SKRIVET: 2010-09-30, kl 21:18:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Den dagliga lunchen som kommer göra mig tjock

Varje dag på Mc Donalds äter jag samma sak. Det här blivit en dålig vana att plocka på mig alla dessa grejer eftersom man får allt gratis. Och jag är orolig för vad som kommer hända när våran glass/milkshake maskin börjar fungera också!

Lunch: (de tre senaste dagarna, och förmodligen i fortsättningen också)
  • En Ceasar sallat med friterad kyckling
  • En Cheeseburgare
  • En choklad donut
  • Mängder av Coca cola

SKRIVET: 2010-09-30, kl 09:08:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ny dag, nya tag

Morgongröten med lingonsylt är uppäten och vi håller på att göra oss klara för att springa ut på stan. Idag ska vi till banken och betala några krill räkningar. Vi ska också försöka spåra en krillburk som kommit bort på posten.

Vi tror helt seriöst att Naturlig Krill -omega 3 tabletterna fungerar! Ingen av oss har blivit sjuk en enda gån medan vi har varit här i Oslo. Vilket vi skulle ha blivit flera gånger om om vi var hemma. Vi har stått ute och frusit många timmar och borde vid det här laget vara förkylda, men icke!

Efter det blir det jobb för mig. Luncherna på Mc Donalds är farliga eftersom man får i princip äta precis vad man vill - så länge som man skriver upp vad det är man väljer. Jag brukar äta en ceasar sallad men ibland mer än bara den.

Idag blir det nya äventyr!


Längtar tillbaka till mitt mörka hår :`(

SKRIVET: 2010-09-29, kl 18:41:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Deli de luca intervju

Idag så fick Ellinor sluta tidigare så vi gick tillsammans till deli de luca intervjun som vi båda blivit inbjudna till. Lite skämtsamt säger ja att vi kanske blir typ 30 pers eftersom mailet såg ut som typ massutskick. Det visade sig dock att det faktiskt satt över 30 tjejer och väntade i receptionen när vi kom. Vi delades sen upp i grupperna "Heltidsjobb" och "deltidsjobb". Vi var väll ca 12 st som skulle söka heltid, så vi fick sätta oss i en typ mötes/föreläsningssal.
Där höll en tjej en kort presentation om företaget, arbetsuppgifter osv.
Efter det så fick vi en och en gå upp och presentera oss själva. Väldigt nervöst va det men också väldigt roligt! Kändes som man var tillbaka i skolan igen! Det va en massa trevliga tjejer så hela stämningen var ganska avslappnad och rolig.

Det är tre butiker som ska ha en varsin anställd, så de kommer nu ta ut 6 st av oss som två och två blir skickade till en varsin deli de luca butik. Där ska sen ägaren avgöra vem av de två som får jobbet. Så man kan ju säga att vi har två uttagningar framför oss nu. Lite Idol känsla över det hela hahah

Önska oss lycka till och håll tummarna!!
I alla fall för mig för Ellinor trivs ju på Donken haha

(Bild Från Skolan)

/Johanna

SKRIVET: 2010-09-28, kl 15:38:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

CV CV CV

Mina dagar som arbetssökande blir ju kanska lugna men det är väll bara att njuta av det istället för att må dåligt. Snart så jobbar väll jag också igen och då kommer man nog bara ångra att man inte njöt lite av att vara ledig.
Helt ledig är jag ju såklart inte, jag kollar alla jobbsidor tusen gånger om dagen, går till bemannings företag och idag delade jag ut min sista CVn.
Måste komma på något sätt att skriva ut fler, eller kopiera...

Nu sitter jag hemma och söker jobb men ska precis ta en paus för nudelsoppa!

I kväll/ eftermiddag ska kanske jag och Elin ta en Sväng till Ikea för att lämna CVn (Har ju mailat men kan va lika bra att lämna där också), elin ska köpa bestickställ och så kanske vi ska passa på att äta av den billiga maten!!

Det går ju gratis bussar dit så egentligen tjänar man nog på att bara åka dit och äta haha

/Johanna

SKRIVET: 2010-09-28, kl 10:04:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

Om två dagar har vi bott i Oslo i en månad

Att flytta till Oslo var ett av de bästa besluten jag har gjort i mitt liv. Johanna och jag har båda två lärt oss sjukt mycket på den här månaden som har gått stört fort. Jag har hunnit med att arbeta på två jobb samtidigt som vi har byggt upp våra liv här och vårt hem. Som det ser ut nu kommer vi att stanna här i ungefär ett år, både för att vi trivs så hemskt bra och för att det kommer ta ett tag innan den här resan går plus.

Att flytta hemifrån har varit mycket enklare än vad jag trodde att det skulle vara. Det känns ungefär som att vara på semester hela tiden. Då menar jag inte för att det är så skönt att slippa sina föräldrar utan för att man får ta hand om sig själv. Tiden går väldigt fort här och jag har inte hunnit sakna mitt förra hem eller hemland alls.

Visst måste vi leva fattigt här och tänka på att inte spendera pengar alls, men att vi är två gör det hela till något roligt istället.

SKRIVET: 2010-09-27, kl 20:11:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Min första dag på McDonalds

Jag stod påklädd i McDonaldsarbetskläder några minuter innan klockan tolv då min upplärning skulle börja. Det första jag förstodd var att alla som säger att det är stressigt att arbeta på McDonalds talar sanning. Snabbt skulle det gå när jag lärde mig steka åtta stycken Cheeseburgare på en och samma gång. Och jag klarade mig helskinnad från allt hamburgerstekande om man subtraherar några små brännsår på fingrarna. Att slå in burgarna i det där silkestunna vita pappret var mycket svårare än vad det ser ut. Mina Cheeseburgare såg alltid lite misshandlade ut när jag var klar med dem, men jag tror att de var goda ändå. Efter det var det dags att jag lärde mig kassan tyckte chefen. Mitt största problem den här dagen var inte alla sluddrande kunder som talade norska utan golvskurningen som skedde varje timme. Då hälldes det ut såpa över hela golvet och jag var den enda som inte hade skor som klarade av det, så jag kanade omkring över golvet och försökte att inte halka med en pomfritt i ena handen och en Cocacola i den andra. För att samanfatta dagen så var det kul att prova något nytt och skönt att äntligen ha ett jobb med timlön. Och jag tror med stor sannolikhet att arbetet blir mindre ansträngande när jag lär mig mer, vilket jag ser fram mot!

