inte fökja med... haha nej men jag orkar verkligen inte måste vila fötterna lite :P

<3 Och lycka till min bästa vän Emma som har första dagen på nya jobbet imorgon!!! <3

/Ellinor

SKRIVET: 2010-10-14, kl 17:06:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

Beautiful day.

Dagen som jag trode skulle bli hemsk och jobbig blev riktigt bra!!
Båda intervjuerna gick bra, den läskiga också!! Det är så himla seriöst bara eftersom de ska starta upp det här företaget i Norge nu efter att det haft en enorm framgång i Sverige. Så alla som anställs nu är med helt från början och ska få igång företaget här. Det är en rekruterings sida, där företagen lättare kan hitta relevanta personer att anställa.

På Adecco Hospitality hade han som fått mitt CV nu hittat ett jobb till mig. Det är ett kassa arbete hos en stor grossist som då säljer till företag. Där skulle jag då kunna får jobba flera dagar i veckan fram till jul och de dagar som jag inte var på grossisten så skulle de fylla dem med andra jobb.

Det känns som det släpper nu och i morgon har jag ju den efterlängtade intervjun hos Tillbords!

I brevlådan idag så hade vi fått lokaltidningen, väldigt roligt att veta vad som händer häromkring. Jag hade även fått ett brev från Kaffebrenneriet. Jag sökte jobb hos dem på deras hemsida förut och nu fick jag ett vykort, där det stod att de fått min söknad. Den var nu upplagd så att alla deras caféer kan se den om de söker anställda. Om jag lämnar fram kortet hos någon av kaffebrennerierna så får jag en gratis valfri kaffedryck. Väldigt trevligt.
/Johanna




Såg precis nu när jag tog kort att min älskade kamera har gått sönder. "Locket" till där överföringssladden till datorn ska in, hade gått av. Nu går det säkert inte att ha den i vatten längre... skit skit skit :(

SKRIVET: 2010-10-14, kl 12:19:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Idag är Dagen

Då vi faktiskt ska bli nyttig! Efter att pinsamt nog ätit sylt och nutella mackor till middag och sen tränat, så kom vi fram till att vi från och med nu ska vara ducktiga på riktigt!
Att bara ha en godis dag fungerade ju inte så det blev kakor och choklad ändå, men nu blir det ändring!

Vi börjar redan nu och när vi sen ska ut och resa så ska vi då vara vältränade och frächa, istället för feta av allt fett...
Framöver blir det alltså morötter och frukt om vi blir småsugna, det är ju egentligen mycket godare!



På morgonen ringde jag Advanti media och ändrade tid, det blev 10:45. De öppnaden inte telefonerna förens 9:30 så det blev till att skynda på. De sålde annonsplatser till företag via telefon, så företagen kom upp på Google om man sökte på någon av deras främsta produkter.(Om jag förstod det hela rätt). Där hade man en grundlön till en början men när man sen började tjäna över en viss summa så blev det enbart på provition. Deras nästa uppstart började inte förens 1 november så de skulle riga mig då om det blev relevant.

Nu har jag i alla fall ringt Sector alarm och sagt att jag inte är intresserad av det jobbet. Det kändes inte som min grej att knacka dörr och gå in i främande folks hus för att sälja, det känns lite läskigt :P

Nu ska jag snart iväg på intervjuen hos Svensk internetrekrytering, får se hur det går då jag inte har alla referenser de ville ha. Men jag förlorar ju inget på att gå på en intervju så..

Föresten ringde de från Adecco Hospitality i morse och villa att jag skulle in på intervju idag kl 16:30 då de hade butiksjobb och jag kan kassa. Får se vad de säger där, spännaden!

/Johanna

SKRIVET: 2010-10-13, kl 20:58:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ramlar glada gatan fram

Idag hade jag två intervjuer att springa på, en på Golden staff och en på Sectoralarm.
Golden staff visade sig vara ett bemanningsföretag, ett nytt sådant med mycket trevligt bemötande! Vi pratade lite, om jag ska vara ärlig så visste jag inte riktigt vad de höll på med till en början men de gick ju bra.

