pluggpluggplugg

Sitter och pluggar in allt vi kan trycka in i våra hjärnor om Naturlig Krill.
Vi ska ju stå på stan imorgon och sälja dem :P

/Ellinor


Kommentarer
Postat av: miljövän

Krill är en viktig näringskälla för djur som pingviner, sälar och valar i Antarktis. Minskningar i djurpopulation i områden där krill fiskas indikerar att industrin bättre måste förstå krills roll i det marina ekosystemet för att sätta rimliga, hållbara nivåer av fiskning.



Med anledning av detta väljer vi att stoppa försäljning av alla kosttillskott med krill medan vi utvärderar forskningen på området. Välj gärna alternativ till krill som fiskolja eller astaxanthin under tiden.



Krillolja har seglat upp som kosttillskottindustrins darling på senare tid. Inte minst i Sverige, där hälsokostkedjan Life gjorde ett stort nummer av att de stoppade försäljningen av sin egna omega-3 i samband med Uppdrag Gransknings program om omega-3 och fokuserade på krillolja, delvis av miljöskäl. Men detta försäljningsstopp bekräftar det vi har nämnt vid tidigare tillfällen: krillolja må vara en bra källa för omega-3 fettsyror, men industrin riskerar att förstöra hela marina områden i Antarktis.

2010-09-06 @ 22:48:57
Postat av: Ellinor

Spørsmål har blitt reist hvorvidt fisket av krill kan påvirke bestanden på en slik måte at grunnlaget for næring fjernes fra andre dyr som lever i samme område. Kritikken er ubegrunnet hvis vi kjenner mengden krill som finnes i Antarktis, og samtidig vet hvor liten fangstkvote som er tillatt.



* Krill er den største marine biomassen som eksisterer, beregnet til mellom 100-800 millioner tonn



Fangst av krill i Sørishavet reguleres etter den internasjonale kommisjonen CCAMLR (Convention for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources). De har satt en grense på uttaket av krill på 5 000 000 tonn i de to områdene hvor dette fisket er aktuelt, mens kun 100-110 000 tonn har blitt fisket i gjennomsnitt hvert år siden år 2000. Arten er dermed på ingen måte truet, ettersom kvoten er satt spesielt streng sammenlignet med fangst av mange andre dyrearter. (ENLIGT VÅR LEVERANTÖR - NATURLIG KRILL)

2010-09-06 @ 23:16:00
Postat av: miljövän

Bullshit Ellinor! Klart dom säger så - dom vill ju sälja sin vara!!!

2010-09-07 @ 09:11:09
Postat av: miljövän

Här kan den som är intresserad läsa för och nackdelar med krillfiske:



http://www.omega3blogg.se/tag/krill/



Tänk på att Norge är ett land som tillåter valfångst. Dom klubbar även ihjäl sälungar! Man tillverkar sälolja . . .

2010-09-07 @ 09:18:39
Postat av: ylva

Hoppas det går bra:)

2010-09-07 @ 11:11:23
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0