SKRIVET: 2010-11-30, kl 21:36:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

1 December

Nu har vi bott här i Oslo i tre månader. Helt sjukt att tiden har gått så himla snabbt och det är ju verkligen roligt att vi trivs så bra! Imorgon börjar julkalendern och innan man vet om det så är det julafton. Vi har pratat om all mat vi ska köpa för på julafton ska vi inte spara! Och vi har en nyårsfest inplanerad också! Det är en fest med 40 tals tema med mina Mc Donalds kompisar. Det ska bli jättekul.

Idag har jag varit ledig vilket har gett mig tid att ta en lång promenad på Karl Johans gata, titta i några butiker och införskaffa en ny halsduk. Som skall lämnas tillbaka eftersom den sticks.

Jag fick med mig några mörka bilder





/ Ellinor

SKRIVET: 2010-11-30, kl 03:14:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndagsmys

Var hemma vid 21 efter jobbet och lagade lite gröt till middag. Gunn jobbade så jag tänkte ta en duch och gå och lägga mig vid 22. Då började jag prata med Johanna på fb så vi tog en spontanpromenad vid 23. Åkte kana i snön nerför operahuset, promenerade i två timmar innan vi gick till ett Cafe/bar ställe. Jag köpte med en chokladmuffins på vägen dit och Johanna som kände de som jobbade där, hade en ben and jerrys kvar i deras frys. De bjöd oss på kaffe så vi tinade upp. Det var riktigt mysigt och tänk vad mycket roligare jag hade än om jag lagt mig vid 23!
En spontan och rolig måndagskväll!

/Johanna

SKRIVET: 2010-11-29, kl 22:07:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

julpyntning

Som sagt så julpyntade vi också hela lägenheten! Just nu har vi nog Norges mysigaste lägenhet!!








/Johanna

SKRIVET: 2010-11-29, kl 11:24:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Pepparkaksbak

När Gunn kom hem igår så gjorde vi först en god taco med en massa grönsaker. Sen satte vi igång med bakning och julpyntning av lägenheten och så mysigt det blev!! När man inte har allt får man ta vad man har. Vinflaskan blev tex en perfekt kavel!










/Johanna

SKRIVET: 2010-11-28, kl 16:16:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kyla

Det är väldigt kyligt i lägenheten vår och elementet står för tillfället i badrumet för att mina kläder ska torka. Så länge så är ugnen på och så har jag tänt lite ljus i lägenheten. Ett gott tips är att värma russin och mandel i ugenen så de bli lite varma och sen strö lite salt över, nyttigt och gott!





Har även gjort en jul lista på spotify som jag sitter och lyssnar på!
/Johanna

SKRIVET: 2010-11-28, kl 13:34:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

1 advent

Idag är det första advent och utanför fönstret är det snöstorm. Ellinor öppnade i morse så hon gav sig av i ottan och jag tog sovmorgon. När jag vaknade var jag sugen på en springtur men när jag kikade ut genom fönstret så blev jag genast otaggad. Sen kom jag på att man åker ju faktiskt längdskidor i snö och kyla så då borde man ju faktiskt kunna springa också. Så jag satte på mig underställ, sprinkläder och mössa, sen gav jag mig iväg. Det var inte speciellt mycket folk ute, mest folk som rastade hundar. Eftersom jag inte tränat på länge så hade jag en massa spring i benen så jag joggade runt i ca 40 min. Väl hemma så tog jag tag i städningen och dammsög hela lägenheten när jag ändå var ofräch. Sen gjorde jag en hårinpackning och ansiktsmask och satte igång att tvätta lite.
Efter detta så smakade gröten sjukt gott!!

När Gunn kommer hem sen så ska vi pynta hela lägenheten så får ta och visa hur det blev sen!

I veckan så fick vi ett julkort, en adventskalender. Det första och kanske enda julkortet i år!
Än är det inte dags för första luckan men snart så!



