SKRIVET: 2011-08-29, kl 15:16:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Rekomenderad Rumskompis

Jag är sjukt glad över att det har gått så bra att bo tillsammans, du och jag Johanna! Att vi knappt har bråkat en enda gång (okej en gång men thats it liksom?!) haha
Vi har så himla mycket gemensamt och vi hjälper varandra i alla lägen! Jag är sjukt glad över att det var dig jag "råkade" flytta ihop med! Våran resa ska bli bäst och efter den får vi väll skypa varje dag (om vi inte hamnar i samma studentstad) Hur ska man kunna överlva utan våra serious talks då va?! Du är en sån vän alla borde ha för å må bra! :)



du är en sån himla go vän och sambo :D <3

/Ellinor

SKRIVET: 2011-08-27, kl 10:38:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sista utgången med tjejgänget!

Jag har träffat gulligaste tjejerna på jobbet som jag har blivit jättebra kompisar med! Och igår satt vi och drack lite vin på balkongen och sen gick vi ut. Men Carro ska flytta hem till Göteborg nu nästa vecka så det är tråkigt. Plus att jag kommer att jobba MYCKET sista två veckorna här i Oslo. Och då är det inte som nu (har jobbat 12 dagar på rad haha) Utan MER än så... Jag kommer att ha två fulltidsjobb samtidigt. Vill bara prova om det är möjligt! Det är det säkert, fast jag kommer ju ha ett jobba, sova, äta liv.. haha Men pengar är kul :) Känner att jag behöver lite utmaningar!

/Ellinor

SKRIVET: 2011-08-27, kl 07:54:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bokar de sista biljetterna hem

Nu håller vi på att titta på biljetter hem! Herregud va sjukt att vi flyttar hem SNART verkligen. ska bli otroligt skönt samtidigt som sjukt läskigt eftersom vi ska ut och resa snart. På samma gång så vet vi båda att vi kanske kommer tillbaka nästa sommar och sommarjobbar lite!

Oslo rekomenderas starkt till alla!



Vi har varit sjukt dåliga på att ta bilder men jag lovar att nu jäklar ska vi ha några dagar då vi bara ska gå runt och få ner vårt liv i lilla Oslo på bilder!

/Ellinor

SKRIVET: 2011-08-25, kl 07:42:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

pratkväll

Igår kände vi oss lite trötta och utarbetade. Nu är jag inne på min tionde arbetsdag på rad! Så vi satte på lite musik och satt och pratade istället för att göra något anstängande. Till detta drack vi te och åt kanelbullar, som är den perfekta mixen!

Idag blir det först jobb och sen !! För att handla nya taklampor och en duschmunstycke som tydligen har gått sönder...

Jag måste bara skriva igen hur mycket jag uppskattar mitt nya jobb, jag ungefär skuttar omkring av lycka när jag är där. Det är jättemycket roliga folk där plus att vi har fina kunder! :)

/Ellinor

SKRIVET: 2011-08-23, kl 21:38:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

TUSENFRYD

Idag har det varit en jättelång och seg arbetsdag, då jag inte kunde somna igår och har varit sten trött! Men när jag kom hem ringde Johanna med super roliga nyheter! Vår kompis Jennys pojkvänn Knut hade fått gratis-biljetter till nöjesfältet Tusenfryd. Så Vår tisdags kväll spenderade vi i Berg och dalbanor! Och i biljetten ingick allt gratis oc två pölsor (korvar) och en dricka :D Det här var den roligaste tisdagen på väldigt länge! Synd bara att de stängde så tidigt...

Det här är lite bilder på saker vi åkte!





Och här är vi efter att ha åkt supersplash!!





/Ellinor

SKRIVET: 2011-08-21, kl 21:13:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

bortglömd spanska

Det mest bortslösade jag har gjort i mitt liv är att plugga spanska i sju (7) år!! Och knappt kunna prata någonting?! Det kanske inte var superseriöst pluggande hela tiden dårå pågrund av riktigt knasiga lärare och byte av lärare en eller två gånger per termin (grundskolan). Men nu vill jag ta upp det igen och lära mig inte helt värdelös grammatik (som jag faktiskt kan...) utan kunna prata! Det spelar ju ingen roll om man kan rabbla gramatik när man inte kan prata och formulera meningar!



Har bestämt mig för att börja lyssna på spansk musik och hitta någon ljudbok!

/Ellinor

SKRIVET: 2011-08-21, kl 20:30:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mitt första skift

Hemma från mitt första skift på det nya jobbet. Det gick bra även fast jag fick en fem minuters genomgång på allt jag skulle göra på stängningen! Det var kul att vara skiftledare igen, förutom att det blir ju alltid lite jobbigt att leda när ens medarbetare är ens kompisar. Det var ju helt annorlunda på McDonken då alla var så vana vid att jag bestämde och det var mig alla frågade. Nu blev det så onaturligt för att jag vill ju att alla ska kunna få sin vilja in fast ändå bara i den saken som jag ber dem göra. De får utföra uppgiften på vilket sätt de vill så länge det blir bra.