SKRIVET: 2010-09-27, kl 18:24:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagens äventyr!


Som jag gissade och hoppades på så var den mystiska kopian av ett paket, en present från Fia!
Det var dock inte lätt att hitta min posten här, jag gick till två felaktiga innan jag hittade rätt. Det stod nämligen inte vart paketet skulle hämtas ut så detta blev ett mysterium både för mig och dem på posten. Efter att blivit visat åt ca 10 olika håll och ringt postens kundservice, så satte jag mig på en trick och hamnade sen på rätt postkontor, som låg lite skumt gömt i en tunnel.
Jag blev väldigt glad över paketet och kortet!!!
Tack Tack Tack Fia!! <3



Med posten kom även mina föräldrars krillburkar som de beställt till vår adress. Så jag var duktig och ringde Norvitals kundservice och avbeställde abonemanget på dem med.
Ellinor började ju jobba idag så äventyret ovan fick ju mig att ha något att göra idag ockå!
När det var fixat så tog jag mig en promenad hem och lämnade ut lite CVn på vägen.
När jag kom hem så såg jag att jag fått mail om att jag ska komma på  intervju till en Deli de luca butik!
Väldigt glad blev jag, så nu på eftermiddagen (efter att ha mailat en massa fler jobb) så tog jag mig en långpromenad och kollade upp vart den butiken låg.
Nu väntar jag på att Ellinor ska komma hem så jag får höra hur hennes dag på Donken var :D

/Johanna

SKRIVET: 2010-09-26, kl 17:34:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hemmahäng

I Oslo är allt stängt på söndagar, så det finns alltså inte så mycket att göra.
Vi körde duktigt igång och storstädade, men jag vet inte om det blev bättre... Renare,ja. Men nu är taket i princip randigt då vi inte når så bra....
Nu ska vi ta och börja med nån mat!!

Skulle inte tacka nej till det här just nu...

SKRIVET: 2010-09-26, kl 15:15:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bomb? Räkning Present?

Det va nog det konstigaste jag fått i posten... Nån har kopierat ett paket.

Blev riktigt rädd först, såg ju nästan ut som ett hotbrev eller en läskig räkning. Efter att ha studerat det noga nu på morgonen så har jag kommit på att det nog är ett paket som Fia har skickat på posten!!!! Det var en väldigt dålig kopia de tagit men om man kollar på "beskrivelse av vara", så slutar det på klad... känner jag Fia rätt så kan det nog vara choklad!!

Än vet jag ju inte säkert men jag hoppas på det!! Ska springa till posten i morgon (måndag) när det öppnar igen!!

/Johanna

SKRIVET: 2010-09-25, kl 16:54:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Då var man inte arbetssökande längre då... :D

Jag och Johanna var självklart i tid på Majorstuen och gick in på Mc donalds (donken) för att kissa/köpa kaffe.

Jag gick in på Burger King klockan kvart i två som avtalat, trodde jag. Men efter många förvirrade samtal med personalen, kom jag fram till att det inte var på Burger King jag hade intervju. Så jag går ut därifrån och ställer mig i en gränd och ringer telefon nummret som ringde upp mig angående intervjun. Och jag hör henne säga adressen så jag går till en ny butik med smycken i, och frågar om det är där jag ska ha intervju men det är det inte heller.

Alla konversationer under den här timmen var relativt pinsamma. Men jag fick tillslut tjejerna i kassan på den fina smyckes butiken att googla nummret där jag hade intervju. Och det visade sig vara på Mc donalds. Haha! Där vi redan hade varit inne en gång och löpt kaffe! Så det blev till att springa tillbaka dit. Min intervju varade i ungefär 2 minuter. Fick några snabba frågor om jag kunde hantera stress. Kvinnan som jag förmodar är chefen berättade lite snabbt om hur arbetet och upplärningen går till. Sen sa hon att hon skulle ringa efter klockan 15.00. När klockan blev 16.00 ringde jag upp och en man svarade och sa att de var väldigt upptagana men att chefen skulle ringa upp mig snart. SÅ klockan 16.15 fick jag ett samtal där jag fick veta att jag har fått en heltidstjänst på Mcdonalds. Från och med imorgon... :O

Nu ska vi se hur det här går men jag är grymt taggad! Det ska bli jättekul!

SKRIVET: 2010-09-24, kl 18:52:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Back to the sun...

Regnet öser ner här, skulle göra mycket för att vara tillbaka i magaluf nu!!



/Johanna

SKRIVET: 2010-09-24, kl 18:25:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Friday i´m in love




Gick och blev tok kär i den här halsduken igår, så idag blev den min!!

/Johanna

SKRIVET: 2010-09-24, kl 18:10:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

The search for the perfect kebab

Det finns inte speciellt mycket att göra just nu. Vi gömmer oss från regnet inomhus i värmen.

Det har blivit lite av ett uppdrag för oss här i Oslo att hitta ett kebab-ställe som har Oslos bästa kebab. Vilket är ganska konstigt då varken jag eller Jojjo äter kebab speciellt ofta hemma i Sverige. Men om man har för mycket fritid så händer det konstiga saker.

Vi sitter i studen och funderar på vad vi ska hitta på ikväll. Vi skulle egentligen vart på månadsölen på vårt gamla jobb om det inte var för att vi har sagt upp oss. Detta ångrar vi idag då det var fullt av roliga människor som arbetade där och vi skulle haft en rolig utekväll framför oss.




SKRIVET: 2010-09-24, kl 18:01:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kusinvitamin 12 år!!