/Johanna

SKRIVET: 2010-11-27, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Partysvensk!

Partysvenske är en låt jag och jojjo diggar nu hahaha



/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-26, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Doesn't it feel like Christmas?

Vi har handlat allt från julljustake, liten julgran till pepparkaksdeg, julkulor och annat kul :D Herregud va mysigt vi ska få det här över jul och nyår! :D Söndagen, den första advent är inbokad för julstädning, pynt och julbak! Åh vad jag längtar...


Bilden är tagen i Bergshamra, ut över Brunnsviken

/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-26, kl 03:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Power




/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-25, kl 02:25:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

har gått med i en kör!

Nu har jag haft en riktigt rolig dag! Jag var på jobbet i tre timmar och efter det åt jag min matlåda på kontoret (ska inte äta Mc Donlads mat alls på ett tag nu) Sen åkte jag och två jobbar kompisar till mig iväg en bit med buss och tunnelbana för att komma till en replokal där vi hade kör - (eller hur man ska säga?) Ägaren till vår Mc Donalds har startat en kör för oss arbetare - vilket är jättekul :D! Han som leder kören ska vara väldigt duktig och bor i Norge och i Tyskland och leder körer runt hela Europa, han heter Egil Fossum. Det var jättekul men läskigt också - han pekade på en ibland och då fick man sjunga lite solo för att han skulle placera en i rätt grupp (säger man så? Jag blev allt iaf :P)

Efter kören som pågick i 2 timmar (kommer att vara varje Torsdag nu och går absolut före jobbet säger de :P om man står på schemat på onsdagskväll har man ägarens tillåtelse att strycka över sitt namn och skriva kör (haha :P).

Jag var i alla fall tvungen att åka tillbaka till jobbet och arbeta mellan klockan 23-01... lite segt men det vaqr ganska stilla så det var kul - jobbigt bara att jag fick stänga köket ensam :P Men jag får höra hela tiden hur duktig jag är för att inte ha arbetat på Mc donalds innan - vilekt alltid är kul att höra ju :P men jag pratade med Espen (ägaren) och han sa att det inte skulle hända igen (att jag var tvungen att arbeta efter kören) Eftersom nästa gång ska vi ut och äta pizza tillsammans alla från kören :D Gud va kul det ska bli! :D

/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-24, kl 15:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

vad hände med sommaren?

Det är så kallt nu att man knappt kan gå ut ju :(?



Gud vad det ska bli skönt att slippa frysa hela tiden sen när det blir sommar igen!

/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-23, kl 21:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

ska kolla film nu, om jag vågar...

Nu ska jag sätta mig och titta på Super Size Me, filmen som handlar om den där killen som åt på Mc Donlads varjedag...:O om jag vågar haha, jag äter ju där varje dag så jag kanske inte kommer kunna gå tillbaka till jobbet hehe nej men det ska bli kul att se!

 

/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-23, kl 17:27:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

nutellan slut


nutellan är slut = ledsen

/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-22, kl 19:25:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vilken dag...

Idag har jag haft helskumma arbetstider... har jobbat mellan klockan 11-14 och 16-18 Och nu messade min chef och frågade om jag vill jobba 21-22.30 vilket jag sa ja till (selfulgelig). Haha hur ska detta gå? Men jag är glad att få jobba! Penger penger hehe :D Jag har fått så lite tider denna vecka (för att vara jag) så därför passar jag på att ta allt jag kan få! :))

 

Nu ska jag äta nutella macka!