Sectoralarm var ett kun provisionsjobb, där man knackar dörr och säljer larm till folk. Tror dock inte det är något för mig.
Jag vet att man alltid ska kolla upp företagen innan för att visa intresse, jag brukar lyckas babbla mig ur sånna situationer och egentligen brukar jag såklart kolla upp vad det är jag går på interljuv på.
De senaste dagarna så har det ringt folk från säljsjobb som har hittat mig på tex finn.no och tillslut lyckas jag inte riktigt hålla isär alla och komma ihåg vilken som är vilken.
I morgon har jag lyckats boka in två intrvjuer på olika företag på samma tid... bra där. Jag har försökt ringa dem när jag upptäckte misstaget men då hade de stängt. Så det är bara att försöka lösa det hela i morgon...

Vi har gjort vårt styrkepass nu på kvällen så nu är det duchen som gäller! Känner inte riktigt för att kvällen ska ta slut, för jag vill inte att det ska bli morgon. Det blir så mycket krångel att fixa då.. plus att jag inte har någon referens från NSS som ett av företaget ville att jag skulle ha. Jag har inte kännt att jag kunnat fråga nån på NSS om det eftersom det känns som de kör, är man ute så är man ute. Tror inte de vill hjälpa mig till nått annat företag direkt :P

Nu måste vi tillbaka till vårat maraton...mycket att stå i!!
/Johanna

SKRIVET: 2010-10-13, kl 19:47:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ledig dag!

Första dagen ledig på kan det vara 9 dagar? sjukt skönt var det i alla fall. Har knappt gått utanför dörren idag. Det är Gossip Girl marathon som pågår hemma hos oss just nu, lite pinsamt att erkänna men det är en sjukt bra serie som vi lever i just nu. Det handlar ju om lyx på Manhattan som är väldigt långt ifrån det liv vi lever nu. Men drömma kan man ju! Snart då jävlar är vi där... Vi håller på att planera lite för en resa till USA också men den får vänta tills vi är över 21, annars får man ju inte göra något där :P dumma åldergränser...:P

Sylt och nutella mackor till middag :D :D

(helt random bild - inte vi som har tagit den)

Imorgon ska jag vara med och öppna Mc Donalds för att sen om en vecka kunna göra det helt själv. (:O) Jag längtar jätte mycket till min Skiftleader utbildning också! Även fast det kommer dröja ett tag tills den... :()

/Ellinor

SKRIVET: 2010-10-12, kl 21:20:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens låt!



Den är så himla bra! Oskar Linnros - Genom Eld
Ger i alla fall mig ett väldigt hoppfullt humör!

/Ellinor

SKRIVET: 2010-10-12, kl 16:25:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

Min egna skyddsängel!

Nu har min egna skyddängel kommit på posten! Tack så hemskt mycket mamma!

Dagen har varit väldigt mycket upp och ner. Den började ganska tidigt på Mc Donalds med att jag fick städa en massa och det var jättejobbigt och inte alls kul. Men sen mot slutet av dagen kallade min chef in mig till hennes kontor och säger att jag är väldigt duktig och att jag ska få gå lite kurser så att jag kan bli skiftleader! Och då tjänar man 143 kronor i timmen! wooohoo! Det kallar vi flyt!

/Ellinor

SKRIVET: 2010-10-12, kl 12:29:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Det går bra nu!

Jag lagade mat och gick å väntade på att de ska ringa från Rädda Barnen om jobbet, det lät som alla vi tre som var på intervjun skulle få det då det är väll om vi vill ha det eller inte.
När telefonen ringer är det istället från butiken Tillbords som har fått mitt CV.
Så jag har en intervju där på fredag!! Hade lite planer på att ta en weekend hemma i helgen men nu blir det uppskjutet på obestämt framtid.

I skrivande stund har jag ju inte fått något av jobben men jag har väldigt svårt att bestämma migför vilket jag vill ha mest. Det i butik är ju mer seriöst och butiksjobb liksom, dock ligger det i Sandvika ca 20 min med tåg härifrån och jag vet ju inte vad man tjänar i butik.
Face to face är ju mer ett skit jobb men man kan ju tjäna stört med pengar också... SVÅRT

Nu ska jag kila iväg och träffa några tjejer..
/ Johanna

SKRIVET: 2010-10-12, kl 11:02:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Rädda barnen

Idag har jag varit på intervju hos rädda barnen. Om jag ska vara ärlig så var jag väldigt skeptisk innan jag gick dit. Det här jobbet är också ett "face to face" jobb där man pitchar kunder för att bli månadsgivare.
När man jobbar med face to face så gör man ju det för att tjäna pengar för det är ju ett slitjobb. Jag tyckte då det känndes konstigt att tjäna pengar på rädda barnen, de ska man ju ge pengar till.
Men det visade sig att det verkade ganska bra, de tvingar inga att stå längre än 19.00 och man är heller inte tvingad att  jobba lördagar. Det är frivilligt men gör man det så tjänar man ju mer pengar själv. Sen är det ju faktiskt en god gärning eftersom man då får fler att bli månadsgivare för barn som har det svårt.

