SKRIVET: 2010-12-30, kl 20:52:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Telitubbieee

Nu hoppar jag runt i vår lägenhet och känner mig som en lite telitubbiee (som de där gubbarna i tv programmet). För jag har nämeligen köpt en onepiece :D


Ps! Har färgat håret ännu blondare nu... :)

/Ellinor

SKRIVET: 2010-12-30, kl 01:01:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lite trött...

Nu är jag lite trött. Trött på omgivningen, på allt jobb och på de mesta här. Jag träffar knappt några människor alls, förutom de jag jobbar med. Jag har inte sett Johanna (förutom sovandes) på fyra dagar. Jag jobbar sex dagar i veckan oftast nio timmar per dag utan pause, ibland tolv timmar utan pause. Det enda jag gör när jag är ledig är att sova och äta. Detta fungerar inte i längden. Men jag har pratat med min chef som har lovat att jag ska få två ledig dagar i veckan vilket jag tycker är en extrem lyx!

Jag lägger in en bild från Magaluf, Mallorca. Ön som man ser längst ute i havet simmade jag och Jojjo, på våra luftmadrasser ut till en dag. Livs farligt på grund av att det var riktigt långt bort och det åkte stora motorbåtar fram och tillbaka. Men det var ett minne för livet som jag inte ångrar! På dena här stranden var vi många dagar och bättrede på brännan/brände sönder vår hud.

No regrets

/ Ellinor

SKRIVET: 2010-12-28, kl 22:33:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mamma hälsar på

Annandag jul så kom min mamma och hälsade på!
Efter att ha tagit en lång sovmorgon så mötte och och Ellinor henne vid tåget. Efter att ha lämnat all packning så tog vi en promenad och när vi kom hem så lagade vi middag. Hon hade tagit med sig en massa julmat som vi inte haft på vårt julbord så det var gott gott gott. Efter middagen så fikade vi och öppnade julklappar, en mini jul. Jag fick en kamera (!!!!), ett halsband, vantar och en tröja. Ellinor fick också en massa presenter som hennes mor skickat med!

På söndagen så jobbade Ellinor så jag och mamma tog sovmorgon. Efter frukost så tog vi en långpromenad och jag prövade min kamera! Vi gick förbi Ellinor och fikade innan vi gick hem och lagade mat, chiliconcarne. På kvällen kollade vi på pearl habor, jag kan inte se den utan att grina!

På påndagen så tog vi oss till Tryvann vinterpark alla tre och åkte skidor (jag åkte snowboard). Det var super mysigt och kändes konstigt att komma till fjällen efter en halvtimmes T-bane!

Idag så följde mamma med mig ut till Sandvika och tittade vart jag jobbade. Sen på min rast så gick vi och åt suchi och fikade. Efter det så åkte hon hem till lägenheten och sen så följde Ellinor henne till tåget. Jag jobbade 10h idag så nu ska jag hoppa i säng!!

En drit koselig julhelg måste jag säga!!




/Johanna

SKRIVET: 2010-12-28, kl 22:23:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Julafton!!








På julafton så jobbade jag 9-13. Det var väldigt lugnt i butiken och när jag kom hem från jobbet så åt jag lunch med Ellinor som då åt frukost. Hon jobbade natt dagen till julafton och när hon kom hem klockan 02 så vaknade jag och vi åt lite natt-julmat och satt och småpratade. Så när jag kom hem ifrån jobbet på julafton var jag ganska trött men det gjorde inget eftersom man ska slappa på julen!

Vi lagade egna köttbullar, tittade på kalle anka åt sen en kämpegod julmiddag. Det var både köttbullar, prinskorv, lax, potatis, gravlaxsås, ägg, julbröd osv. En massa gott!

Efter att blivit galet proppmätta så gick vi ut och åkte pulka vid slottet. Det var jätte mysigt och när vi kom in så orkade vi trycka i oss lite fika med! Vi tittade på Astridlingrens jul och öppnade julklappar!

