SKRIVET: 2011-02-25, kl 02:13:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

VM Kaos

Så sjukt mycket folk i Oslo - vilket är jättekul. Och det betyder sjukt mycket folk som vill handla mat på Mc Donalds - inte riktigt lika kul... Ska försöka åka upp till Holmenkollen och skaffa mig lite allmänbildning om sport hehe men jag känner mig ganska duktig efter att Elin koppla in tv så vi kollade lite VM idag :D

Och typ alla spanjorer (som inte kan ens engelska) försöker beställa öl från mig när jag står i kassan, vad är grejen? Ofta att de säljer öl på Mc D nån annanstans i världen? Men det är ganska kul att chokera ett gäng spanjorer med att börja snacka lite spanska hehe (Efter sju års spanska studer så kan man väll en del ändå!)

Bilder från när Emma tog studenten i somras och vi åkte flak!






/Ellinor

SKRIVET: 2011-02-22, kl 23:30:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vår helg

I helgen så hade Elin besök så vi gick ut tillsammans. Men i Oslo så är det självklart svårt att komma in på några roliga ställen (om man är under 20), så vi gick in på ett chill ställe som jag och Jojjo tyckte verkade helt ok (Det blir vad man gör det till!) Elin och besöket drog vidare medan jag och Jojjo stannade kvar. Vi blev bjudna på två koppar Cafe Latte var och vi satt kvar och snackade med dem som jobbade där sen stängde stället och vi fick hänga i baren och sätta på vilken musik vi ville hehe

Och vi fick också gratis drinkar och öl (ölen kostade egentligen 74(!!) NOK) Vi hade jättekul!
Såklart har vi inga bilder :( För när det är kul kommer man ju aldrig ihåg kameran men men det kommer fler kvällar... Det enda som var lite halv segt var att jag jobbade på Lördagen (efter högst två timmar sömn så var man ju inte på topp hehe)



Bilder från Magaluf 2010 - Favvo sysselsättningen förutom party va ju Madrasserna...
/Ellinor

SKRIVET: 2011-02-20, kl 16:49:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kälkåkning

Igår så var jag med några kompisar och åkte kälke uppe på holmen! Det var skit kul, man hyrde kälkar där uppe och sen va det en bana man åkte med en massa gupp och grejer. Sen tog man trikken tillbaka till toppen och åkte igen! Vi hade dock varit ute dagen innan så jag var helt död (hade sovit typ 2h) men själva kälkåkningen skulle jag lätt vilja göra igen (när jag är lite piggare!)

/Johanna

SKRIVET: 2011-02-20, kl 09:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hvorfor? - Derfor!

Bilder från vår IKEA tur...


SÅhär glad blev jag när vi misssa bussen hem och var tvungna att vänta i en timme till!



/Ellinor

SKRIVET: 2011-02-17, kl 10:27:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

kaffekurs

I onsdags var jag på kaffekurs efter att ha jobbat på fiket! Det var jätte kul och de gick igenom både kaffets historia och hur man gör det bästa kaffet. Vi fick sedan öva själva på att få espresson rätt och skummet på cappocinon som ett hjärta (jag lyckades inte med det sistnämnda men jag var också den enda som aldrig gjort det förut). Så nu har jag lite att öva på! För kan de så ska minsan jag också kunna göra mönster på mitt kaffe sen!

De berättade att 1 kg kaffe (ca 5 000 bär) är ett helt kaffeträd. Tänk att en sån påse är ett helt träd och ett träd tar 3 år att odla! Helt galet! Priset på det kaffet är för butiken ca 70 öre kaffet och det säljs sedan för ca 20 kr. Vilet pålägg! Det är ju så sjukt många som är med i prossesen att få fram kaffet bla de som plockar bären, rensar dem, tvättar det, torkar dem, fraktar dem osv. Tänk om alla skulle göra samma pålägg då skulle kaffet kosta flera tusen!

Baker Hansen har faktiskt ett samarbete med afriknska byar att de hjälper dem med att få en lättare vardag. Efter behovstrappan så är välmående på första plats. Alla behöver mat och må bra för att bry sig om annat som tex utbildning. Så de hjälper kvinnorna i köken att få en bättre vardag genom att ge sementgolv (som är lättare att rengöra) och piphål (ventelation) så röken åker ut ut hyddorna.

Den där röken gör att man lätt blir utsliten och sjuk och den röken står kvinnorna i flera timmar om dagen. Detta märkte vi var ett problem när vi var i Afrika med skolan. Vi fick pröva gå in där och det var helt galet vad tjock rök det var!

Efter kursen så gick jag till Ellinors jobb och hängde där. Elin var på träning och hade ena nyckeln och Ellinor hade den andra. Men hon skulle vara hemma 2 i natt så jag satt hellre på donken några timmar på kvällen än att gå upp 2 på natten och öppna åt henne. Inte lätt med bara två nycklar även om det oftast fungerar..


