SKRIVET: 2011-01-30, kl 12:09:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

flyt

I fredags var både jag och gunn lediga, så efter en lång sovmorgon så käkade vi frukost framför en film. När vi gjort iordning oss så vandrade vi karl johan och kikade i butiker och letade hårfärg. Ellinor kom hem med en annu ljusare nyans på hårfärg och jag kom hem med två T-shits från weekday som kostade 40kr/st!

När vi började bli hungriga så gick vi till en kompis fik. Jenny heter hon och jobbar på Bakerhansen vid akerbrygge. Eftersom vi kom på eftermiddagen så bjöd hon oss på två mackor (en med tonfisk och en med rostbiff) och morotskaka till efterätt. De är saker som ändå inte kan sparas till nästa dag så vi fick dem vilket var väldigt snällt (och gott). Efter att ha suttit där ett tag så drog vi vidare till Elins bad. Hon hade precis slutat jobba så hon fixade in oss gratis så vi fick simma och bada!
Väldigt roligt att bada lite, jag är ju i princip uppväxt på badhus så det kändes lite konstigt att det var så länge sen jag var på ett sist!
Efter badet så köpte vi pizza och hade filmkväll. Jag färgade även Ellinors hår (som innan var fläckigt) med hennes inköpta färg. Resultatet blev mycket jämnare och ljusare! Vem hade trott för ett år sen att hon nästan skulle vara vithårig! Men de kommer nog bli skitsnyggt sen när vi blir lite bruna!

:D

SKRIVET: 2011-01-29, kl 17:08:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

UF mässan 2011

Reklam från UF mässan 2011 och vem är inte på framsidan om inte jag (och pappa) :D Längst ner står vi och pratar. Bilden är tagen på UF mässan 2010, när pappa kom och hälsade på :D

/Ellinor

SKRIVET: 2011-01-27, kl 14:24:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Äntligen lite ledig...

Nu är jag äntligen lite ledig efter att ha jobbat vad blir de typ 10 dagar i rad :P? Äh nu ska vi inte klaga... (förutom att jag jobbade 10 timmar igår då :P) Så efter jobbet igår var jag på gymmet med Madde, från mitt jobb :)

Nu ska jag ut i Oslo och promenera... Ska försöka tvätta ikväll också! :))

Måste bara visa upp skärpet jag fick som present för att jag kom på Deans List! :D

 

/Ellinor

SKRIVET: 2011-01-23, kl 21:42:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nya planer på gång!

Hittills har ju planen varit Oslo till i höst och sen ut och resa. Men varför sluta där? Efter resan är vi nu sjukt taggade på att bli au pair i USA ett år! Tänk vilken erfarenhet att ha bott där och vilken grym engelska vi kommer få!


Vi om något år?

SKRIVET: 2011-01-22, kl 19:59:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dean´s List!

Igår var sista dagen på min Basic Shift Management kurs, vilket betydde prov och diplomutdelning. I början av dagen var vi även på en restaurang och arbetade! Vi åt även lunch på restaurangen, pratade med gäster och restaurangchefen.

Jag fick en jättefin "mapp" som mitt diplom satt fast i, det var även en bild där i på oss kursdeltagare.




Och om man fick över 90 % rätt på provet kom man med på en lista som heter Dean´s List och det gjorde jag! :D Så det var jättekul!!! :D



Jag kommer sakna det här kurs dagarna!

/Ellinor

SKRIVET: 2011-01-20, kl 22:40:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Pluggar

Nu sitter jag och pluggar till mitt prov imorgon. Helt sinnes att jag börjar skriva in norska ord och använda norska bokstäver och jag märker det inte ens själv! Och man blir ju så förvirrad av alla språk här! Idag hade vi en svensk föreläsare och min "bänkkompis" är svensk men har bott här länge så han pratar norska med alla förutom mig - då pratar han svenska och jag blir så himla förvirrad när han byter hela tiden!!! :D

Så imorgon har jag min pröve på det jag har lärt mig de här dagarna. Och jag må komma med på "Dean´s list" heter de, som man blir på om man gör tillräckligt bra resultat!