Kanske är det värt att ge en chans?

(bild från i vintras när vi var volontärer till att sammla ihop pengar till rädda barnen)


(Bild från när vi var i Mocambique i våras med skolan, genom Kooperationen utan gränser)

/Johanna

SKRIVET: 2010-10-12, kl 10:32:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Paket!!!



  • Det är alltid lika roligt att få paket i posten!! Den här gången var det ett efterlängtat paket från mamma!
    I det stora paketet låg det träningskläder, så nu jävlar ska ja bli fitt!!
    Innan har jag sprungit lite i shorts (men det va så jäkla kallt) eller i mysbyxor (men de va så klumpigt) så nu ska det bli bra det här!!
    I paketet låg
  • En gullig lapp
  • Träningsjacka
  • Träningsbyxor
  • Träningströja
  • underställ
  • träningsmössa
  • pandband
  • träningsvantar

Så nu ska jag kunna springa utan att frysa! Tack mamma :D

/Johanna

SKRIVET: 2010-10-11, kl 10:28:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Roliga favoriter

Eller lugna favoriter som det heter på svenska, går för fullt här hemma. De som känner Ellinor vet att det är ganska komiskt att hon sitter och lyssnar på lugnafavoriter, ganska otippat. Det roliga är att det faktiskt hon som alltid byter tillbaka om jag lyssnat på tex the voice när hon varit på jobbet. Hon tycker det är bra eftersom hon är så stressad på jobbet. Inget mig emot jag gillar ju den mesta musiken!

Igår var det en väldigt lugnt dag, Ellinor jobbade 11- 20 så jag tog en långpromenad. Började med att gå ner för Karl Johan och lämnade CVn på Burger King sen fortsatte jag runt vattnet till jag var nedanför oss igen. Promenaden blev på lite över tre timmar, men jag hade Winnerbäck som sällskap i iphoden så det var väldigt trevligt. Har kommit på att jag trivs väldigt bra nere vid vattnet, känner mig alltid mer glad och trygg där.
Efter min promenad mötte jag Elin och vi drack blåbärssoppa och kollade på Bonde söker fru.

Trevlig dag!


/Johanna

SKRIVET: 2010-10-10, kl 12:39:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hemlämgtan

För första gången vi kom hit så har jag faktiskt hemlängtan idag.
Vi har det jätte bra här och jag vill väll egentligen inte åka hem.. Men det känns så tungt att inte ha någon vardag. Ingen stanns man ska till och inget naturligt ställe att träffa folk.
Ellinor jobbar helatiden och jag klättrar ju på väggarna när jag inte har något att göra, jag är inte gjord för att vara arbetslös.

Jag saknar att ha en vardag. Att ha ett mål med dagen. Att kunna ringa vänner när man har tråkigt. Att kunna mötas upp på en spontan promenad eller myskväll. Att ha en skit kul förfest och utekväll. Att kunna ta en fika. Att komma hem till god hemlagad mat. Alla härliga människor.

Fick jag ta mig tillbaka till en dag just nu, så vore det studenten.

En dag full med vänner, familj och glädje!

SKRIVET: 2010-10-10, kl 00:59:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ledig, vad är det?

Okej kom precis hem från jobbet, och ska dit igen imorgon har arbetat sju dagar den här veckan... och har räknat ihop att det blir ungefär 52 timmar....:O

Är väldigt trött nu så nu blir det sängen bums! Jag trodde att Johanna var ute och festade när jag kom hem men sen när jag gick in i vårt sovrum hörde jag henne snarka haha :P

SKRIVET: 2010-10-09, kl 16:44:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

La donna dei tuffi

Jag skulle ju vara där och provjobba idag klockan 11 men jag va där kvart i eftersom bussarna gick så. I Norge verkar det dock vara fult att va förtidig så jag fick vänta ute till kl 11 då de öppnade.