Supermysigt måste jag säga! Vi skypade med båda våra familjer så vi fick "fira lite jul med dem med".

/Johanna

SKRIVET: 2010-12-23, kl 14:46:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ålder ska bara vara biologiskt?

Ålder är ju bara biologiskt heter det, men är vi helt andra människor bara för att vi inte har fyllt 20 år än? INGENTING förändras under det halvåret som jag har kvar tills jag fyller 20 (tycker jag själv). Så i denna mysiga stad har vi förvandlats till två 17 åringar? Eftersom alla (ja på de bra ställena) är åldersgränsen 20 år och man kommer verkligen inte in om man är under?) Helt annorlunda från i Stockholm...
Här använder sig ALLA av falsklegg... :/
Så nu får vi göra sådana saker som man gör i Stockholm när man är 17 och det känns som att livet inte har börjat än!




Bilder tagna av Lisa på en julmarknad här i Olso


/Ellinor

SKRIVET: 2010-12-23, kl 10:52:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagen innan jul!

När jag var liten så var dagen innan jul nästan lika magisk som själva julafton. Dagen innan jul så tog vi in granen, ställde fram de sista jultomtarna och hade ett proppfyllt kylskåp. Vi bakade knäck, kola, köttbullar och pepparkakshus. Pappa lagade julskinkan medan vi klädde julgranen och i smyg slogs de sista julklapparna in. När skinkan var klar på kvällen så tog vi den första skinkmackan, drack glögg och beundrade vår fina gran!

Sen så var det godnatt och snart god jul.

Alla jular var säkert inte lika dana det är nog bara den här julen jag minns bäst, förra året så satt jag i kassan på Coop till över 22 dagen innan jul.

Idag kommer jag vara hemma från jobbet vid 22 och sen upp i ottan på julafton för att jobba då med. Men jag tror vi kommer få en supermysig jul här ändå! Det blir vad man gör det till och vi kommer göra det super mysigt!


(Julgranen hemma för två år sedan)
/Johanna


SKRIVET: 2010-12-21, kl 23:36:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dan före dan före dan före doppardan

Min lediga dag blev inte som planerad men guldvärd ändå! Sova utan väckarklocka, en god frukost, lite hemma träning, lite städning. Sen sitta å prata med en massa härliga människor på fb och lyssna på chill musik. Efter det iväg och träffa Elin. Vi lagade en mysig middag och sen lånade jag hennes tvättmaskin. Efter det åkte vi och kvälls shoppade men vi hittade ingenting. Elin åker hem till Södertälje i morgon så nu ses vi inte förens nästa år!

När jag kom hem så tog jag en varmdusch (det är svinkallt ute) och nu håller jag på att baka ökensand! Supergoda farmors kakor som jag blev sugen på att göra efter att elin berättat hur lätt det var!

  • 200 gram smör
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk hjorthornssalt eller 2 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl


 

/Johanna

SKRIVET: 2010-12-21, kl 14:45:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mys!

Några (enligt mig som äter mina pepparkakor deigiga) brända pepparkakor och en sockersöt Johanna!



Bilder tagna av Lisa

/Ellinor

SKRIVET: 2010-12-21, kl 09:53:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

LEDIG

Idag är jag ledig första gången efter att ha jobbat nästan tre veckor i sträck! Detta firas med att besöka Elins jobb och BADA!! :D
Även om jag jobbat så mycket senaste tiden så har jag faktiskt hunnit med en massa på kvällarna. Om jag varit hemma 21 så har ja käkat middag å träffat vänner 22, sen kunnat komma hem å lägga mig 02. för att gå upp klockan 10. (har då sovit 8h) och börja jobbet klockan 12. Det har bara varit att anpassa dygnet lite men det är det så värt!
Förra helgen (inte den som var precis utan den innan) gick jag ut med några kompisar så kom Gunn dit sen när hon stängt donken. På söndagen va jag hemma hos en kompis å kollade på film, åt middag och sen åkte vi pulka!