En bild från mitt radhus ut över parken!

 

/Ellinor

SKRIVET: 2011-01-20, kl 18:18:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Och kursen är riktigt intressant och rolig!

Saknar skolan himla mycket, men speciellt när man gick i samma klass som massa man känner... nu är det ju roligt på ett annat sätt känns lite mer otryggt (haha) Säger jag som är van att ha nån som liksom väntar på mig när det blir luch och liknande :P Men jag överlever! Kanske är bra att känna sig lite "ensam" ibland... Missförstå mig inte jag är kompis me nästan alla på kursen (de roliga) men inte påriktigt kompis liksom :P

Igår hade vi föreläsningar hela dagen och på kvällen spelade vi typ Laserdome och åt pizza med gruppen och sen efter det gick vi ut och tog några öl! (de som ville..) Men det var jättekul att få lära känna folk lite bättre! :)

Och idag så hade vi lite annorlunda lektion på morgonen, Vår "lärare" gick och köpte cheeseburgare åt oss och sen skulle vi ha provsmakning i grupper, och det var något "fel" på alla cheese, och det skulle vi upptäcka vilket det var och vi fick inte titta på dem, bara smaka och lukta! (felen var tex Inte saltade kött, brända bröd, utan gurka med mera.

Sen hade vi en många ledarskaps lektioner - jätteintressant. Det är ju så många saker man gör utan att tänka på det!! :)

/Ellinor

SKRIVET: 2011-01-18, kl 21:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Johanna klippte mig för nån dag sen..

... Och jag gillar resultatet! Tror hon tog fem centimeter minst...



Jag rekomenderar starkt Johanna om någon vill klippa sig ;)

/Ellinor

SKRIVET: 2011-01-18, kl 17:17:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

BSM Kurs

Nu håller jag på med min Basic Shift Management kurs. Den är jätterolig för att man lär sig massor och träffar massa nytt folk. Igår hade vi en säkerhetskurs som var ganska dålig men det var för att han som höll i det inte var så bra på att prata, kändes inte som om att han kunde sin grej? Men man lärde sig en del viktiga saker ändå! JAg fick till exempel släcka en brand med en sån där skumsprutare! Och sen fick vi uppleva ett rån (på låtsas) men jag blev rädd på riktigt... Ett rån är mellan 30 sec till 90 sec! (I norge, statistik) Det är ju hur snabbt som helst!!! :O Han ju verkligen inte se hur han såg ut eller så.. En rånarluva och pistolen sen så skrek han ju "ner på golvet" och "titta inte på mig" så de vågade man ju inte göra?!

Idag var vi på Huvudkvarteret för Mc D här i Oslo. Vi fick lite genomgångar om vad som kommer ske denna vecka och sen höll Antisimex föredrag hela dagen om tryggmat och skadedjur och allt sånt där, vilket var intressant (Han som pratade var förmodligen väldigt duktig :P) Vad jag saknar skolan!!! :)

Vi hade en frågesport tävling idag också och tävlingsinriktad som man är var det jättekul! Min grupp tävlade mot en annan grupp och fick typ 12 frågor om vampyrer. Jag har ju sett true blood, läst alla twilight och sett alla twilight filmer och håller på att läsa massa andra vampyrböcker just nu så jag var jätte inne i spelet (Det slutade med att jag stod och skrek ut svaren även fast man skulle skirva dem på en tavla för att dommaren sa att han inte förstodd min svenska och mina "grisfötter" till bokstäver... haha)

Här är jag och mitt passerkort



Man ser inte på bilden men jag har as fina byxor på mig (nästan kostym byxor) och  svart skjorta :D

Måste skryta om att jag satt bredvid den näst högsta chefen fför Mc D Norge idag när jag åt lunch!! (han åt bara en macka på 2 min men ändå!!)