Väl inne så visade de hur man gjorde alla sorters kaffe (vissa kan jag faktiskt nu!), vad de hade för rätter, fika mm. Det var ett väldigt trevligt fik med mycket trevlig personal. Alla utom en tjej som hette Joanna pratade engelska eftersom de inte kunde norska, så det var ganska roligt att få använda sig av sin engelska. De var jätte snälla mot mig och all mat var superfräch och allt fika var hembakat.
Jag trivdes superba där men de hade varit tre andra tjejer där och provjobbat och det skulle även komma en i morgon. Alltså har jag väll inte så stor chans att få jobbet ifall någon av de andra har bättre erfarenhet, men jag hoppas! Ett minus för mig är ju att jag aldrig träffat chefen. Han var fast i trafik när jag skulle ha min intervju och idag var han inte där. Så jag har ju inte fått någon chans att visa honom vad jag är för slags person liksom.
Men men jobb eller inte så var det en jätte rolig dag och jag fick även äta lunch där innan jag slutade.

Även om jag inte får jobbet så kommer jag lätt åka dit i sommar och fika. Det låg precis vid vattnet och de hade uteservering på sommaren så man satt på en stor brygga och fikade!



/Johanna

SKRIVET: 2010-10-09, kl 13:26:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

Förändrade planer innehållande makrill i tomat

När jag var påväg till jobbet svängde jag förbi Gina Tricot och köpte ett par svarta chinos, att ha på jobbet. Eftersom jag har använt Johannas byxor hittils så behövdes dem. Jag gick den resterande biten till jobbet och precis när jag kom fram tog jag upp mobilen och såg att min chef hade försökt ringa mig två gånger. Jag går in på jobbet för att fråga vad det var och då säger hon att en tjej är sjuk och undrar om jag vill jobba 16-24 istället, vilket är 4 timmar mer än vad jag skulle ha arbetat idag, det tackar jag såklart ja till!

På vägen hem köper jag ett paket makrill i tomat eftersom det är ett jäkla tjatr om makrill i tomat hela tiden (alla här äter det heeela tiden) Så nu ska vi se om det är något att hänga i julgranen.

SKRIVET: 2010-10-09, kl 09:56:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

Miss you guys!!

Vi har det toppen här men jag saknar er i massor <3

SKRIVET: 2010-10-09, kl 09:41:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fuck arbetserfarenhet

Hur kan alla arbeten begära arbetserfarenhet när vi aldrig får chansen att få någon? Inte undra på att det är svårt för ungdommar att få jobb, det är ju en ond cirkel.

Efter att ha praktiserat på Coop i ettan så fick jag jobb där, vilket var väldigt roligt! Men efter att ha jobbat där i tre år och fått den erfarenheten så hamnar jag nu direkt i kategorin säljare. Visserligen är det väldigt roligt och socialt att vara säljare, men det är väll nu jag ska få pröva på så mycket som möjligt.

Visst kan jag sälj och det är roligt men tänk om det finns något annat som passar mig ännu bättre. Jag förstår att arbetsplatser vill ha erfarenhet för att man vill att personen ska kunna göra jobbet så bra som möjligt redan från början. Men seriöst, de som har erfarenhet var ju också nya en gång i tiden. Ge oss en chans!

Från det ena till det andra så var jag ju faktiskt på två arbetsintervjuer igår!

Den första var kl 10.00 på Cafebar.

De skulle sätta ihop ett nytt team på fem personer som skulle boka möten mellan företag och säljare på firman. Man ska alltså ringa upp företag och få dem att vilja ha ett möta med en av våra säljare. När jag lagt på ska jag skicka ett mail där de ska bekräfta att de kommer på mötet. Gör de det så har jag closat och jag får 200kr för varje möte jag bokar. Grundlönen är sen på 10 000 i månaden.

Intervjun varade i nästan en och en halv timme eftersom det var ett helt tjock häfte med frågor han skulle ställa. Jag tror intervjun gick bra och "gick man vidare" så skulle man få komma på en till intervju sen.

Jobbet kändes roligt med man vet ju aldrig när det är provsion.

 

Den andra var kl 14.00 på La donna dei tuffi.

Det var egentligen Ellinor som fått intervju där men hon frågade om vi båda kunde komma. Ellinor skulle sen jobba så det var bara jag som åkte dit. Tänkte att jag inte direkt kunde förlora något på det.