Idag fyller min lilla skit till kusin tolv år!!
(Så han är ju inte så liten längre)

GRATTIS PHILIP!!

(Väldigt gammal bild)

Just nu sitter antagligen hela min släkt och äter tårta och kladdkaka om jag känner dem rätt.
Ni borde skicka lite på posten så vi också får smaka!

/Johanna

SKRIVET: 2010-09-24, kl 17:41:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

The Choklade lady

När jag stog och sålde krill förut så började en tant jag pichade på prata om choklad. Hon jobbade för MLM och sålde vitaminchoklad. De har tagit ut socker osv i chokladen och istället laggt i vitaminer, antioxidanter och omega3 omega 6 och omega 9. Du ska alltså istället för att ta en massa tabletter, ta tre chokladbitar om dagen. Dessa är även mättande så om du på eftermiddagen känner sötsuget komma och energin försvinna, så kan du då ta en sån här "nyttig" chokladbit istälellet för annat godis eller sötsaker. Eftersom det inte är socker i den så smakar den inte lika sött som vanlig choklad utan mer som mörk choklad. Jag tyckte den smakade helt okej och tar man den för vitaminer så skulle ja ju lätt kunna ta tre sånna om dagen!

Jag mötte upp choklad-tanten så gick vi till en restaurante. En fika trodde jag vi skulle ta men hon beställde in öl och middag. Inget jag tackar nej till! Hon var jättegullig och sa att jag som va ung skulle välja vad jag ville och att hon betalade. En härlig eftermiddagen på fredagen måste jag säga! En stor sallad med avocado, mango, scampi osv mums!

Grejen med MLM var att du var tvungen att typ "starta ett företag" och sen sälja produkten när du själv ville. Om du fick två till att börja sälja för MLM så hade du "nått budgeten" och behövde egentligen inte göra mer. Men poengen är ju att du ska få så många som möjligt att börja sälja det här plus att sälja det själv. En bra tanke och ett lätt sätt att starta eget företag. Men dock ingen jag känner för att göra första halvåret i norge. Kul men inte i tiden om man säger så (asså i min tid).

 


(Fick med mig en påse med smakprov)

/Johanna

SKRIVET: 2010-09-24, kl 17:09:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

torrshampoo - guds gåva till männskligheten!

Torrshampoo 29.90 kr H&M

/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-24, kl 16:10:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Utelåsta!

På morgonen väckte två tjejer som heter Elin och Linda, oss. De kom till Oslo imorse och kom och lånade vår lägenhet som hang around place.

Så idag har vi varit fem personer på två nyckelknippor vilket tydligen gav lite problem. Jag var ensam och utelåst i ungefär 2 timmar :/ pga att det blev lite ändrade planer...

På dagen har vi varit på adecco och top temp som båda är bemanningsföretag :) Jag fick också en intervju på ett telefonförsäljarjobb men det vill jag inte ha :/

Johanna var på nån konstig intervju med en chokladtant också, hon kommer hem snart och ska berätta hur det gick! Spännande eftersom det tog 2 (!?) timmar...:))

/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-24, kl 08:54:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Räkningar....

Nu har vi fått en massa räkningar :/ En positiv grej är ju att posten kommer rätt men ihuuja va hemskt me massa räkningar :((

/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-23, kl 21:42:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Koseligt

Till middag blev det tacos (med riktigt köttfärs :D) Sen hade Elin med sig lite godis som vi åt :D

Eftermiddagen drog vi oss (äntligen) ut på en joggingtur :D det var jätteskönt! Duggregnade lite och var mörkt, hur mysigt som helst. Nu blir det idol mys :D

/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-23, kl 14:33:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

en tur runt stan på fem timmar

Nu har vi gått/åkt runt en del i Oslo. Vi har ordant med depositionen, försäkrat lägenheten och sökt jobb! (det blev även lite shopping för min del, till mitt försvar så håller mina favvo-leggings på att gå sönder)...


Jag köpte ett nytt linne (129 kr)




Ett par jeans, båda två från gina tricot (499kr)

btw så har jag kommit på vart det är jag har intervju på lördag :D Det är på Burger King och jag är taggad!

/ Ellinor

SKRIVET: 2010-09-22, kl 20:33:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

härliga arbetszlöshet

Nu har vi kollat massa svenska tv program på kanal 5 play! Måste ju hålla oss uppdaterade om sverige...

Det blev äppelkaka med vaniljglass till efterätt, jag och johanna lyckades få i oss nästan en hel STOR äppelpaj (:O :S)

Men men vi ska ska ska komma igång med träningen och äta nyttigt så vi inte blir smällfeta (och rullar omkring som bollar som mamma brukar säga)

Ska vi säga joggingtur och styrke träning imorgon jojjo?

Bild på Äppelkakan men vaniljglass


Jag har nu fått en jobb intervju på lördag, efter att vi lämnade in CVn idag, jag vet dock inte var(!) Jag lämnade på så många ställen men jag vet på vilken gata och så men inte mer :S men de löser sig!

Imorgon har vi bokat möte på banken tidigt så det blir till att gå och lägga sig tidigt ikväll :P



/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-22, kl 17:01:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lillördag

Efter en dag med CV-utdelning så har vi gjort en sjukt god middag!! Egentligen så är vi sjukt taggade på utgång... radion står och pumpar musik.. men istället taggar Elin till för sin första träning i norge och Jag och Gunn taggar till för ..hm...idol?

Kyckling i kokosmjölk med nudlar, morötter och broccoli


/Johanna

SKRIVET: 2010-09-22, kl 15:57:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

Skyddsängel




Nu är Elin här! Hon hade med sig ett paket från min mamma med oboy, nötcream, sofies mode och en liten skyddsängel. Tack så mycket!! Det är uppsatt på väggen nu!