Men det var så skönt att få komma på egna lösningar och bestämma vad som ska prioriteras (jag blir alltid så irriterade på skiftledare som prioriterar helt fel grejer...)



/Ellinor

SKRIVET: 2011-08-21, kl 10:21:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Supernöjd med jobb bytet!

Vet inte om jag har sagt det innan eller inte men åh vad jag är glad att jag bytte jobb! Och att jag började jobba på BIT! Har träffats jättemånga snälla kompisar där och jobbtiderna är så himla bra! INGA MER NÄTTER! :D

Vi har varit ute nu två helger på rad och festat med de nya jobbar kompisarna! :)

Ja, jag har blivit brunett igen också förresten :P :D

Här gör Jag och Tessan lite reklam för BIT också, då vi lånade två koppar därifrån :)

/Ellinor

SKRIVET: 2011-08-20, kl 09:26:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sista månaden

Nu är vi mer taggade än någonsin! Det är sista månaden här i Oslo och sen blir det att flytta hem, resa i Asien och sen plugga!! ÄR så grymt taggad! Allt ska bli så himla kul! :D :D Jag såg på intagningarna till universiteten att jag skulle ha kommit in på juristlinjen i både Stockholm och Uppsala nu till hösten också! Och det är ju alltid svårare på hösten... vilket bådar väldigt gott inför våren :D

Visumansökningarna till Indien är inlämnade är i Oslo - vi får hoppas att de inte tar för lång tid på sig!! :P

Och för min del är det en veckas jobb kvar sen Sverige i fem dagar med vaccinationer och liknande och efter det är det väll uppsägningstiden på jobbet kvar (fjooorton dagar) och flytten kvar!!

Är det inte lite för bra för att vara sant :S?!!??! blir lite rädd :P

Nu ska jag springa iväg till jobbet :))


Den här bilden har vi som bakgrund på datorn, för att vi är bäst!! :D

SKRIVET: 2011-08-17, kl 08:27:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Indiskt visum

Idag ska vi se till att ordna indiskt visum! Vi bor på samma gata som den Indiska ambasaden i Oslo så det blir ju inga problem att hitta dit! :P

Men många säger att det tar lånt tid att ordna så vi är lite nervösa! Eller jag som är som jag är tror att vi inte kommer att få något och att det inte kommer bli någon resa (det är anledningen till att jag inte är nervös alls haha) Men det var precis så jag tänkte inför den förra "långa" resan till Mosambique och det var först när vi var där som jag insåg att det var verklighet. Jag trodde inte alls att vi skulle komma dit men det var den bästa resan i mitt liv och jag kan bara hoppas att denna kommer bli så också!


Bara några av de grymma bilderna som kommer upp när man googlar på Indien.

/Ellinor

SKRIVET: 2011-08-15, kl 00:03:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Biljetterna till Indien är bokade!!!

DEN TIONDE OKTOBER DRAR VI TILL NEW DELHI!!!
Jag, Lisa och Johanna bokade våra flygbiljetter till Indien tillsammans över skype. Och dagarna tills vi ska åka är inte så många. Nu måste vi bara se till att få allt ordnat, dvs vaccinationer, visum och andra viktiga grejor!!

Den här Asien resa ska bli tre månader lång och vi har bara en enkelbiljett till Indien bokad. Vi får se vart vi hamnar sen liksom!! :D Super kul ska det bli!! Längtar som en galning och är lite nervös också!!

Någon som har några tips till oss? Typ något man inte får missa eller så?

 

/Ellinor

 

 

SKRIVET: 2011-08-14, kl 21:13:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

ELIXIA

Nu tränar jag på Elixia, som är ett ganska stort gym här i Oslo. Det finns lite överallt och rekomenderas starkt! De har jättemånga roliga pass och vanligt gym!

Mina favorit pass är cardio combat och zumba. Cardio combat är som kickboxning fast man slåss rakt ut i luften. Det är jättekul!

Sen fick man gratis personliga tränar timmar när man gick med i gymmet, så jag går hos en personlig tränare nu! Känner mig som en rik kändis haha men det är jättekul och man får sjuk träningsverk. Jag var där förra måndagen och ska dit imorgon igen! Beach 2011 eller ja vintern 2011 i Asien here i come :D

/Ellinor

SKRIVET: 2011-08-11, kl 19:31:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag vill börja plugga nununu

Åhhh jag är så grymt taggad på att börja plugga!! Vill göra det nununu!!
Vill verkligen göra något vettigt med mitt liv och visa att jag som har möjligheten verkligen tar tag i mitt liv och gör något värdefullt av det! Orkar inte gå runt och dega på en massa jobb som jag vet att jag inte vill jobba på/med i framtiden!!



Har tittat på alla siffror som går att titta på och jag kom in på juristlinjen HT2010 på Stockholms universitet, men det var ju då jag flyttade till Oslo istället... Men det kanske var bra! Nu vet jag att jag hellre vill plugga i en studentstad och jag tror inte att jag visste hur mycket jag vill plugga juristprogrammet för ett år sedan!