/ Ellinor

SKRIVET: 2010-11-21, kl 21:57:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

Update: provresultat

Jag kom lite tidigare till jobbet och ordande allting - och jag missade inte en enda sak! :D Det kändes väldigt konstigt att vara ensam i hela restaurangen men det gick bra. Min chef sa att jag var väldigt duktig och att hon var stolt över mig! :D

Det enda jag vill/ska/håller på att lära mig mer om är hur man pratar med sina "anställda" alltså hur man på ett bra sätt delar ut arbetsuppgifter så att de gör sitt bästa. Och sen ska jag komma ihåg och se på att de har utfört dem. Men jag tycker det är ganska jobbigt fortfarande att be mina kompisar göra om saker, som de precis har gjort eftersom de inte har gjort ett tillräckligt bra jobb...:/



/ Ellinor

SKRIVET: 2010-11-21, kl 11:18:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vilodag

Nu jobbar jag sex dagar i veckan så söndag är min enda vilodag! Det är riktigt mycket kunder nu så vi springer i princip runt för att kunna hjälpa alla men det är kul! Min chef kom in en snabbis igår när jag stängde och sa att jag var jätte duktigt så det var kul att höra!

Idag så måste jag ta tag och handtvätta lite kläder.. Jag mailade faktiskt en person nu på morgonen som ville ge bort sin tvättmaskin gratis. Det är ju en massa som lägger ut på Finn.no att man får det om man hämtar det. Så det vore ju toppen om Elin kunde låna en bil och hjälpa oss att få hit den.

Vi har planer på att hon ska flytta in hos oss men då behöver vi ju en tvättmaskin först! Det vore jättekul om hon bode här och det vore ju skönt ekonomimässigt både för henne och oss!

Nu måste jag sätta igång här och sen ska jag iväg och kolla när hon spelar match!!

Jag längtar tills vi julpyntar här! Det är så mycket mysigare att gå upp då! :D

/Johanna

SKRIVET: 2010-11-21, kl 07:40:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Prov!

Idag på morgonen har jag ett "prov", jag ska öppna helt ensam och sen kommer min chef efter två timmar - och ska se om jag klarade av det/vad jag glömde...

Har inte kunnat sova igår kväll, för jag är nervös haha :P har legat och tänkt på alla saker jag ska/måste komma ihåg. Men det ska nog gå bra! Önska mig lycka till! :))

/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-20, kl 19:05:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jäg är bässsst!

Nu har jag pratat med min chef - och fått ny lön :D Numera tjänar jag 135 kronor i timmen! :D

(och från och med den 24 Januari har jag en timlön på 143 kronor i timmen :D:D) woooop

 

/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-20, kl 12:50:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Julpynt

Igår var vi på IKEA och handlade julpynt, vi hittade dock inte de tre viktigaste sakerna vi sökte efter, nämligen julstjärna, gran och ljusstake men vi har lite tid på oss att fixa det. Vi köpte ändå glitter, syltburkar, stora julkulor, advenstljustake, dörrmatta, pepparkaksdeg, skumtomtar och självklart middag!

Vi ska pynta lägenheten på första advent och då lägger vi upp bilder och visar hur det blev!



/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-19, kl 17:44:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Min otroligt tidiga dag

Idag gick/hoppade jag upp ur sängen klockan 05.00 (min mobil låg på golvet en bit bort - och jag ville inte väcka Johanna). Men jag tog mig till jobbet och började klockan 06.30 - uhijaa :/

Vi hade besök idag på restaurangen, av han som äger den och någon annan viktig gubbe så alla var uppstressade och allt skulle vara perfekt hela tiden.

Och det dagens "roliga" händelse var att han som äger restaurangen och är "chef över min chef". Kom fram till mig, och sa att jag var väldigt duktig och att han har hört från min chef att jag var väldigt duktig. Han berömde mig för att ha blivit befordrad så snabbt som jag blev och sa att min chef alltid skröt om hur duktig jag var! :O :D Jag som inte ens trodde min chef tyckte om mig! haha :D

Ikväll blir det middag på IKEA med Elin Pelin:D



/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-19, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Julförberedelser

Nu är vi redo för December månad!


/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-18, kl 14:06:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

I min nattmössa

Jag har vänt på dygnet totalt nu efter att ha jobbat natt, så igår (imorse) kunde jag inte somna förren klockan 05.30. Och imorgon börjar jag jobba kl 06.30... Hur ska det här gå?? Tips någon?!

