SKRIVET: 2011-09-26, kl 12:08:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Malmö

Har haft en grymt mysig helg hos Ylva i Malmö! Jag kom dit vid ca kl.14 i fredags och då gick vi en promenad och köpte hårfärg. Det blev ingen jätte förändring men vi blev lite fräschare båda två!
På kvällen så mötte vi upp hennes klass och förade med dem. Det var kul att få en bild av folk som man hört om innan!
På lördagen mötte vi upp några av hennes vänner på en fika, gick lite på stan och sen åkte vi och kollade på en seglartävling. Vi råkade missa själva tävlingen då men de va ändå ganska mysigt att sitta och titta på båtar. På kvällen så åkte vi hem till hennes kille och förade med han och hans kompisar innan vi drog ut.
Söndagen blev ganska kort då vi sov bort ganska stor del men vi hann i alla fall med en promenad på stranden innan jag var tvungen att ta tåget hem igen.
Känns som vi ändå han med hann med ganska mycket och som jag har ganska bra koll på Malmö nu!

Tack ylva för en super bra helg och satan vad kul det var att träffa dig igen!! <3




/Johanna

SKRIVET: 2011-09-22, kl 22:35:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sthlm

Idag möttes jag och Ellinor upp på Drottninggatan för att ta oss lite mer sprutor. Hela gårdagen gick åt att tvätta alla kläder vi använt i Norge hehe. Så nu tog vi tyfoidfeber, rabies och fick med en shot dukoral på det som vi måste ta nån dag. (Inte lång tid kvar nu!!!)
Efter det så gick vi till bokhandeln och köpte upp oss på böcker om Asien. Ellinor köpte en "backpacker" bok och en om Indien medan jag köpte Shantaram. En sjukt tjock bok men som jag tror är riktigt bra! 
Jag ska till Malmö och hälsa på en kompis i morgon så då har jag ju en massa dötid på tåget att läsa på :D

 



Måste bara lägga in våran trötta humor när vi sitter och väntar på kaffet.
Jag sitter och raderar kontakter i mobilen och säger.
- Gunn du är den enda jag har på G just nu.
- Jaha det va ju trevligt. (haha)
- Ja förutom pappa då, han heter ju Göran.
- Gör-han?
höhö

/Johanna

 

SKRIVET: 2011-09-21, kl 14:34:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ett år i Norge

Gick sjukt fort! Men vilket jäkla kul år! Om jag tänker tillbaka på allt vi gjort och varit med om så känns det som typ tre år. Jag tror faktiskt inte vi är samma människor som vi var när vi åkte dit. Hela året har gett en otrolig livserfarenhet som vi kommer ha med oss resten av livet och inte minst på vår Asienresa som börjar snart!!

Allt ansvar både hemma och på jobbet. Vem hade trott innan vi åkte att tex min chef skulle ta semester och låta mig ta hand om allt under tiden. Från allt det vanliga "fikajobbet" till beställnigar, upplärning, alla mejl och beslut. Jag som aldrig gjort en latte innan jag for till Norge fick leka chef och lära de nya tjejerna "allt jag kan" innan jag åkte.
Kul har det varit och i efterhand så är det ju lite synd att vi inte skrivit ens 10% av allt vi varit med om här. Vi får väll helt enkelt skärpa oss lite och försöka bli lite bättre till resan!

Här är i alla fall lite bilder från när jag fyllde 20 i helgen.

Efter att Gunn gett mig frukost på sängen så gick vi och åt lunch på Olivia på skoveien. Sen blev det shopping och fika på mitt cafe.

Söta Lisa kom och överraskade!!

Svingod chokladkaka som jag köpt från mitt jobb!








Väldigt blandat folk men sjukt kul att det var ca 25 pers som vi bara lärt känna i Oslo på olika sätt!
Hade en sjukt kul dag och kväll!! (Synd att vi är så dåliga att ta med kamera bara...)

/Johanna

SKRIVET: 2011-09-19, kl 12:50:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu är vår tid i Oslo över

Vi kommer att sakna Oslo så himla mycket. Alla människor vi har träffat och allt vi har lärt oss, det har varit bäst!