Ska söka in till VT2012 nu eftersom vi ska ut på vår Asien resa om två månader!! (vilket också ska bli kul men väldigt läskigt på samma gång!)

Hoppas verkligen jag kommer in för jag viiiill verkligen gå där :D :D :D

/Ellinor

SKRIVET: 2011-08-11, kl 12:55:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

osLOve

Oslo överlevde! Men många har förlorat sina nära i detta hemska som hände. De frågorna som flyger runt i huvudet är väll mest hur en person kan ha lyckats med en sån här galen ide om att skada så många människor utan att någon har märkt det? Många människro säger att staten övervakar oss hela tiden men det här är väll ett stort bevis på att det inte är läget?!

Den dagen det hände var jag påväg hem från jobbet då jag hade fått sluta lite tidigare. Pappa skulle komma och hälsa på så jag var glad. Då jag var nästan hemma hörde jag en stor smäll, det lät som om ett hus hade fallit ihop och efter det var det konstanta polisljud under resten av vägen hem. När jag kom hem gick jag direkt in på TT och där stod det precis uppdaterat att det hade varit en explosion i Oslo. Och jag fattade ingenting. Snart började det komma upp bilder på Oslo på alla tidningars hemsidor och jag började försöka få kontakt med Johanna eftersom jag blev så skrämd utav bilderna. Det såg inte ut som Sverige eller Norge på bilderna utan mer Bagdad eller Libanon.

Johanna fattade inte vad som hade hänt, jag tror inte hon ville tro vad jag sa när jag ringde och hon förstodd inte hur allvarligt det var. Men tillslut efter många samtal så lämnade hon sitt cafe som det var och gick hemmåt. Jag var i något slags chock tillstånd och tänkte att jag skulle gå och möta henne. Mrn påvägen ner mötte jag människor som var blodiga i ansiktet så jag klarade inte av det och gick tillbaka hem.

Pappa satte sig på ett tåg tillbaka hem och jag och Johanna satt inne och gömde oss i tre dagar. Det var en sjukt konstig helg. Och det som hände på Utöja var bara en helt sinnesjuk och verklig mardröm. Vi kände ingen som var där men har många vänner här som kände någon/några.

Jag hoppas verkligen att vi människor har lärt oss något av det här. Den här människan som gjorde det här umgicks i nazistiska kretsar. Och som jag har försått det här så var hans anledning till detta pågrund av att han tycker att vi har för dålig invandrar politik i Norge. Jag hoppas med hela mitt hjärta att vi i Sverige förstår att man måste hjälpa varandra och att det inte bara handlar om svenskar och norrmänn utan alla nationaliteter och länder i världen. De som kommer till sverige och vill bo där har en stor anledning till det. Det är NÄSTAN ALDRIG något som flyttar långt bort från familjen och det land man kommer ifrån/bor i om det inte finns något stort. Det stora kan vara ett hot mot familjen eller något liknande. Att det finns människor som är så själviska och inte vill låta dessa människor bo i våra länder försår inte jag. Om det inte var för alla som har invandrat till Sverige och Norge skulle länderna inte vara lika utvecklade och bra som de är idag.

Problemet ligger inte i invandringen, problemet ligger på andra ställen. Tex där man prioriterar vissa människor före andra när alla ska vara lika värda.

Nu hoppas vi att han får sitta i isolerat fängelse resten av sitt liv. Och att han har skrämt alla från att rösta på Sverige demokraterna eftersom de har likadana tankar!!! Fattar inte folk det eller?!

Jag har fått ett röstkort hemskickat här i Norge och vet med all säkerhet vart jag ska lägga min röst för att stödja rätt sida.




osLOve
/Ellinor

SKRIVET: 2011-08-10, kl 22:10:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Och så hamnade jag på norskt folkmuseum..

Skulle jag ju aldrig ha gjort om det inte var för mamma. Och min enda slutsats är att Norge verkar ha haft en ganska lik historia som Sverige (ointresserad av historia). Men alla hus ser nästan likadana ut som gamla svenska hus och musiken/dansen såg exakt likadant ut (bara lite dåligare :P)

/Ellinor

SKRIVET: 2011-08-08, kl 23:31:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

hej!

Förlåt för dålig uppdatering men det har varit ganska mycket här nu ett tag! Först nytt jobb för min del och sen blev Oslo bombat och efter det har helgerna varit fulla av besökare! (det sista har varit välidgt trevligt!)


 

Det blir en Sverige resa för mig i slutet av Augusti! Skönt verkligen och sen efter det så är det väll bara två veckor kvar?! herregud... om några dagar har vi bott i Oslo i över ett år. Det är väll nu det har fallit in på riktigt att vi "driver" ett hushåll själva eller hur man ska säga. Men vi båda har kommit fram till att det är lite förtidigt ändå man var ju inte riktigt förberedd på det här! så ska bli skönt att flytta hem alla grejor och sen dra ut på en förhoppningsvis chillad semester i tre månader! (välbehövd!!)

Sen efter det är både jag och jojjo lite sugna på att börja plugga (hihi) :D ska bli väldigt spännande att se var man kommer in och på vad!! :D

/Ellinor