 

Har också planerat in att ha en löneförhandling med min chef imorgon.... spännande :P Jag har övat en del på johanna nu så hon tycker nog jag är ganska jobbig haha :P

 

Jag fick en mössa av min pappa när jag var hemma i Sverige och hälsade på, (som är lysande orange) som jag har på mig hela tiden. Speciellt när jag sover - eftersom det är så praktiskt att kunna dra ner den framför ögonen när det är för ljust i rummet!

 


Ny köpt tröja, från Bikbok (var på 75% REA :P)
Så jag betalade bara 74.50 NOK för den :)

Jag ville ha en ännu större så den blir OVERSIZE men det fanns bara storlek M :((

/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-18, kl 09:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Spännande frukost

Melon/passionsfrukts yoghurt med musli!

kostar ungeför 10 kr/st

/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-17, kl 15:23:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

På riktigt

Nu är jag skiftleder på riktigt :D Jag har fått min vita skjorta och kjol som jag måste ha varje dag. Till det har jag en skarf och strumpbyxor. Och igår fick jag min namnbricka också. Känns jättekul att det går så bra också jag har gjort allting rätt de två senaste stängningarna så att det är ingen annan skiftleder som kommer och kollar när jag stänger längre.

Idag är jag ledig så jag har mycket bra saker på planeringe bland annat sova, kolla film, tvätta skjortan (:/), dricka te och äta godis!

Ps! Jag har kommit fram till att det inte kunde ha gått bättre, jag menar alltihopa - att vi flyttade till oslo, fixadfe en asnajs lägenhet, fick ett jobb (blev befordrad:D) så jag är väldigt glad att vi gjorde det här nu och inte tog den enkla vägen ut, när vi stötte på problem i början.

/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-17, kl 12:36:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

17.11.10

Vet inte hur jag tänkte med klockan men vi sammarbetade inte ihop idag.. Precis när jag skulle springa till tåget så insåg jag att det är en timme kvar tills jag måste gå! Kändes väldigt snopet när jag är helt klart och tryckt i mig frukost fast jag egentligen inte var hungrig än. Men man ska väll inte klaga på en extra timme hemma!

Gunn är ju ledig idag så hon sover som en stock. Blir lite annorlunda att hon är hemma både när jag går och kommer, fast egentligen så märks hon ju inte så mycket när hon sover haha

Vi jobbar ju mest hela tiden,vilket faktiskt är väldigt bra för då får man ingen tid till att tex gå i affärer. Att båda har jobbkläder gör ju också att man inte kan klä sig snyggt till vardags. Bara det gör ju att man sparar in en förmögenhet. Hemma hade jag nog inte kunnat hålla mig ifrån alla höst och vinterkläder...

Hur mysig är inte den här jackan tillexempel? Var grymt sugen på en liknande precis när vi kom till Oslo men jag lyckades hålla mig ifrån affärer. Hemma hade det ju aldrig gått...

/Johanna


SKRIVET: 2010-11-15, kl 02:36:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Maximalt utnyttjande av tepåsar

Har druckit ungefär 2 liter te idag om jag ska uppskatta en siffra. Te påsen har hela tiden legat i kastrullen så de sista kopparna men chai te har inte smakat speciellt mycket. Jag har lite ont i halsen och försöker bota mig själv men sömn och te! Vilket är en väldigt skön kur, samt så åt jag upp resterna av Johannas kladdkaka (som jag förövrigt inte tycker att det var något fel på!). Jag jobbar väldigt annorlunda tider än vad Johanna gör så jag ser knappt röken av henne och jag har vänt på mitt dygn totalt.