Igår var den roligaste dagen på lääänge. Efter frukosten shoppade vi lite för att sen gå till Johannas cafe där vi fikade. Jag gick i väg en stund och Johanna anade ingenting, för att sedan komma tillbaka med en bukett blommor från hennes mamma och hennes bästa vän Lisa, som kom och överaskade.

Sen blev det middagslagning, städning och iordningfixande på hög nivå. Vi åt Fläskfilé, bananer, ris och Bea sås! Super gott. Sen började våra vänner komma. Det kom väll runt 25 personer till vår lilla lägenhet. Och det var folk från mitt gamla och mitt nya jobb. Alla som var här har vi lärt känna under året (förutom Lisa dårå.) Men det var så sjukt kul att känna nästan alla som var här! Runt klockan tolv gick vi ut till Nichol and Son, där vi alltid har lika kul! Vilket vi hade på Lördagen också. Vi dansade tills de stängde och sen blev det nattmat och hemgång. Jag och Sheryl från donken gick tillsammans och såklart blev det en sväng förbi Mc Donlads frogner, där vi hjälpte dem att fylla på med salt och peppar?


Sen somnade vi gott! Jag hade verkligen kanonkul heeela kvällen! Himla kul att Lisa hälsade på också!!

Bilder kommer senareee.... :) :) :) :)

/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-17, kl 10:12:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

"Frukost" på sängen

Idag fyller lilla Johanna 20 år! Och detta är hennes andra födelsedag i Oslo! Och den första jag inte glömde bort, men till mitt försvar så är jag hemsk på födelsedagar... Jag glömde ju bort pappas 50 årsdag och vi var ensamma jag han och min lillebror i Grekland... :S

Men imorse smög jag upp tidigt och var nere på gatan och köpte kaffe och frukost till Johanna och sen så sjöng jag lite och gav min present! Som är present kort på spa så vi ska gå tillsammans när vi kommer hem till Sverige! :D

Den här dagen kommer bli bäst tror jag!



/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-16, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lägenheten är allergi ren

Nu är vår lägenhet verkligen allergi ren som jag brukar kalla det. Det betyder att den är så ren att om ett barn växte upp där skulle han/hon få en massa allergier. För att det måste vara lite smutsigt annars mår man inte bra, det sa i alla fall min mamma när jag var liten...









Och den är till och med finare i verkligheten!

/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-15, kl 23:46:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu är Juristprogrammet i uppsala sökt till våren

Idag klockan 13.00 startade sökningen till Universitet och högskolorna för våren 2012. Så det första jag gjorde när jag kom hem från min 11 timmars arbetsdag var att logga in på antagningen och söka min kära juristlinjen som jag verkligen vill komma in på! Första handsvalet är såklart Uppsala på grund utav studentlivet och att det är nära hemma... :P Har ju liksom provat på att bo långt bort nu i mer än ett år så det räcker så!



Idag när vi var klara med stängningen som tog en timme mer än vad det brukar, (eftersom vi var extra noga) kom ägaren, butikschefen och en till snubbe som skulle kontrollera städningen (?) De tog en vit ren och blöt trasa som de drog på golvet. Den här trasan blev såklart lite färgad vilket gjorde att de sa att det inte var bra städat. Vi hade vid den här tidpunkten allihoppa jobbat i cirka tio och en halv timme och städat golvet med moppar,skrubben och meddel i många timmar (kanske 15 gånger senste timmen) Men det kändes bara sjukt flummigt... Herregud... Sista arbetsdagen imorgon iallafall!

/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-15, kl 11:13:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Reebook Easy Tone

Efter två timmars powerwalk är jag hemma med ett par nyinskaffade Reebook Easy Tone skor! Jag sprang runt verkligen hela Oslo för att leta efter affären som Tessan hade tippsat om hade rea, men det var i princip omöjligt! Det hann bli två take away enkla soya latte (gratis) på olika BIT caféer här i stan (man får gratis de dagar man jobbar, hur bra som helst!) Tills jag tillslut efter några samtal till min chef (haha) hittade affären och köpte skorna för 399 Norska kronor! (hur bra som helst då de flesta sådana här skor kostar 1399, minst!)