Väl där så var chefen fast i bilkö och jag fick intervjun med hans bror som inte kunde norska. Intervjun hölls alltså på engelska. Det hela blev väldigt förvirrat då han ju inte visste att vi pratat med " chefen" om att jag skulle komma och de visste ju ingenting om mig. Detta skulle jag då förklara på engelska. Min erfarenhet av restaurang är ju bara på praktiker och jag vet inte om han fattade att jag praoat där och inte jobbat men men. Han frågade om jag kunde öppna en vinflska och när jag sa att jag kunde men inte gjort det inom jobb liksom så sa att att de även sökte personal till sitt fik typ 100m bort (plus att jag inte får servera sprit när jag är under 20år). Så vi knallade dit, där fick jag träffa personalen och så frågade han om jag kunde göra kaffe. Jag sa att jag kan ju göra vanligt kaffe men sen beror det väll på vad de har för maskin.. Han sa så att jag skulle komma och "arbetsträna" för att se hur det gick (idag alltså).

Så nu ska jag snart iväg för att vara med där ett par timmar. Det får jag inte betalt för men fortfarande vad kan jag förlora på det. Jag har ju ändå inte så mycket för mig en lördagsmorgon och skulle det leda till jobb är det ju väldigt värt det. Leder det inte till jobb så är det ju alltid trevligt att stå i ett fik, så då får jag ju öva lite mer på det.

Egentligen kan man ju inte direkt gå en kurs i att göra typ latte och ecpresso (kan, kan man säkert men ni fattar) så någon gång måste man ju får lära sig. Sen har jag ju den erfarenheten. Så det är väll bara att smila på idag och vara så trevlig och effektiv som möjligt, så får vi se hur det går.

 

När jag kom hem därifrån så ringde de från Sector alarm. De hade hittat mitt CV på Tomtemps hemsida och ville ha en intervju med mig. Eftersom jag samma morgon suttit i en en och en halv timmes intervju om sälj, så kunde jag svara väldigt lätt och fort på alla hennes frågor hon ställde på telefon. De blev väldigt intresserade och ville ha en intervju på onsdag. Jag får gå dit och se vad det är (om cafet skiter sig) men jag tror att det också är provision. Men som arbetssökande så är alla intervjuer något så jag får ju se vad de har att säga.

 

Nu ska jag snart springa iväg till trikken, önska mig lycka till!!

SKRIVET: 2010-10-08, kl 23:44:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

McDonaldsMcDonaldsEveryday yey

Jobbar ungefär sådär varjedag nu :P tar alla övertider som jag får ta, nu jäklar ska vi får ihop lite pengar :D Vi lever ju så himla fattigt nu :P Snart (om typ ett år då men men ) ligger vi på en strand i Thailand och chillar - blir bruna, solar, badar och lever livet! Några ställen vi har sagt att vi ska åka till är Thailand, Australien, hawaii, Indien och Malaysia!!! :D

Thailand


Vi tyckte oss faktiskt se snö - (det kan det inte ha varit :P) Men jaa, vintern är på väg hitåt :) Det blir mysigt! Levande ljus och pepparkakor!

wooop woop

Och så köpte jag en ny navel peircing, svin dyr och dålig kvalit+e men jag tappade min kula till den förra så jag var tvungen :( men fin va den iaf!


 



SKRIVET: 2010-10-08, kl 22:46:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

IKEA utflykt

Denna fredag blev det IKEA utflykt igen (haha när alla drar ut och festar åker vi till IKEA)

Jag, Elin och Johanna tog gratis bussen och fikade på Ikea, vi åt tillsammans korv, äppelkaka med mjukglass och bullar och kaffe latte! Mums!

Sen införskaffade vi lite nya viktiga saker!

Vi var tvungna att köpa ny lingonsylt till gröten eftersom johanna äter upp så mycket till sin gröt (hahaha) Det blir mer lingonsylt med lite gröt till frukost för henne :D hahaha :P

:)

Btw, Johanna har haft flyt på båda sina intervjuer och jag kan säga så mycket att hon ska provjobba på ett café imorgon :D Önska henne lycka till!!!!

 

SKRIVET: 2010-10-07, kl 21:42:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

The things we do

Nu har vi ätit bulgur och tonfirre till middag :) snart ska vi kolla på några tv program för sen blire sova :))

Jobb tidigt tidigt imorgon :))

Ikväll har vi kört träningspass iaf och jag har inte druckit någon cola :D

woop wooop

On our way to tränade :D

SKRIVET: 2010-10-07, kl 16:52:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

Grattis alla Birgittor!!