Jag ser fram mot Onsdag och Torsdag nu eftersom de är de enda dagarna som jag är ledig på den här veckan. Imorgon ska jag köra skift igen, vilket betyder 9 timmars jobb pass med inga raster och en väldig stress hela tiden men det ska gå bra! Jag har fått väldigt dåligt omdöme på mina stängningar som jag har gjort då jag har glömt vissa sakr (Jag tycker verkligen inte att det var mitt fel då jag inte hade blivit upplärd på rätt sätt, så jag visste inte ens om att de sakerna skulle göras!) Men stängningen på Lördagen fick jag väldigt bra omdöme på! Vilket känns skönt... Då får man lite hopp om att man faktiskt kan klara av det här. Och imorgon ska jag få hjälp av två tjejer som är väldigt duktiga vilket ska bli intressant och lärorikt! Nu ska jag ta mig en dusch och sen försöka komma i säng, så det inte blir lika sent som igår...

Men what more to say than "facebook kills" som en på mitt jobb sa idag, när jag sa att jag var trött, och han förstodd direkt att det var för att jag satt inne på facebook hela nätterna, efter jobbet ("som alla andra"). Jag brukar vanligtvis sluta mellan ett och halv två på nätterna.


Ps! Rekomenderar starkt detta Chai te! Älskart!


/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-14, kl 22:57:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

Söndag

Idag har Gunn sovit hela dagen innan hon började jobba. Själv träffade jag en tjej som heter Emma. Vi tog en långpromenad, gjorde sedan middag, bakade chokladkaka och kollade på film. Kakan smakade dock inget.. undrar om det beror på att vi hade olja istället för smör, då vi knappt hade något smör hemma.
En trevlig Söndag i alla fall!

/Johanna

SKRIVET: 2010-11-14, kl 12:55:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Husk farsdag..

..står det överallt så det är ju tur att vi gör det!


Ellinor och hennes far när han hälsade på oss här i Oslo.

Min far i hans rätta element

GRATTIS ALLA PAPPOR
/Johanna

SKRIVET: 2010-11-12, kl 20:07:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Entertain me!!

Just nu tänker jag vara en gnällspik. Det är fredag, jag är ledig hela helgen och så sitter jag hemma. Gunn jobbar som vanligt till natt. Vi har inte ens något gott hemma. Okej vi har lite godis som Gunn tog med från Sverige men det kan ju inte jag käka upp...

Hade gärna kommit hem från jobbet, gjort iordning mig, käkat. Dragit till en förfest och taggat till för en utgång. Men nu sitter jag här. Det här funkar inte. Har inte en enda ide på vad jag ska hitta på. Tänk om någon bara kunde knacka på dörren och underhålla mig lite!


(Från en rolig utekväll)

/Johanna

SKRIVET: 2010-11-11, kl 21:01:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag ser det snöar, jag ser det snöar

Nu har snön kommit till Oslo, ett tunt vitt lager låg på marken när jag gick från jobbet! Det gick jätte bra för butiken idag och vi låg långt över budget! Nu bli chefen glad!

(Hoppas det blir riktigt mye snö snart, mysigt!)


Gunn är ju hemma nu men det märks ju inte så mye då vi bara går om varndra...Suck.
I morse så åt vi i alla fall frulle tillsammans och såg till att betala alla våra räkningar. Känndes som en ekonomilektion där på morgonen. Jobbigt nog var det våra pengar som gick åt :P

Nu ska jag ta och göra iordning lite gröt till middag, tänkte slå till på fiberhavregryn idag som omväxling hehe
/Johanna

SKRIVET: 2010-11-10, kl 21:31:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

Onsdag

Har varit en bra dag på jobbet idag! Fick med mig de här grejerna hem som blivit lite stötta i kanten!
En vas och en termokopp!