(en bild vi tog i ett kök när vi var i Afrika, det va så rökigt så man knappt såg)


SKRIVET: 2011-02-16, kl 15:02:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Biljetter hem bokade!

Åh vad jag längtar! Igår bokade jag biljetter hem så den 10 Mars kommer jag hem och stannar i en hel vecka! Vilken skön semester jag kommer få tihi :D

Saknar mina kompisar och min familj, så jag har jättemycket roliga saker inplanerade, samt lite mindre roliga tandläkarbesök men men...



I <3 SVERIGE





Nu har jag varit på gymmet 6 dagar i veckan sista tiden, åh vad duktig jag är!! Igår sprang jag 5 km på 26 minuter höll hastigheten 11.5 km/h heeela vägen :D :D

/Ellinor

SKRIVET: 2011-02-14, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hej Frukt!

Before the snow.

/Ellinor

SKRIVET: 2011-02-13, kl 19:29:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Provet klart!!

Började dagen på gymmer med Ellinors jobbarkompis Madde. Eftersom det var så fint väder så passade vi på att ta en promenad också! Svinkallt är det ute nu! ca -16 C.

Efter det så städade jag lägenheten (Den var pinsamt skitig) och sen så satte jag mig och gjorde bakerhansen provet. Tre timmar tog det men jag klara hela på en gång och det är skönt att ha det gjort!!

Nu har Gunn kommit hem från jobbet och lagar mat (omelett).

Ska även passa på att gratta alla mammor på morsdag, jag vet att det är i maj i Sverige men här i Norge så är det idag! Så grattis grattis! <3

 

Jag har även fått två fina paket på posten! Ett fint kort av mormor på alla hjärtans dag + en trisslott (vann tyvärr inget) och ett kort av mamma och en liten chokladask!! TACK jag blev jätte glad :D

 

/Johanna

SKRIVET: 2011-02-13, kl 13:25:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Old Pics

Lite gamla bilder från när pappa var och hälsade på och vi åt sushi!! :)





/Ellinor

SKRIVET: 2011-02-12, kl 15:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Present

Fick en present av min chef för några dagar sen, för att jag hade gjort bra ifrån mig på kursen!


Det är lite kul för att man får ju inte ha sina egna kläder när vi jobbar så nu kommer jag kunna gå runt i en fin kofta när de andra fryser och alla kommer fråga mig vart jag har fått koftan ifrån, hehe ;)

/Ellinor

SKRIVET: 2011-02-12, kl 09:16:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

baker hansen

Det var ett tag sen jag hörde av mig här och det har hänt en massa!
Jag nämnde ju förut att jag inte fått så mycket tider på mitt jobb och letade efter ett extrajobb. Så frågade Jenny (som jobbar på bakerhansen) om jag ville  ha extra jobb, eftersom hennes chef sagt att de behövde någon mer!
Så jag var och träffade chefen på en intervju och fick sedan provjobba där i måndags. Det gick jätte bra och var superkul så jag fick jobbet!! :D

Så igår innan jobbet på Tilbords så jobbade jag på Baker Hansen några timmar.
Nu i februari så har jag ju redan mina timmar på Tilbords så nu jobbar jag när ja inte jobbar där. Sen i mars och april så skulle hon behöva mig mer på Baker Hansen och just de månaderna är ju väldigt stilla på Tilbords.


Så jag hoppas verkligen att det här går ihop nu för då har jag både ett fartfyllt jobb och ett lugnt jobb!
Fiket har inte öppet helger och det är inte så ofta som jag jobbar helger på Tilbords heller så dem har jag ju lediga :)

Tror det här blir super och det är ju alltid bra att ha café på CV´t :D



Lite bilder jog snodde från hemsidan, fast det ser mycket mysigare ut i verkligheten!
/Johanna

SKRIVET: 2011-02-10, kl 23:25:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Uppdrag Granskning - Oslo

Vi satt och tittade på Uppdrag Granskning igår på svtplay, men herregud vilken chock vi fick! Om ni inte sett det programmet så rekomenderar jag att ni tittar på det, det var ganska roligt!

Men vilka människor det finns, att bo kvar i en liten lägenhet med 15 andra där det finns kackerlackor i 10 månader?! :O Så svårt är det inte att hitta en "bra" lägenhet (där det i alla fall inte finns kackerlackor?!) Och vissa av de där människorna som sa nej jag har inget jobb jag går till ett bemanningsföretag som heter Adecco och sitter där och väntar på morgonen och sen får jag inget jobb och då går jag hem. Men Man kanske ska anstränga sig lite? Visst vi gick också till ALLA bemanningsföretag ibörjan men sen får man ju söka lite själva också! Och inte vara så kräsen... Johanna är inne på sin tredje anställning nu - som hon har fixat själv och jag har varit arbetslös i max tre dagar (båda gångerna) - för att man har sökt jobb som en idiot och gått in för det till 100 procent!