/Johanna

SKRIVET: 2010-09-22, kl 08:55:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

stuff






Morgon! Idag ska det alltså sökas jobb!
Igår när vi kom hem var vi helt slut, vi somnade i ca två timmar och jag tror vi behövde det för att få tillbaka energin. Men nu är vi back to go igen och det känns jätte skönt.
Idag kommer Elin Bratland hit också (Hon har med sig nya utskrivna CVn åt oss) så det blir jobb-sökar-dag.

wooooopwooooooooooop
/Johanna

SKRIVET: 2010-09-22, kl 00:33:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

A milli - Lil´Wayne

SKRIVET: 2010-09-21, kl 13:15:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nya äventyr!!

Då var vi arbetslösa i norge då!
Vi sa upp oss i morse och det hela gick väldigt smidigt. Efter det så var vi på banken för att fixa konto och gick till skatteverket för att adressändra.  Känner oss ganska ducktiga så nu ska vi sätta igång att städa och tvätta för att ladda med krafter och bomba oslo med våra CVn i morgon!

Klockrenaste var på vägen hem då vi träffade några från vårt jobb. En kille som är ny på jobbet kom inte förra veckan och förkladade nu helt seriöst att han hade gått på kokain och extacy. Alltså varit lite borta och var nu även lite blåslagen efter ett slagsmål då han brytit näsan. Efter det ursäktade han sig och sa att han borde lägga bort kniven ur fickan så inte kunderna såg den.... Vi frågade lite snopet varför han bar kniv, detta ifall det skulle bli bråk sa han. Visst kan vi hålla med om att vissa kunder kan vara sura men knivslagsmål vet vi inte.. hm..?

Och han hade tydligen sagt det till vår chef som då hade svarat "Du får inte komma försent någon dag dne här veckan!" :S?



Vad svarar man på sånt här???
Efter det var vi ännu mer glada att vi inte jobbade där längre! Skönt att inte stå på gatan och sälja piller längre haha

Det va kul så länge det varade, men jag tror vi slutade i tid...

/Johanna

(Glada och arbetslösa)

SKRIVET: 2010-09-20, kl 21:16:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tomorrow´s the day

Imorgon är då dagen som jag och johanna ska säga upp oss på. Det ska bli så jäkla skönt!

Vi har massor av jobb vi ska söka, ärenden att uträtta och fötter att vila.

Nu ska vi sätta oss och kolla på lite sällskap (typ världens roligaste tv-program).

Det har ösregnat hela dagen och både jag och jojjo har haft otursdagar (konstigt att de infaller på samma dag..) Så nu ska vi bara försöka slappna av och tatt lugnt :D

Gammal bild

/ Elliiinor

SKRIVET: 2010-09-19, kl 23:38:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

hemmatrevligt

nu har vi äntligen en tvättmaskin! Den fungerar inte att tvätta i, än(?) men fungerar jättebra som avställningsplats för allt vårt smink!! :D


Äntligen har vi lite porslin och glas också! Efter att ha levt på två plasttallrikar är det här lyx!


Och så har vi RIKTIGA sängar vilket är så otroligt sköööönt!!!


/Ellinorrrr...

SKRIVET: 2010-09-19, kl 23:00:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

valvaka

valet följer vi självklart genom svt.se!

Och innan dess satt vi och kollade på lite sällskap med filip och fredrik. Det var askul! Vi åt potatis och broccolisoppa till middag och massor av godis och sötsaker. Vi får vara lite nyttigare imorgon!

 

Det är väll ingen överraskning vilka som vinner va?

 

/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-19, kl 16:11:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Om vi kommer ut? vi kommer knappt in!!!

Som sagt kom Fanny och hälsade på fred- söndag och mina föräldrar kom också och hälsade på men lörd- söndag.
De kom med sängar, mat och en massa prylar! härligt härligt! De hade även med en hemmagjord lasagne, äppelpaj och en massa annat gott!!





vi skulle gå ut lördag kväll men tiden drog iväg och när vi väl kom ut så visade de sig att de va 23 överallt och tydligen inte som i sthlm där man kommer in ändå.. Vi träffade i alla fall normannen som vi träffade i magaluf en snabbis. Vi va på väg till exelent men har hört att de inte va så bra + inträde så de slutade med en tjejkväll hemma. Nu vet vi att man ska gå ut på fredagar om man är under 20.. vad är det här? Fast vi är ju ändå här för att tjäna pengar så.

SKRIVET: 2010-09-19, kl 16:01:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

Go party it´s your birthday

På min födelsedag så sjöng de på kontoret och så kom Fanny hit för att fira mig. Tyvärr så klarade inte vi budgeten på jobbbet den dagen så vi fick stå och sälja krill till 23 på kvällen,så när vi kom hem va vi helt döda. Vi kollade på Idol och dagen efter så började vi ju jobba igen..

Det blev alltså ingen utgång, men dagen va ju rolig på sitt sätt eftersom vi alltid står dubbelvikta av garv halva dagarna. Får köra en riktig utgång nån annan gång, det ryktas om att löningsfesten på kontoret ska vara riktigt kul!!

Bilder från när jag fyllde 18:

18

 




När jag fyllde 17 så hade de satt upp bilder på mig i hela skolan och överreskade med presenter och kaka

SKRIVET: 2010-09-17, kl 07:20:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

GRATTIS JOHANNA

GRATTIS JOHANNA 19 ÅR :D :D :D :D

SKRIVET: 2010-09-16, kl 22:52:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

snart kommer fanta

Snart kommer Fanny hit :)) å då blire party ofc ;)

de ska bli kul å träffa dej igen tönt :D!!!!


Bild från Mocambique

SKRIVET: 2010-09-16, kl 20:49:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

allt vi gör

är att jobba... Måååånga timmar per dygn :P

det kanske låter jättekonstigt men det är så stört kul och vi har jätteroliga arbetskamrater.