/Ellinor

SKRIVET: 2011-01-17, kl 15:59:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

En måndag

Idag är jag ledig och Gunn börjar sin utbildning. Elin (som började klockan 15 idag) och jag passade på att åka till Ikea på morgonen och köpte en hylla till badrummet och skenor till hennes korgar i garderoben. Vi har tänk att få lite ordning på det nuvarande kaoset och i veckan ska vi försöka bära ner tvättmaskinen i källaren igen.

Vi får tvätta i sånna där tvättomater istl och det är ju bara ivägen där den står nu. Det blir nog bra!!

När Gunn slutar så ska hon och jag gå och kolla på gym. Det hänger mellan elixia och ett litet gym nära här. Elixia har både gym, en massa olika pass och pool, men kommer troligtvis kosta därefter... Det lilla gymmet är som sagt litet men har öppet nästan dygnet runt, är fräscht och kostar 299/månaden utan bindning.

Något gymkort ska det bli den här veckan i alla fall! Beach 2011 snart kommer vi!

/Johanna

SKRIVET: 2011-01-15, kl 19:52:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Våfflor och Pannkakor!

Vi kunde inte välja vad vi skulle äta så det blev våfflor och pannkakor :D
Med Hjortronsylt, jordgubbssylt, grädde, choklad topping, sirap, kanel med mera :D



/Ellinor

SKRIVET: 2011-01-14, kl 22:28:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Då var vi tre!

Nu är Elin inflyttat här! Efter att ha ätit en as nice taco-middag så har vi börjat få ordning här! Det sjuka är att sovrumet ser rymligare ut när vi har tre sängar, konstigt med bra!

Måste även meddela att vi nu även har TV och micro! :D

(Bilden är tagen med webbkameran därför så dålig kvalitet)

Nu ska vi se på film!

/Johanna

SKRIVET: 2011-01-13, kl 13:12:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Förra veckan


Så var vi ju och fikade och gymmade med Ellinors jobbarkompis Madde.
/Johanna

SKRIVET: 2011-01-13, kl 12:31:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Grillkväll hos Elin!!

I måndags så hade vi en kämpemysig grillkväll hon Elin i hennes öppnaspis!






/Johanna

SKRIVET: 2011-01-10, kl 19:03:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vuxenpoäng

När jag började jobba på Tilbords så tyckte jag att det var en massa tallrikar och förstod inte hur folk kunde namnen på de alla olika. Nu kan jag också alla namn och har till och med en favorit service, det ni!

Den här vill jag få när jag gifter mig nån gån i tiden! Det är en service av Tilbords och det företaget finns ju bara i Norge än så länge så alla bröllopsgäster får väll ta en weekend till Oslo innan.

Sophie Conran heter den!



Hela serien ser drejad och handgjord ut! Askarna till och också skit fina så de behöver inte vara inslagna hehe
Om typ 10 år kanske det bli aktuellt ;)

/Johanna

SKRIVET: 2011-01-10, kl 18:48:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Drama

Måste bara berätta om något jätteläskigt som hände Elin förra veckan!
Hon jobbar ju på badhus och gick och spolade bassängkanten tillsammans med en arebtskamrat. Plötsligt får hon en jättestöt och hela hon börjar skaka, sen flyger hon ner i vattnet. Det enda hon hinner tänka är- vatten är ledande, jag kommer dö. Den där grejen hon fick stöten av flyger efter henne i vattnet och hon kravlar sig upp så fort hon kan!

Hon är helt okej nu men har ett ärr i handen! Skit läskigt, sånt händer ju bara på film!!



Elin, vår blivande sambo. Här har ni henne! hahah

/Johanna

SKRIVET: 2011-01-10, kl 18:36:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lediga dagar

Nu är jag ledig söndag måndag tisdag vilket känns jätte konstigt! Jag har ju jobbat i princip varje dag i flera månader nu! Det finns ju inte så mye å göra på dagarna heller eftersom alla andra jobbar.

Igår så tog jag en sovmorgon, hade lite hemma spa och läste lite innan jag åkte och hälsade på Elin. Hon ska ju flytta in här i veckan så hon höll på att packa. Jag passade på att låna hennes tvättmaskin och så bakade vi scones och hade det mysigt!