På lucia så tog jag och Gunn en lucia-öl med en kompis och på tisdagen så tog jag en fika efter jobbet osv. Man hinner hitta på en massa kul bara man vill!

I Fredags så tog vi en öl med Gunns jobbarkompisar innan vi gick hem till en tjej som heter Jenny och hade lite förfest. Men istället för att dra ut sen så gick vi faktiskt hem för både jag och gunn öppnade på lördagen.

På lördagen sen var tanken att gå ut men vi kom på att det var enda gången innan jul som vi båda kunde julbaka så vi sattsade på det! Vi bakade lussebullar, kola och knäck. Allt blev skit gott även med lite improvisation då vi inte hade allt! På kvällen sen så kom några kompisar förbi och provsmakade allt.
Elin kom förbi på söndagen å käkade middag med oss och provsmakade julgodiset hon med och vi fick 10 E´n av 10 möjliga! Det ni!







Nu är det inte alls lång tid kvar till jul! Tiden bara springer förbi!
Gunn kämpar på med donken och har börjat plugga till sin skiftleaderkurs nu, hon sov väll ca 4h i natt innan hon gick upp och pluggade igen. Jag hoppas verkligen det är värt det och att hon klarar kursen för annars har hon ägnat sjukt mycket energi på donken. Men hon klarar det säkert det är ju Ellinor vi pratar om! Ducktig tjej där, vem om inte hon kan plugga!

Så allt är bra med oss även om uppdateringen varit väldigt dålig.. vi har väll haft fullt upp med att leva haha.

/Johanna

SKRIVET: 2010-12-19, kl 11:57:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

När lisa var här!

Här kommer lite fler bilder från när älskade lisafisa var här i Oslo!

Julmarknaden

Julmarknaden

Guidetur förbi operan

Förbi slottet

och akersfestning

Det va supermysigt att hon var här!

/Johanna

SKRIVET: 2010-12-17, kl 14:44:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lätt att skjuta upp (gömma) problem

Vi har ett problem och det är att vi inte har någon tvättmaskin... Och det har vi löst genom att införskaffa två härligt rymliga tvätt korgar! Bra? Nja.. det vet jag inte...


Bild tagen av Lisa, utsikten från slottet över Karl Johans gata!

/ Ellinor

SKRIVET: 2010-12-17, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Julkänslor

Bilder tagna av Lisa, utsikten från Operahuset!




/Ellinor

SKRIVET: 2010-12-15, kl 14:37:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Julhelg i Oslo

Här kommer lite fina bilder från helgen när Lisa var och hälsade på! De fina bilderna här kommer från Holmenkollen där VM kommer att gå av stapeln. Tänk att vi bort 20 minuter med tunnelbana eller buss från ett helt fantastiskt vinterlandskap?









/ Ellinor

SKRIVET: 2010-12-10, kl 09:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagarna bara springer förbi

Och snart är det julafton. Spännande :>

Nu har vi en ny rumskompis på G haha (5 försöket gilt) Så vi får se hur det går...

Johanna följde med mig på min kör (Mc Choir) Jaja haha :P I onsdags och det var kul!

Imorgon är det fredag och jag är ledig, så lite vagt bestämt ska vi åka skridskor eller något sånt med lite folk härifrån :P

Bild tagen på Korfu, Grekland 2009

 

/Ellinor

SKRIVET: 2010-12-09, kl 09:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vårt pepparkakshus

Det syns inte så bra och är bara en "vägg" men men :P

MYS!

/Ellinor

SKRIVET: 2010-12-08, kl 14:09:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ingen insyn i alla fall...

Ja man kan ju inte klaga på att det är insyn i vår lägenhet...


Alla våra fönster ( tre stycken) är täckta med ett tjockt lager snö.

/Ellinor

SKRIVET: 2010-12-07, kl 19:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Varför mat?