De måste ju bara vara dumma?!


/Ellinor

SKRIVET: 2011-02-10, kl 21:31:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lite vårkänsla

Lite vårkänsla har flygit in i min garderob trotts snöovädret utanför mitt fönster just nu.



Rosa jacka från H&M för 299 NOK och sjal från Lindex 150 NOK samt Broscher på Jackan H&M och Lindex.



Jacka från ZARA 799 NOK.

Jag älskar Jackan från Zara så himla mycket, bilden gör den verkligen inte rättvisa!

/Ellinor

SKRIVET: 2011-02-10, kl 17:51:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sjukt nyttig och hälsosam

Nu har jag blivit ett sånt där hälsofreak som gör allt som är bra för min kropp. Har bara ätit nyttiga saker i sex dagar nu. Det började med en fasta där jag knappt fick äta någonting men det funkar ju inte om man har ett jobb där man måste ha energi så planeringen fick ändras. Nu är det frukt grönt och allt naturligt samt sushi och sallader men jag äter inte pasta eller potatis eller något slags socker i någon form. Och bara väldigt nyttigt mörkbrunt bröd. Och träna gör jag nästan varje dag (Ja olika muskler då såklart :P). Och sola solarium  - (JA det är nyttigt jag måste ha D Vitaminen, annars dör min hud!!!)

 

/Ellinor

SKRIVET: 2011-02-10, kl 12:56:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fin hårfärg

Denna hårfärg är så sjukt fin - och mitt mål med all jäkla färgning :P


/Ellinor

SKRIVET: 2011-02-09, kl 02:21:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

Humöret på topp!

Nu har jag blivit jätteglad och taggad igen! Hade en rolig/relativt stilla dag på jobbet. Och har så här på natten börjat planera inför en väldigt rolig grej...

Det är så att en av mina bästa kompisar på jobbet fyller 20 år den 17 Mars, så hon tänkte fira lite med sina närmsta vänner. Så vi ska dra iväg några stycken till Berlin eller Barcelona - vi är inte riktigt säkra på vart än men fan va kul det kommer att bli! Det kommer förmodligen bli i slutet av Mars - för jag ska ju till Sverige runt 17 så det går ju inte då :P

Memories from 2010
Magaluf

SKRIVET: 2011-02-08, kl 12:43:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Juristprogrammet.

Åh jag vill så gärna komma in på juristprogrammet och har kollat upp lite om de nu... Jag skulle kommit in på både uppsala och Stockholms universitet nu till våren så jag har inte tappat hoppet. Men på Höst terminen 2010 skulle jag bara kommit in i Umeå och Örebro - känns kanske inte jättekul att flytta till ett sådant ställe?

Men de ska ju ändra reglerna så det blir svårare?! :( Så jag hoppas jag lyckas ta mig in ändå för de skulle väll vara hemsk att bosätta sig i Umeå för fyra och en halvt års tid? :S

Sen tänkte jag kombinera juristlinjen med en kurs i U landskunskap så man senare kan jobba med det man verkligen vill jobba med :D

Längtar väldigt mycket till att jag ska börja plugga nu, har fått lite hemlängtan för jag tror första gången sen jag flyttade hit.

Tror det beror på att hitils har jag bara kört på och nu har jag vaknat upp och insett att allt detta är på riktigt  - att vi bor i ett annat land å sånna saker och att det fooortfarande är vinter kallt och snö och det känns som om att tiden står stilla?!





/Ellinor

SKRIVET: 2011-02-07, kl 09:04:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Alarmet ringde

Jag glömde stänga av mitt alarm även fast jag var ledig idag så jag vaknade jättetidigt. Jag och Johanna har bestämt oss för att shoppa idag och sen tvätta alla lakan och sånt. Sen har vi middagsplaner på IKEA haha! MEn det ska bli jättemysigt!

Men nu ska jag försöka somna om till någon film, kanske Twilight - har  börjat älska den! :P

/Ellinor

SKRIVET: 2011-02-01, kl 19:09:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mitt vita hår

jaa och så färgade Johanna håret på mig för några dagar sen så jag har VITT hår nu... har inte bestämt mig än för om jag tycker om det eller ska färga om det...


/Ellinor

SKRIVET: 2011-02-01, kl 18:42:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

chillpill

Sitter/Ligger hemma i soffan och gör inte så mycket alls. Var på jobbet idag men bara i tre timmar! Jätteskönt faktiskt... Man ska ju njuta när man får sin efterlängtade ledighet!

Igår lagade vi egna hamburgare som blev supergoda. Vi gjorde egna "pannbiffar" och sen hade vi vanligt bröd, avokado, tomat, sallad, taco sås och ketchup. Nu blev jag hungrig av att skriva om mat så tror jag ska laga lite middag...

/Ellinor