Lönen är ju 100 % provision så det går ju lite upp och ner vad man tjänar...

men men vi ska prova på det här ett tag till då just för att det är så kul :D

SKRIVET: 2010-09-14, kl 21:43:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

jobbelijobb

Hemma från 12 timmars jobb igen haha men dritkul är det iaf ;)

Vi kanske inte tjänar så mycket med tanke på hur många timmar vi är på jobbet, men vi har störtroligt hela dagarna! Så vi hänger hellre där än att sitta hemma :P

Champinjonsoppa till middag ;)

Oslo är obeskrivligt kul! Rekomenderar en resa hit till allt och alla! Helt obeskrivligt är det här. Jag skulle inte byta ut här och nu mot något i hela världen.



Bild från förr :P

/Ellinor och Johanna

SKRIVET: 2010-09-13, kl 22:08:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

hemma igen

Efter en lång dag på jobbet är vi äntligen hemma igen!

Blev sådär 12 timmar på jobbet idag då :P men det var kul nästan hela dagen ändå :D

Vi har pratat med så mycket roliga människor och alla på vårt jobb är snälla och hjälpsamma!

Nu gäller det bara att kunan hålla i alla dessa pengar vi tjänar! (Vilket är mycket svårare än vad det låter) :P

Nu är det till att komma snabbt i säng för att dra sig till kontoret runt 8 imorgon bitti igen :P :D

Zzzzz...


Jag och Johanna, i ettan tror ja :)

/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-12, kl 17:46:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

:))

Igår övergick filmkvällen till fest när nåra från vårt jobb ringde runt nio tiden. :D Det var ganska lugnt då vi bara var hemma i företagslägenheten (där vi bodde förut) och inte gick ut!

Idag har vi varit lite frilufsiga (?) och tagit en lång promenad/joggingtur och hittat kastanjer som vi tänkte pryda lägenheten med. Vi har teckant strömavtal me, skönt att ha det klart! Nu ska börja laga middag.



Bild från Magaluf sommaren 2010.

/Ellinor och Johanna

SKRIVET: 2010-09-11, kl 20:12:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Koslördag hemma

Nu blir det myslördag!
Vi har precis ätit tacos (mums) och fixat allt här hemma
Och nu ska vi dricka thé och titta på film! (och äta lite svenskt godis ;))






/€||¡ηΟ®

SKRIVET: 2010-09-11, kl 18:26:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Härlig start på dagen!




Mornarna på kontoret är väldigt softa! När vi kommer dit så käkar alla frukost tillsammans, det finns allt möjligt bröd, pålägg osv. Det finn även en guld värd kaffemaskin med alla sortes kaffe, choklad och te. Klockan 9 ses alla i sina projektrum så går vi igenom hur dagen före gick, vad vi kan göra bättre och vad vi ska göra idag. När mötet är klart så sätter de på en massa låtar medan vi plockar ihop alla grejer som vi ska ha med oss. Man blir grymt taggad av alla låtar och all pepping! En låt som går varm på kontoret är det här! :D

/Johanna

SKRIVET: 2010-09-11, kl 18:10:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Den nya lägenheten!





De här är lite bilder från vår lägenhet :D
Badrummet ska vi visa också snart :P

Det är ungefär 40 kadrat och består av ett sovrum och ett vardagsum/kök :D

Etage lägenhet på femte våningen så en himlans massa trapsteg måste bestigas men det betyder ju bara mer träning ;) :D

Lite tomt än, pga brist på möbler men men :P :P

Vi trivs så himla mycket här!!  Hyran är rejält hög (10 500 norska kronor i månaden) Men det är de värt ;)

/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-11, kl 07:41:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

LÖRDAG

Och vi jobbar...

Det blev till att sova på golvet igår pga att sängen var för jobbig att blåsa upp :/ Men de funkade :) man sover ju typ lika bra på golvet :=P undra varför lägger alla såå mycket pengar på att köpa sängar :P ;)

Nu jävlar taggar ja inför jobbet! Ska gå så stört mycket bättre idag!

vädret är lite halv tråk regnigt idag här :((

nu sitter ja o längtar tillbaka till värme o sommar!


/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-10, kl 23:19:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Smile!!



Det fanns/(finns) en väldigt massa krimskrams i företagslägenheten!
De här hittade vi i skafferiet (?) haha

SKRIVET: 2010-09-10, kl 22:13:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

MagnetizeUF

Hårnålsplattan är (såklart) på plats i badrummet!




Hårnålsplattan är en magnetisk platta med sugpropp bakom som kan fästas på bland annat kakel. Det finns till för att man ska ha ett förvaringställe för sina hårnålar. Vi kom på och sålde den här plattan under vårt sista år i gymnasiet. I företaget Magnetize UF.

/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-10, kl 21:08:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

Det kallas lycka!

Allt känns toppen nu! Lägenheten är vår, vi trivs jätte bra! Vi har träffat en massa trevligt folk. Till exempel så skickade Max hem tre svenska tjejer som han träffade när han jobbade igår. De va här för å söka jobb precis som vi gjorde och hade inte heller någon stanns att sova så de fick ligga i sofforna i företagslägenheten. Jätte trevliga tjejer vi träffade dem senare idag med. Roligt att vi känner en massa folk här nu!

Jobbet känns också jätte bra! Det  går ju väldigt upp och ner och kan vara väldigt frustrerande eftersom det är så psykiskt. Det går så olika från dag till dag, men idag gick  de jätte bra för mig! Jag sålde 11 st och är jätte glad! :D

Som Ellinor skrev så glömde ju jag sladden till vår uppblåsabara säng... Antar att ni som känner mig inte blir speciellt förvånade.. :P Men men vi ger inte upp det är bara att fortsätta blåsa! Måste dock erkänna att jag börjar bli ganska groggy av allt blåsande phuuuu.

Vi får lägga upp lite bilder på lägenheten sen men vi ska komma i ordning lite först. :D

/ Johanna

SKRIVET: 2010-09-10, kl 20:45:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Oj!!??

OJOJOJ!!

Sladden till sängen glömdes tydligen hemma så det blir till att ta i för fulla lungor!

SKRIVET: 2010-09-10, kl 17:49:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

kontraktet är påskrivet

Nu jävlar har vi lägenhet... ska bli så sjukt skönt!!
Av många anledningar, nu kommer vi få ett eget ställe där vi kan låsa in våra grejer o packa upp dem!