Nu kommer Gunn hem när som helst längtar!! <3

SKRIVET: 2010-11-09, kl 14:58:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Pannkakor till frukost, lunch och middag

Igår efter jobbet så kom Elin och hälsade på! Vi satt och pratade i flera timmar och sen satte vi på Crazy beautiful. Det var evigheter sen jag säg den filmen, jag älskade ju den förut. Nu somnade båda inom en kvart men de va nog inte filmens fel.
I morse så tog vi en promenad till Ica och köppte pannkaksmix och sen lagade vi massor med pannkisar som vi tryck i oss. Det blev en riktigt god brunch! Jag tyckte godaste pålägget var kanel och socker eftersom det blev som kanelbulle men Elin röstade för chokladpannkakor (Nej Gunn vi åt inte upp allt chokladsmör!). Det blev några över så nu får vi båda matlådor till jobbet också.

Egentligen har jag och Elin kännt varandra väldigt länge nu!
Först så var vi på en veckas Ålands cykling tillsammans på våren i sjuan, där vi lärde känna varandra.
Sen var vi på samma tre veckors konfirmationsläger sommaren till åttan, då vi blev riktigt bra kompisar.
Sommaren till gymnasiet så råkade vi hamna på samma språkresa, en weekend i London och tre veckor på Isle of wight. Vilket ledde till att vi även åkte ner till Göteborg tillsammans under ettan på gymnasiet för att hälsa på folk vi lärt känna från språkresan.
Mellan detta så har vi ju såklart också setts och nu så har båda av olika anledningar hamnat i Norge. Så det kan blir!


(Språkresan, tjejgänget!)


(Bild från Göteborg på reunion från språkresan)

(Bild från Göteborg på reunion från språkresan)

Alla bilder från konfirmationen är tyvärr på datorn hemma... började få lite nostalgi.

/Johanna

SKRIVET: 2010-11-08, kl 11:40:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndag

Igår tog jag och Susanne en fyra timmars promenad runt i Oslo. Vi gick förbi slottet, ner för Karl johan till operan. Sen gick vi till en borg som ligger där som försvaret håller till vid. Efter det så gick vi till Akersbrygge och tog en fika innan vi vandrade hem igen.
På kvällen åt vi fläskfilé, ris, bea,banan, broccoli och sallad till middag sen äppelpajj till efterätt.
En trevlig söndag!

Gunn och hennes mor åkte ju till Sverige tidigt i morse, de skulle landa runt 9 tror jag. Vid den tiden vaknade jag och gav mig ut på en joggingrunda. Det är -2 grader här och det känndes i luften, ett tunt skickt av is började lägga sig på vattnet också.
När jag kom hem tog jag och dammsög hela lägenheten, jag förstår inte hur den hela tidenlyckas bli så skitig.

Nu sitter jag och käkar frulle, ska strax iväg till jobbet!

SKRIVET: 2010-11-07, kl 10:05:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Myser runt.

Nu är Gunns mor här och lagar hemmalagad mat åt oss. I fredags gjorde hon och jag köttfärsås och spagetti till middag, som Gunn fick äta som nattmat när hon kom hem från jobbet.
Igår hade Susanne gjort pajj till middag tills vi kom hem och till efterätt åt vi chokladglass och galiamelon!
Gott, vi äter så vi spricker ungefär.

När hon kom hade hon även med sig lite från mina föräldrar (saker jag glömt när jag var hemma och hemmabakad bröd). Mormor hade även skickat med ett par jättemysiga tofflor som jag bor i nu!

 


Tack mormor <3
/Johanna

SKRIVET: 2010-11-05, kl 01:59:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mina egna pass!

Nu kör jag mina egna skiftledarpass! Det har varit jättekul och spännande att lära sig alla nya grejer och så. Och nu kan jag allting (okej, men nästan..) Så imorgon ska jag skriva dags schemat och ta hand om allting själv! Känns jättekul att jag har gått frammåt och får göra andra saker än att bara stå i kassan och steka hamburgare. Fast jag måste erkänna att räkna alla kassor vid dagens slut (efter 8-9 timmars uttröttande arbete) är ganska svårt eftersom man är så slut i huvudet vid den tiden.

Och imorgon kommer mamma och hälsar på! Det ska bli kul att visa henne allting men väldigt tråkigt att jag jobbar så mycket den här helgen (och neeeej, jag kan inte ta ledigt när jag har skiftledar upplärning!)