Idag gick jag upp samtidigt som gunn när hon gick till jobbet. Fixade lite här hemma och tog en promenad ned för karl johan. Jag är ju bara anställd som extra hjälp på mitt jobb men har ju fått jobba heltid sen jag började. Nu i januari så har jag fått en massa fria dagar i veckorna så jag passade på att gå förbi Veromoda och lämna in mitt cv. De sökte en heltidstjänst och det vore ju faktiskt skönt att ha en heltid bekräftad på papper. Okej egentligen så är jag ledig två eller tre dagar i veckan vilket egentligen är normalt. Men efter att ha jobbat i över en månad med max en ledig dag i veckan så känns det som hur lite arbetstid som helst.

Nu sitter jag och väntar på att Gunn ska sluta jobbet, sen ska vi antagligen åka till Ikea och käka middag eller åka hem till micke och ola och hälsa på. Jag kände för att göra något nu när jag inte träffar en massa folk om dagarna när jag är ledig.

Måste passa på att tipsa om Due Date som vi såg på bio med Emma när hon var här och hälsade på, den va skit rolig! Älskar honom i The hangover och han va lika rolig i  den här filmen!





/Johanna

SKRIVET: 2011-01-08, kl 19:26:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ofta haha


Nu sitter jag och skriver Affärsplan för tre stycken Mc Donalds, här i Oslo. Haha! Eller förättningsplan som det heter här... den är för tre år frammåt och jag skriver den tillsammans med min chef, han som äger alla de Mc Donaldsarna och en till skiftleader på mitt jobb.

Ungefär vid den här tidpunkten förra året satt jag och skrev Affärsplan för mitt företag Magnetize UF, vem hade trott att jag skulle göra det här då? Haha :)

/Ellinor

SKRIVET: 2011-01-06, kl 23:31:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Robert och Emma hälsade på!


Då tog vi oss ut i spåren och åkte längdskidor alla fyra!

SKRIVET: 2011-01-06, kl 23:29:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nyår 2011!!





Vi åt middag hemma med Johanna och Fanny innan vi åkte på en nyårsfest
Dagen efter nyår! Vi hade köpt onepiece till oss alla tre! <3

SKRIVET: 2011-01-06, kl 02:31:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nytt År! Nya Tag?

Nu Har det blivit 2011, redan herregud... vart tar tiden vägen?
Lite förändringar hoppas vi på. Men just nu känner jag mig väldigt optimistisk, fick en opplärningsassistents vertifiering avklarad idag... Skönt!

Vi har super fina bilder från nyår å sånt på Johannas superfina kamera så de kommer snart!

Pappa har ju varit här de senaste dagarna och min bästis Emma också! <3
Så vi har käkat många små sushibitar och åkt skidor i två dagar! Hemsktrevligt! :D

Och idag fick jag veta att min bästa kompis på jobbet har blivit befordrad och ska bli skiftleader hon med!! :D vilket är jättekul och bra av måånga anledningar. Det är kul för henne, hon kommer att stanna längre i Oslo pga av de :P (Hon tänkte åka hem i Februari innan men inte längre), Vi kommer kunna byta jobb tider och Jag kommer inte behöva jobba så här mycket som jag har gjort på sista tiden!

Nu ska vi satsa på att ha lite kul också, jag/vi kan ju inte ha bott i Oslo ett år och bara sett väggarna inne på Mc Donalds?! :S Planerar att köpa gymkort på något träningsställe där de har roliga pass! (År 2011 = Nyttig)


Och efter att ha ahft en relativt lugn och skön dag på jobbet kommer jag hem, och vad står inte på köksbordet om en present till mig! :D Johanna har köpt en Bodum-kopp till mig :D Tack så hemskt mycket jag blev superglad! :D Det är en sånn som man kan "göra" te i också! :)


Jag fick en sånn här grön en :) Jag tycker den är jättefin, Åh vad jag ska använda den! (Jag fick ju ett jättegott julte av Johanna också som jag kan dricka i den!)

/Ellinor