Mina är lite gråare...

 

/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-14, kl 12:24:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

FEst


Vi ska ha lite fest hos oss den 17 September, dels för att fira Johannas 20 års dag samtidigt som utflyttningsfest!

/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-12, kl 22:20:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Finaste lägenheten i Oslo

Herregud vad vi har städat och ordnat idag. Jag har varit lite sjuk men vi var tvungna att åka till Ikea och orda lite saker. Och så har vi storstädat hela vår lägenhet, den har ALDRIG sett så najs ut som nu!!

Vi har städat i kanske totalt sju timmar per person här hemma IDAG. Likamed att lägenheten ser helt fantasktisk ut. Här är en bild av lägenheten från en annan visning av en annan ägare men den ser sjukt mycket snyggare ut nu! Åh vad vi har varit duktiga!!



Mitt i allt tog vi en pause och gick till Uranieborgs skolan och röstade i det Norska valet. Det var det sjukaste någonsin att gå in i ett röstbås och helt ärligt inte känna igen ett enda parti... haha Politiska gubbar blir väll helt förfärade av människor som oss.

Nu har vi satt in en stor kanelbulle i ugnen som vi ska dela på!



Kanelbollar från BIT (mitt jobb)

/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-12, kl 12:31:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lite mycket jobb :(

Nu har det blivit lite för mycket jobb! Plus att vi ska ha visning av lägenheten imorgon så vi måste städa och fixa med det... Så idag blir det en snabb tur till Ikea och sen ska vi städa och springa iväg till vallokalen för att rösta i det norska valet! Herregud att de låter folk som oss att rösta som är så himla oinsatta.... hehe

/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-10, kl 00:19:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Visumen till Indien klara!

Nu ska vi bara hämta ut visumen till Indien som vi har fått besked är klara!

Ian, Emma och jag från barcelona i Mars 2011!

/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-09, kl 23:22:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

MORE AND MORE

Dear Icebergs,
Sorry to hear about the global warming.
Karma's a bitch.

Sincerely,
The Titanic



Du och jag twin! - ofta vi gick runt likadana

Kyrkan där vi bor

En blå trikk

Det enda "klottret" på vår gata

Söta Johanna på första promenaden till vattnet

/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-09, kl 00:05:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

BÄSTA KEBABEN I OSLO

Om någon läste vår blogg i början så kanske ni kommer ihåg att vi sökte efter den bästa kebaben i Oslo! Tänke i alla fall skriva att vih ar hittat den för ett tag sedan... Den finns på (inte vår bild..)
Dit brukade min (förra) chef köra oss som hade stäng tillsammans för att äta kebab typ klockan två på natten i (som han kallade) sin batmobil. De har AS god kebab fast kyllingkebaben är bäst! De var kanske minst en gång i veckan vi åkte dit! Det är verkligen roliga minnen! :D

/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-08, kl 12:54:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

WORKWORK

Hej hej nu jobbar jag sådär in i hela friden mycket. Jag jobbar sex dagar i veckan på BIT och tre till fyra dagar i veckan på Mc DOnlads så jag håller på att bli galen. Man är lite skakig i kroppen och så men det går ju liksom. Har inte så mycket fritid - vilket mest är synd om Lilla jojjo!! <3 Men det blir cash is king alla gånger.

Har kommit fram till att flytten till Oslo var en av de bästa saker jag gjort i mitt liv. Har lärt mig så många saker samtidigt som jag har förstått sånt jag redan kunde men inte kopplat riktigt.



CASH IS KING. PENGAR ÄR MAKT!!!

/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-08, kl 10:37:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Konsert på Aker brygge

För någon månad sen eller så var vi på en himla bra konsert på Aker Brygge, då Karpe Diem spelade.



/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-08, kl 00:15:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu har jag bestämt mig!