Det är så himla fint där me så de ska bli soooft :D

Våra rumskompisar har ju tydligen fått för sig att starta hotell eller nåt (haha) eftersom det är nya människor som bor i vår lägenhet alla dagar!!

Nu är bara den stört jobbiga SISTA flytten kvar!! :D




/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-09, kl 18:22:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lägenheten (inte den nya)

Ja det här är då vår lägenhet.

Med Johanna som ligger o sover på sin madrass utan lakan haha (packningen var ju då som sagt på jobbet)




Kylskåpet var relativt fullt idag mot hur det såg ut för några dar sen...




Och så här ser huset ut ;)


och vardagsrummet haha (med jojjo igen :P)


/Ellinor


SKRIVET: 2010-09-09, kl 17:58:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

äntiligen!

Nu är äntligen alla våra väskor flyttade till lägenheten vi bor i (de har stått på jobbet en längre tid...) Idag gick försäljningen mycket bättre så vi är taggade som fan men trötta! Vi gick från jobbet runt ett tiden idag för att springa till skattekontoret så nu har vi fixat skattekort och norskt person nr ;)

Nu ska vi bara chilla ikv kanske köpa nån frukt till lunch imorgon, har blivit väldigt mkt skräpmat på sista tiden...

kommer uppdaterning snart på hur vi bor...:)) (haha)

/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-08, kl 22:00:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

"Tänk om det är inbrott"

random kill gick nyss in i  vår lägenhet sa tja och gick in på toaletten hahahah

johannas kommentar var efter fem minuter "Tänk om det är inbrott"

han gick in i vårt sovrum och har varit där ett tag nu :S

/Ellinor



Update: Jag gick för att kolla om han var där inne och då såg jag att ytterdörren var öppen och att en väska stod utanför den. Så jag knackar på i rummet och där inne sitter killen (inbrottstjuven) brevid vår rumskompis och det visar sig att de känner varandra. Så jag frågar om jag ska stänga ytterdörren och ta in väskan (det har stått öppet i minst 10 min då) och han säger ja och att hon har gjort illa sig...:/

Det var vår rumskopis kille tror vi för de sitter o röker på balkongen tillsammans nu...


SKRIVET: 2010-09-08, kl 20:45:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

20.45

hemma efter 12 timmars arbete....

Vi är så sjukt trötta att vi håller på att svimma. Vi sitter och äter pulverpotatismos på burk. Lägenheten vi bor i, bor det fem personer till i och det är bara en person som har en egen säng av oss alla. Alla andra sover på madrasser. Dett finns typ inga möbler här men människorna är roliga och trevlig.

Arbetet är roligt vi träffar jätte mkt roliga människor men det är stört jobbigt, idag hade vi inte lika flyt så det var tuffare.

Många på vårt jobb brukar mobba oss. de står og snakker norsk och skrattar åt oss för att vi ikke förstår ett skit :( haha men det är kjempe skoj ändå!

nu ska vi sova ttror ja, men det trodde ja igår me o när jag o jojjo hade sovit i två timmar så kom våra rumskompisar hem och vi var tvungna att vakna igen för det skulle flyttas omkring en massa.. Jag o jojjo delar rium med en snäll norsk tjej som jobbar natt eller nåt :=)

Vi har köpt varsin burk krill av varandra idag för att det gick så dåligt med försäljnoingen haha så nu ska vi bli pigga och krya ;)

ZZzzzz.....

/Elllinor

SKRIVET: 2010-09-07, kl 19:26:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

YES!

Vi båda är helt slut efter en LÅÅÅNG dags arbete men de gick riktigt bra för oss vi tjänade ungefär 800 kr norsk per skalle vilket är 1040 i svenska pengar!

Nu sitter vi i företagslägenheten och johanna lagar mat :D tortellini blire idag :D

Nu har vi fått lägenheten :D den as fina! Vi ska skriva kontrakt på fredag! Ska bli så jäkla skönt lägenheten vi bor i nu är en stor femma med madrasser ungefär...:/
Lääängtar till den fina lägenheten!

Nu ska vi bara chilla o försöka tagga till till imorgon!!!

/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-06, kl 22:07:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

pluggpluggplugg

Sitter och pluggar in allt vi kan trycka in i våra hjärnor om Naturlig Krill.
Vi ska ju stå på stan imorgon och sälja dem :P

/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-06, kl 20:37:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nordic sale service!!

Idag var vi på jobbinlärningen, eftersom vi kom inglidande på en räkmacka så fick vi ju "privat föreläsning". Hela företags idén är att man jobbar i projekt. De har ungefär åtta projekt igång samtidigt och alla jobbar då i olika projektgrupper. Vi ska få vara med i projektgruppen som säljer fiskleverolja, det är tabletter som heter krill. (ja fisk och norge höhö). Men detta ska alltså vara väldigt lättsålt och man tjänar i regel som sämst 17000kr i (första) månaden. Hela lönen är på provision och en normal lön ligger på ca 20 000 - 30 000. Tjejen vi pratade med (Helena) som fixade jobbet åt oss arbetar i samma projekt och hon tjänade 40 000 förra veckan!

Företagets idé är hitta de människor som ger det lilla extra, de som alltid lyckas skina lite och de som alltid reser sig efter ett fall. Majoriteten av alla som jobbar där är mellan 18- 23, detta för att de vill ha folk som hela tiden vill utvecklas.

Alla var jätte trevliga och jag tror vi kommer trivas bra! Det kändes som vi har en bra bakrund genom UF och att båda jobbat i butik, så nu jävlar ska vi skina och kämpa i morgon!!




/Johanna

SKRIVET: 2010-09-06, kl 20:21:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

We´ve died and gone to heaven!!!