Birgitta har namnsdag idag, alltså jag, mamma, mormor och en massa fler människor världen över!
Blev himmla glad när jag fick det här kortet av mormor i brevlådan! TACK <3

Hade hoppats på att vinna 50 000 i 25 år eller en miljon men det blev inte så den här gången..

/Johanna

SKRIVET: 2010-10-07, kl 10:22:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Min nya hårfärg!

Min hårfärg ser olika ut i alla ljus haha :P Men bild nummer två är väll mest som det ser ut i verkligheten :P Det är inte alls så mycket orange i färgen som det var när det höll på att torka haha det var skitläskigt :P

Woho jag håller på att vänja mig nu


 

Nu blir det till att springa till trikken för att åka till jobbet :D (tar tre minuter med trikken - as nära och skönt)

 

SKRIVET: 2010-10-06, kl 17:52:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hårfärgning på G

IIiiiihh! Jag är skiträdd! Johanna ska färga håret på mig snart och som det syns på bilden så har jag väldiiigt tunt hår redan så jag är rädd att jag inte kommer ha något hår kvar snart! Men vi (Johanna) har även planer på att ta fram köks saxen och kapa av det en bit ...:S :O

 

Vi ska först lägga i slingor för att ljusa upp håret men sen lägga i en ask blond färg för att få bort det gula och orangea :D Sen får vi se hur ljust det blir... Vilken perfekt tid är det inte att exprimentera när vi är i ett nytt land och jobbar hela tiden (då med uppsatt hår :P) ?

Önska mig lycka till!


Update: Det blev orange, men ju mer det torkar ju mer försvinner det oranga... Får hoppas att det blir blont tillslut! Har ju ingen hårtork så Ellinor står nu med huvudet utanför ugnen för att få det att torka haha

SKRIVET: 2010-10-06, kl 17:19:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

En ätardag i veckan

Nu jäklar ska vi bli nyttiga. Vi ska inte äta godis varje dag men vi ska ha en ätardag i veckan, då vi får äta det vi är sugna på! Och sen har vi ett 25 minuters styrketräningspass vi ska köra varje dag. Vi har insett att vi kommer gå upp i vikt rejält annars haha.

SKRIVET: 2010-10-06, kl 07:17:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Operahuset

Operahuset är en stor sevärdhet i Oslo som man bör ha sett och gått upp på. I fint väder är det väldigt ljust och i dåligt väder väldigt halt.




SKRIVET: 2010-10-05, kl 17:43:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

Talk to me..

När vi stog och sålde krill så pratade vi ju med över hundra personer varje dag. Vi kanske inte hade hela konversationer med alla, oftast så pratade vi ju bara om krillen. Men eftersom vi skulle göra det mer personligt så va det väldigt bra att slänga ut kommentarer som "Men du tränar ju eller hur?" osv. Då kunde de börja berätta om vad de tränade, så småpratade man en stund och och kom sen då in på att krill va ju precis vad den personen behövde. Så jobbet var väldigt socialt och sen hade vi ju alltid några stycken som stog och sålde tillsammans. Så de stunder man inte orkade stå och pitcha på folk så stog man och babblade med varandra. Väldigt Socialt.

Så nu som arbetslös har jag blivit grymt pratsjuk. Att gå från att snacka med ca hundra pers till typ två blir ganska konstigt. Efter att ha gått och lämnat CVn förra veckan så började ja till exempel prata med en dansk munk, som ville sälja en bok om karma till mig. Boken var ja inte så taggad på men eftersom jag inte hade brottom till något så stod ja å pratade med honom ett tag. Fick till exempel veta att han skulle till Stockhlom i vinter, så han ville gärna lära sig lite svenska.
Min pratsjuka fortsatte sen på arbetsförmedlingen då jag började babbla med två svenska tjejer som jag sedan hängde med resten av dagen. På nästa arbetsförmedling började jag glatt snacka med fem svenska killar som kommit samma dag från Norrköping. Ni fattar munnen går för fullt med allt och alla ungefär.