Nu har jag bestämt mig för hur jag ska göra! Jag ska resa nu som planerat med Lisa och Johanna och sen får jag se vad som händer och vad jag vill göra. Man kan ju alltid ta en paus i studierna och åka till Oslo för att jobba lite...

Jag pratade med min chef om det här och sa helt ärligt att jag vill ha jobbet men att jag vill resa också. Då sa hon att det inte var några problem utan att jag skulle resa och att de väntar på mit tills jag kommer hem från min semester. Så om jag inte kommer in på universitetet jag vill gå på i vår kommer jag tillbaka till Oslo och arbetar lite som restaurangchef! Eller om jag inser tidigare än så att jag vill det så har jag tydligen lyckats göra något bra på Mc Donalds!

Allt kommer att bli så himla bra tror jag!


/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-07, kl 22:48:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens citat

- Titta vilken bra blogg vi har! Ja jag skulle ju verkligen ha läst den om det inte var jag som skrev den. (Ellinor)

- Asså jag fattar inte, lampan fungerar inte och jag har både kollat om kontakten är i OCH tryckt på knappen?
Jag är inte så elektrisk av mig... hahaha (Johanna)

- Jag fattar inte det kommer så dumma kommentarer ur mig ibland (Johanna)

VI TVÅ <3<3


SKRIVET: 2011-09-07, kl 10:35:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lite gamla bilder

Från 17 Maj






/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-06, kl 22:42:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

VAD SKA JAG GÖRA!?!?!?

Nu har det hänt lite grejer här... Jag har blivit erbjuden att bli restaurangchef på en MCDONALDS restaurang. Jag vet verkligen inte hur jag ska göra men jag tror att jag vill göra det samtidigt som jag vill resa. Och mest av allt vill jag börja på juristlinjen till våren....



Herregud va sjukt!!! Vet verkligen inte hur jag ska göra!!

Men är så sjukt glad över att bli tillfrågad, och jag tror verkligen att jag skulle klara av det här! Och tänk va fint det skulle vara på CVt och ja det känns som om att det här är nästa steg. Jag hjälper redan min chef att anställa folk så haha :P Och fick jag lära mig att man inte kan lita på cvn haha borde jag lära mig nått av det? Jag kankse inte borde satsa allt på mitt CV eftersom det alltid är personligheten och hur väl man lyckas snacka.

Kommentera gärna ja eller nej om jag borde ta jobbet!

PEACE

/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-06, kl 10:30:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Oslos slott

/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-04, kl 13:29:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vår fina gata


I den jäkla backen som vi har gått så många gånger i. Allt blir ju himla sorgligt såhär på slutet!

/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-03, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Flyttkartonger

Nu står det en hög med flyttkartonger hemma hos oss som vi ska börja packa ihop våra liv i. Snart är det inget mer Oslo.


Johanna utanför fönstret.

/Ellinor

SKRIVET: 2011-09-02, kl 10:24:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

Back in Oslo

Efter ett sjukt effektivt besök i Sverige där jag hann med en himlans massa grejer! Så är jag nu tillbaka i Oslo för att kötta lite de två kommande veckorna och sen blir det hemflyttning!! Herregud vad ett år har gått fort! Idag är det på dagen ett år sedan vi kom med våra stora resveskor på nattbussen och blev kära i Oslo.

I Sverige hann jag vaccinera mig mot både det ena och det andra, var på Harry Potter med min kära bror, måltider med både mor och far samt fika hos Mormor med moster! Träffade mina söta vänner och hade det super kul nästan hela tiden! Åt en himla bra måltid på söderkisen som rekomenderas starkt! Blev några utgångar i Stockholm också.

Jag blev så chockad av att vara hemma, det är ju så himla mycket människor ÖVERALLT och HELA TIDEN. Det går ju knappt att åka tunnelbana eller buss under nästan alla tider på dygnet nu! Och så ska SL höja priserna, är inte det ett skämt?! Tackar vet jag lilla Oslo :) :) Kommer sakna vår by som tusan!!!!

Nu blir det till att springa till jobbet :P SISTA TIDEN WOOP WOOP


Bild av rådhuset när det var konsert där

/Ellinor