Vi kom nyss hem från finaste lägenhetsvisningen i världshistorien! Det var en stor 40 kvadratare på den finaste gatan som existerar i Oslo. Det var en etage (stavas det så?) lägenhet som var nyrenoverad och hur fin som helst alal vitvaror var på plats förutom tvättmaskin då (menmen med johannas ord : mode människor brukar inte tvätta kläderna så ofta de luftar dem hellre haha). Den var så underbart mysig så att vi vill flytta in på en gång nununu! Men inga förhastade beslut än, vi ska tänka på det över natten men den är vår om vi vill ha den! :D :D

Det enda som går emot oss är priset... den är självklart sviiin dyr... (ligger precis bakom slottet)

Men vi skulle känna oss väldigt säkra när vi går hem (till skillnad från vissa andra...) Och den här lägenheten skulle vi verkligen kunna tänka oss att stanna i ett rejält tag!

(behöver bara fixa tv och soffa... Mamma, pappa, vill ni hjälpa till ;)?)




/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-06, kl 14:46:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mocambique

Jag och Johanna var i Mocambique, Afrika för snart sex månader sen. Det var en resa vi gjorde med vår förra skola, KF Gymnasiet. Alla som läste en kurs som heter Globala studier fick göra en resa till ett u- land. Det var den roligaste, mest känslosamma och intressantaste resa vi någonsin gjort. Vi fick prata med människor som har så annorlunda levnadsvillkor så att man har svårt att förstå. Jag har skrivit en artikel om det här på www.utangränser.se som är intressant.









Just nu har de varit demonstrationer och upplopp i mocambique och mellan 4 och elva människor har mist livet. Skadade uppgår till ungefär 288 stycken.

http://www.utangranser-kajsasblogg.se/ är en jätteintressant blogg om man är intresserad av att läsa mer om Mocambique.

SKRIVET: 2010-09-06, kl 09:02:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

frukosten är uppäten ..

och dagen fullt planerad. Först blir det lunch på donken :P där en cheeseburgare o mellan pommes kostar 27 norska (35 svenska kronor)

Sen ska vi på inlärning på jobbet och efter det en massa visningar!

Får se om vi gillar någon lägenhet i sådana fall flyttar vi dit inom några dagar annars flyttar vi till vår jobblägenhet.

Jag och Johanan på studenten (innan vi åkte flak)

SKRIVET: 2010-09-05, kl 23:46:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Oslo på en dag

Alla ni som vill åka till Oslo, det här är de saker ni inte vill missa:
  • Äta en 250 kronors pizza (och ha ångest över hur dyr den är medan du äter)
  • Åka en båttur mellan massa (o)viktiga muséer.
  • Gå upp till slottet och häng i parken brevid, eller bakom vid dammen, otroligt fint.
  • Gå längs Karl Johans gata, trevligt!
  • Missa inte Grunerlokka - jättemysigt ställe är ungefär som söder i Sthlm
  • Gå upp på Operahuset - en ny stor vit byggnad med fin utsikt
  • Ta en öl på en av många fina uteserveringar någonstans i Oslo
  • Man ska väll ta sig en titt på hamnen också
  • Alla fina hus i Oslo måste ses! Arkitekturen är otroligt fin.

Vid hamnen
ovan på operahuset
Johanna i parken brevid slottet

SKRIVET: 2010-09-05, kl 22:43:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

första dagen på jobbet imorgon

Ska bli spännande att börja jobba imorgon :D iofs är det bara inlärning än men ändå :P
Vi taggar upp varandra as mycket inför jobbet :D det kommer nog bli kul vi har ju gjort liknande saker innan. Tillexempel med vårt UF företag där vi sålde en produkt som vi kom på själva. En hårnålsplatta - en magnetisk platta med sugpropp bakom som är till för att förvara sina hårnålar på!

här är middagen (för en gångs skull åt vi inte på golvet, som vi brukar göra)



/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-05, kl 21:39:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

coca cola beroende på g


/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-05, kl 20:42:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

sunday

Idag så gick vi en promenad till Grönland, det stog i guideboken att det skulle vara trevligt och ett möte mellan världens alla hörn. Vi tyckte inte de va så mycket å hänga i julgranen så vi köpte varsin pizzaslise istället (mmm)

Lite senare var på en visning på en etta på majorstuen. Det tog oss cirka en timme att gå dit (kändes det som), det visade sig sen att vi gått en ganska bra omväg så mäklaren visade oss en väg hem som bara tog 10min.. Lägenheten var helt okej, inte jätte fräsch men om det skulle vara så att vi skulle behöva åka hem så skulle vi hellre bo där.
Det va så fint väder när vi gick därifrån så vi satte/la oss i slottsparken och läste varsin bok i solen.

Nu har vi precis käkat nudlar och ska lägga oss och kolla lite på TV skulle gå nån film vid 21 (Vi har ju svenska    4an woho).

Imorgon så ska vi på jobbinlärning, det känns lite nervöst eftersom de aldrig träffat oss men det ska nog gå bra. Tagga!



/Johanna

 


Update: Filmen på fyran sög!

 

SKRIVET: 2010-09-05, kl 18:50:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Maaat....

Sitter och filosiferar om hur man skulle kunna tillaga havregrynsgröt i en vattenkokare. Någon som har några tips?

/Ellinor





Update: Det blev nudlar ikväll igen... svampsmak idag, helt ok faktiskt

SKRIVET: 2010-09-05, kl 13:19:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

lägenhetsvisning...

vi ska på finaste lägenhetsvisningen idag ååh men den är ganska dyr så i sådana fall ska vi dela den med Elin och Linda! Det är en tvåa på 50 kvadrat ungefär bakom slottet i Oslo.
titta bara på köket :


/ Ellinor

SKRIVET: 2010-09-05, kl 10:39:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Frukost!!

Vi har ju med oss väskor med mat, typ hundra nudelpaket, kilovis med havregryn, pasta och så lite lyx som tonfisk och tomatsåsburkar.. ni fattar. Det är ju dock lite svårt att tillaga när man bor på hotell.
Vi har kommit på en suverän middagslösning, låna hotellets vattenkokare. vi hället det varma vattnet på nudlarna i en tallrik och efter ett par minuter vips, nudelsoppa! Och vi som trodde att man´var tvungen att koka nudlar.. så fel vi hade...