Ellinor bara garvar åt mig och säger att jag blivit en sån där jobbig översocial person. Kanske har ja det också men det är ju ganska trevligt i alla fall.
Idag mötte jag till exempel upp de där tjejerna (Emma och Sara), så åkte vi till Skandinaviens största shoppingcenter för att söka jobb. Men jag måste nog irrat bort mig lite eller så för jag va bara i en flygel och ja tyckte inte det va så stort... Skärholmen känns ju större.

För övrigt så var det lite roligt när ja va på en av bemaningsföretagen. Efter att ha berättat att jag sålde krill och tyckt att det va roligt så sa han att jag var en av få som tyckte sånt var kul. Sen berättade han att någon gjort en undersökning hos Oslos befolkning och de tyckte att Omega3 försäljarna var de jobbigaste att möta på stan. De hade tydligen hamnat under de tiggande zienarna och alla tydligen..
Visst fick man ta mycket skit av folk som Omega3 försäljare men att vi var så hatade visste jag inte.

Nu måste jag nog börja göra någon mat för energinivån är i botten.

/Johanna


(Hittade en bild från när jag satt i mitt rum hemma i Sverige)
(Måste även erkänna att jag saknar att sno men brors kläder tex den där koftan)

SKRIVET: 2010-10-05, kl 08:00:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

Billig mat

Vi handlar ju ingen mat här (väldigt dyrt i oslo) utan har tagit med oss super mycket hemifrån. Vi har två lådor fylla av mat, den ena är full med pasta och liknande och den andra är den här som är full av havregryn och nudlar. Och snart (om en månad) ska jag åka hem och köpa ännu mera. Så vi ska försöka äta upp det vi har tills dess. När vi flyttade hit hade vi i princip två stora väskor med oss, en med mat och en med alla andra viktiga saker. Alla skrattade åt oss då eftersom de sa att mat inte är jätte mycket dyrare här än hemma fast det är en pris skillnad och det är väldigt skönt att slippa tänka på att köpa mat när vi har så mycket hemma.


SKRIVET: 2010-10-04, kl 22:07:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Världens godaste hamburgare

Kanske världens godaste hamburgare?

Jag rekomenderar starkt att prova Chicken Salsa hamburgaren på Mc Donalds! Jag gjorde den till mig själv på luncehn idag och satan vad den var god! Två grillade bröd med salsa sås, någon vit dressing, sallad, nachochips och friterad kyckling. Mums, verkligen! Men jag vet inte om den finns på Mc Donalds i Sverige..?

Hittade ingen bild på den men den ser ut ungefär såhär! :D

SKRIVET: 2010-10-04, kl 17:25:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Saknar er<3

Vi tre som alltid har bott inom en fem minuters area. Känns så fel att vi bor i olika länder. Vi har alltid kunnat springa över till varandra om det hade hänt något eller om det inte hade hänt någonting alls. Vi får verkligen inte förlora kontakten, bara för att jag är i Oslo nu! Ett år kommer gå skitsnabbt, det har redan gått en månad liksom. Jag saknar er as mycket sötisar! :´( <3 Hoppas ni har det kul där hemma och att allt inte förändras för mycket!

Jag kommer inte att glömma er, så ni får inte glömma mig! :)) Vi har ju så många minnen tillsammans så jag kommer alltid att komma ihåg er två! Vi har ju alltid haft varandra.








Saknar er fett mycket mina pluttisar!!! Kom snart och hälsa på!! :D

Detta inlägg är dedikerat till Moa och Emma, mina bästa kompisar!

<3

SKRIVET: 2010-10-04, kl 07:57:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

kvällen igår

Ungefär klockan tio på kvällen ringer vår före detta chef och säger att vi måste komma och lämna några papper till honom så vi drar på oss kläderna och går till trikken (spårvagnen) men det skulle komma om 15 minuter så vi orkar inte vänta på den. Tio minuter senare är vi framme på Majourstuen (där jag jobbar också! Tre minuter till jobbet, Ja tack!) där vår chef kommer gående i pyjamasbyxor och tackar glatt för papprena. Trikken hem tar ungefär fyra minuter att åka. Efter det blir det Gossip Girl, Te och choklad!

Idag ösregnar det också, det kanske bara är att vänja sig vid det här vädret? På med tofflorna liksom!

SKRIVET: 2010-10-03, kl 22:01:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

soffpotatisdag

Idag har vi haft en soffpotatisdag! Vi har levt som om vi var två 10 åringar som fick bo själva för en dag. Vi har tittat på filmer och tv program hela dagen och ätit ton av godis!