"Varför äta vanlig mat när man kan äta kakor och bullar istället?" är mottot jag har kört på de senaste dagarna (haha). Man orkar liksom inte laga mat och så blir de som de blir...

Nej men seriöst så har vi ätit ganska bra mat under helgen - köpt kyckling och lax och sånt där... de har bara varit sista dagarna haha :P


/Ellinor

SKRIVET: 2010-12-07, kl 13:56:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Andra adventshelgen

Vi har haft en jättemysig helg med både Lisa och Elin sovandes i vår lägenhet! Superfina vinterbilder från Holmenkollen kommer snart! :) Det är verkligen ett vinterland ungeför 25 minuter ifrån där vi bor! Det känns jättekonsitg - men vi har planer på att hyra utföråkningsskidor någon dag i vinter. Det skulle ju vara jättekul om vi kunde ta hit våra längdskidor också - eftersom spåren här är helt fantastiska - av vad det vi har sett!

Jag har även gjort en del shopping hihi

Det är en concealer från Make Up store för 265 NOK (Jaa.. dyr men jättebra), Slingor och silverschampoo från Swartskopf och sen ansiktsrengöring, skrub, ansiktsvatten och kräm för att det var på rea på apteket (haha).

Nu gäller det bara att hitta en nyårsklänning som ska vara 40 tals tema haha :P

/Ellinor

SKRIVET: 2010-12-05, kl 23:56:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Oslo guide


Vi hittade den här på youtube, det är så vi ska göra alltså!

SKRIVET: 2010-12-04, kl 11:35:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Koseligt! (mysigt)



Så här mysigt har vårt vardagsrum blivit nu! Jag och Gunn var på IKEA igår och köpte kuddar, soffbord, filtar, en blomma och lite mat. Vi stormtrivs!

Idag kommer älskade Lisa hit och hälsar på! Egentligen skulle jag jobba idag 11-19 och det var ingen som kunde ta eller byta min tid. Så fick jag ett sms från min chef igår att hon hade fixat så jag kunde vara ledig hela dagen! Hur gulligt är inte det? Jag tror jag har världens bästa chef!

Så nu har jag städat lite här och vid 14.30 så ska jag möta Lisa på stationen!

/Johanna

SKRIVET: 2010-12-02, kl 23:50:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Soffa

I morse gick jag upp i ottan, det gjorde jag inte alls men det kändes så eftersom det fortfarande var mörkt ute. Gunn låg och sov som en stock när jag gick till jobbet. Dagen gick jättefort i alla fall, roligt på jobbet! Det va dock lite läskigt för en gammal tant höll på att svimma i butiken mitt på dagen, så jag fick springa efter vatten och en stol. Hon klarade sig som tur var bra!

Efter jobbet åkte jag direkt och mötte upp Emma. Vi tog bilen till Ikea, ganska läskigt då rutorna var igenimmade och vi inte helt visste vägen. Det gick trots allt bra och vi lever! På ikea så fikade vi med äppelkaka och mjukglass sen så hjälpte hon mig att köpa en soffa.
Det är ju så tråkigt att vi inte kunnat hänga i vårt fina vardagsrum förut förutom på köksstolarna. Nu så har vi en klippan- soffa här som man kan hänga i! Blir mysigt till jul!

Måste berätta att vi slet som djur för att få upp soffan till lägenheten! Ni som varit här vet att den trappen inte är att leka med! Vi ringde Gunn men hon var och bowlade så vi fick kämpa på själva. TACK TACK TACK säger jag till Emma! En riktigt snäll och go tjej!!


/Johanna

SKRIVET: 2010-12-01, kl 10:29:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Julkalender 2010-Hotell Gyllene Knorren





Nu har vi käkat frukost- gröt, mandarin och pepparkakor. Öppnat första luckorna i julkalendrarna och eldat på vårt adventsljus. Detta samtidigt som vi kollade på årets julkalender!

En mysig start på december! Tycker faktiskt julkalendern verkar bra i år!!
/Johanna