Frukosten blir ju däremot väldigt torftig (vi ska inte klaga vi har ju trotts allt knäckebröd och räkost på tub) men det är ju lite skillnad mot hemma...






Så här kan det se ut hemma. Turkisk youghurt med hallon,blåbar, björnbär och krusbär i botten. Sen lite blandade nötter och lite hounung högst upp... mmmmm


/Johanna

SKRIVET: 2010-09-05, kl 09:58:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

050910

Det är söndag och det är fint väder. Men nästan inget är öppet i Oslo på söndagar så det ser ut att bli ännu en turistdag. Vi har i och för sig två visningar att gå på idag men ingen av lägenheterna är speciellt intressanta. En är för stor och dyr och den andra är lite för långt bort. Men vi tror att vi ska förska hinna med den lilla i alla fall. :)

Oslo är så litet att man kan gå överallt vilket är jätteskönt. Grönland finns det något som heter och dit ska vi gå idag. Där ska tydligen folk från hela världen samlas. Spännande!





/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-04, kl 23:06:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hemmakväll....

.... (med film och nallat gratisgodis från receptionen)....vågar inte gå ut för det står en massa prostituerade kvinnor utanför (LÄSKIGT!!).

SKRIVET: 2010-09-04, kl 21:45:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

hemma från en härlig promenad

 

En känsla går inte att få på bild.

SKRIVET: 2010-09-04, kl 21:44:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Budget Hotel

golvet skakar när spårvagnen utanför åker förbi

SKRIVET: 2010-09-04, kl 21:44:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

Så var vi två

Eftersom det är lördag idag så finns det inte så mycket visningar att gå på, just  nu sitter vi på vandrarhemmet och kollar lägenheter på datan.

Läget känns inte helt uppgivet i alla fall för vi träffade en tjej igår (som fanny träffade på Rhodos) som vi pratade lite med. Hon jobbar som säljare på en firma som heter Nordic sale service och fixade jobb till oss där. Hon snackade bra om oss så vi behövde inte gå på jobbinterljuv, Hennes chef ringde upp oss och sa att vi ska komma på inlärning på måndag och (efter det så kan vi börja jobba) och får då flytta in i företagslägenheten sålänge.

Det kallas flyt!

Vi har även träffat ett par trevliga tjejer som åkte samma buss som oss och som nu flyttat in på samma vandrarhem som vi. Så vi börjar få lite kontakter här, inte fel med lite vänner i Norge!

Nu har vi norskt nummer också så det går lite lättare att ringa här!


/Johanna

SKRIVET: 2010-09-04, kl 21:43:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ursäkta röran vi bygger om lite

SKRIVET: 2010-09-04, kl 21:43:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fanny åker hem

Det blev en tuff morgon, Fanny tyckte inte att det kändes bra och hade bestämt sig för att åka hem. Så vi pratade igenom det hela och sen gick vi en sista runda i stan. Fanny bjöd på en avskedslunch för sina norska pengar och sen följde vi med henne till bussen som gick kl 13.00. Det känns skit tråkigt att hon har åkt för vi skulle ju göra det här alla tre tillsammans, men samtidigt så är det ju bäst så eftersom hon inte mådde bra här.



VI KOMMER SAKNA DIG FANNY OCH KOM OCH HÄLSA PÅ SÅ OFTA DU KAN!!!



Ellinor och jag kämpar på här i alla fall och det ska fan gå!

/Johanna

SKRIVET: 2010-09-04, kl 21:42:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vi har i alla fall tur med vädret

Det är kjempefint väder här i oslo! :D

SKRIVET: 2010-09-04, kl 21:42:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fredagskos

En fin promenad vid slottet och en halvtaskig visning senare...

Vi kom till något läskigt getto på en visning :/ det var obehagligt men nu har vi bokat 2 nätters boende till på vandrarhemmet iaf :) sen har vi boende "på jobbet" vilket känns superbra :D

Ikväll blire filmkos! (och några godis karameller som vi fick i receptionen på vårt hotell :D)

/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-04, kl 21:41:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

lost i oslo







Dagarna i oslo :)

SKRIVET: 2010-09-04, kl 21:40:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nudelsoppa!!!

Nu har vi kommit på den smarta iden att låna vattenkokare till rummet och det betyder nudelsoppa :D

det blev lunch på donken pga sockerfall :/

Fanny træffade en kompis från rohdos på gatan hær i oslo och det slutade med att hon har fixat arbetsintervjuer till oss. Och med jobbet kan man få boende - fast først på måndag.

En fika (vi fick fyll apå våra vattenflaskor gratis på restaurangen) brevid slottet (ja kanske en bit ifrån då men men) med två tjejer som gør samma sak som vi lærde vi oss en del :)

humøret går vælkdigt upp och ner just nu haha :D

/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-04, kl 21:40:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

Det går inte så bra nu kompis

Lægenheten som vi skulle skriva kontrakt på idag visade det sig NU att vi skulle behøva hyra minst 15 månader... det hær dissar vi ganska sjælvklart och ær på jakt efter nya lægenheter :)

Det blir en till natt på vandrarhem...

/Ellinor

SKRIVET: 2010-09-04, kl 21:39:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Oslo

Imorse kom vi fram till Oslo efter att ha åkt nattbuss i 7 och en halv timme. Det blev inte mycket sømn på bussen men som tur var fick vi snabbt tag på ett hotell rum ungefær 200 meter från central stationen. Vi har varit på två visningar av lægenheter idag den ena något større æn den andra så vi bestæmmde oss før den. Om allt går bra så flyttar vi in imorgon.

Måltiderna idag har bestått av en chips påse, en macka och mængder av godis. Och till middag væntar mackor igen... Vilken lyx med varm mat det kommer bli!

Dagens ide: "det ær øverskattat med mat!"



/Ellinor