Vi har varit helt ofixade och mjukis klädda hela dagen tills klockan nio då vi inte hade något att göra och började då sminka oss (haha).

Det har ösregnat hela dagen och vi gick bara ut i några minuter för att gå till det fantastiska frukt- och grönsaks ståndet som finns ungefär 20 meter från vårt hus, där köpte vi fyra plommon och två apelsiner. Godiset vi åt idag införskaffades i fredags under en nattlig tur till IKEA. Vi tog gratisbussen runt klockan tio på kvällen och köpte fyra chokladkakor, en påse bilar, en påse dumle, en påse kexchoklad (och jaa, allt är slut nu :S) och självklart fikade vi på IKEA också! Det blev en kaffe Latte med äppelkaka och mjukglass! Härligt härligt, sen fick vi lite ångest och körde styrke träning på köksgolvet medan vi tittade på det senaste avsnittet av Idol på tv 4 play.

 

SKRIVET: 2010-10-02, kl 18:39:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Öppen dörr istället för köksfläkt

Nu sitter vi hemma hos Elin och ska äta middag medan jag och Johanna lånar hennes tvättmaskin, då våran inte fungerar (haha). Jag har jobbat idag vilket var ett helvete eftersom det var stört mycket folk hela tiden. Jag hann bara ta en kvarts lunchrast på åtta timmar. Men det var värt det eftersom man tjänar jättemycket pengar om man arbetar på helgerna!

Till middag blir det sprättkorv, pomesfrits (känns ganska skumt att stå och laga dem hela dagarna sen komma hem och tillaga fler (det var då inte jag som valde mat, haha) och bröd och bollar till efterrätt som vi ska tillaga själva (norska bullar typ :)´

Skulle ha lagt in flera fina höst och turist bilder men hittar inte sladden till min kamera :((

Nu ska jag sova lite innan middagen haha är helt slut.

SKRIVET: 2010-10-01, kl 18:38:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

01.10.10

Idag hade jag absolut ingentin att göra förutom att söka jobb på datan. Så när Gunn drog till jobbet så gick jag fortfarande runt i pyjamas. Som tur var hörde Elin av sig så vi sågs vid 15 och drog till IKEA. Hon köpte ett bestickställ och sen moffade vi i oss av IKEAS billiga mat!!
Båda hade varit utan riktigt god mat på ett tag så vi sattsade! Själv köpte jag korv med dricka, kanelbulle och mjukglass mmm.

Blev alltså en riktigt bra dag idag med! Om ca en timme kommer Gunn hem, då får vi väll se vad vi gör denna fredag. Jag hör att grannarna våra redan börjat förfesten, basen går för fullt hos dem. Vi tror vi hör dem främst genom luftkonditioneringen i duchen för ibland låter det som de har fest i vårt badrum. Tyvärr har vi aldrig sett grannarna så vi har ingen aning om vilka de är....

Jag har ju fått mitt fredagsmys idag i alla fall :D

/Johanna

SKRIVET: 2010-10-01, kl 13:27:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Skillnad på lunch och lunch..

Som arbetssökande så har man viserliger mer ledig tid men annars så har jag det inte alls lika soft som Gunn har det! Efter hennes svull luncher så måste jag visa hur min kost ser ut, något mer torftig....

Frukost
  • Havregryns gröt
Lunch
  • Nudelsoppa (ibland lyxar ja till det med en knäckemacka och ett äpple)
Middag
  • Nudelsoppa



Till detta dricker jag då citronvatten....

/Johanna

SKRIVET: 2010-10-01, kl 10:16:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

God Fredags morgon!

Äntligen fredag då, brukar jag tänka i Sverige. Men det var förut när man gick i skolan och längtade till ledigheten. Skolan och allt plugg känns väldigt långt borta när vi är här. Och jag tycker att det är roligare att arbeta än vad det är att vara ledig här eftersom vi inte har några speciella helg planer. Största orsaken till detta är att vi försöker spara pengar, vilket gör att sysselsätnings alternativen inte blir så många. Allt kostar verkligen pengar...!

Idag ska jag försöka ta några fina höstbilder med kameran. Vädret är kallt och mulet vilket gör att man helst inte går ut utenför dörren. Vi har också tänkt att träna lite idag, men vi är inte sugna på att gå ut och springa i den här kylan... Någon som har några tips på hur man joggar ändå :P?