Bild från Öland 2009

/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-04, kl 18:02:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ledig dag

I morse tog jag och Gunn en riktigt lång sovmorgon!
Vid frukost passade vi på att öppna morfars lingonsylt som jag tog med från Sverige, riktigt god!



Efter frukost gick vi och handlade lite "måste ha grejer" som mjölk, toapapper och knäckebröd. Vi lyxade faktiskt till det lite också med russinbollar.
När vi kom hem så storstädade vi lägenheten. Hur är det möjligt att två tjejer kan få det så skitigt, ett sånt kaos? Vi lyckas ju i alla fall.
Nu är det i alla fall fin och fräscht igen, Gunns mor kommer ju i morgon så det är ju bäst haha.

Efter storstädningen så lagade vi till en god taco-middag. Sen la vi oss med bollar och te för att kolla på Vänner. När det var dags för Gunn att gå till jobbet så följde jag med och "lämnade av henne" så jag också fick en promenad.

Det känns att vinter är på väg nu, det är riktigt halloween mörkt ute nu. Det är det som är mysigt med snön sen, att den lyser upp allt igen. Medans vi väntar på att snön ska komma så får vi passa på att mysa med en massa värmeljus!

/Johanna

SKRIVET: 2010-11-03, kl 22:12:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Onsdag

I morse var jag ducktig och gick upp och sprang innan jobbet, känndes väldigt skönt. Det regnade inte idag heller vilket gjorde att jag faktiskt orkade ta mig ut.
När jag kom hem käkade jag och Gunn frulle och kollade på film, innan jag skulle till jobbet.
Det var tredje gången jag stängde idag så nu har jag börjat få in rutinerna! Alla som jobbar där är jätte goa så jag trivs jätte bra!

Nu sitter jag och kokar lite tortilini, Gunn jobbar ju till 01 i natt så jag är helt alene i kväll...
Egentligen är det ju faktiskt lillördag idag och jag är ju ledig i morgon. Men vi är ju duktiga här i Norge och sparar pengar så jag får väll krypa ner och kolla på en film eller något.

Remember me är ju alltid bra!



/Johanna

SKRIVET: 2010-11-03, kl 01:03:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nattmacka

Den här veckan är väldigt tuff, jag jobbar sju dagar men det är det ju värt eftersom det är november! Mamma kommer på fredag, vilket ska bli kul förutom att jag jobbar typ hela tiden när hon är här :( Nu har jag skiftledar upplärning alla dagar! Vilket gör dagarna roligare men mer ansträngande! Imorgon börjar jag halv fem och slutar klockan ett på natten (tur att jag bor nära).

Det blir en Sverige tur för mig på måndagen den 8 också! Ska hinna me massor av kul då!


Bild från Grekland 2009

/Ellinor

SKRIVET: 2010-11-01, kl 10:28:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Halloween!

Efter jobbet i lördags så gjorde vi en god carbonara, gjorde oss i ordning och drog på halloween fest. Vi hade ju inte några utklädningskläder med oss men vi fick låna lite blod så vi såg lite läskiga ut. Det blev båda hemmafest och utgång men jag tror faktiskt inte att det var några norska där, bara en massa svenskar. Lite komiskt på en hemmafest i Oslo. Vi hade roligt i alla fall.

På Söndagen var vi väldigt trötta men tog oss till Elin för att tvätta. Vi stod utanför henne och väntade i en halvtimme innan vi bestämde oss för att åka hem igen, då hon inte svarade på mobilen.
På vägen till T-banan så gick vi förbi innebandyhallen och såg Elin spriga runt där och ha match.
Så vi gick in och kollade på matchen! Kom då på att det blivit vintertid och att vi då varit en timme tidiga.
Typiskt oss att inte ha koll på det. Vi tvättade i alla fall, åt lite godis och kollade på OC. Mysigt.